Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πτολεμαΐδα: Στους δρόμους οι αγρότες της Εορδαίας

Πάνω από 60 τρακτέρ με αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και της Κοζάνης για περισσότερες από δύο ώρες έκαναν προχθές το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης της Πτολεμαΐδας θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Η πορεία των αγροτών με τα τρακτέρ τους ξεκίνησε από τις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας, ενώ κατέληξαν στη γέφυρα της ΑΕΒΑΛ στη νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας (προς Κοζάνη).

Την ίδια ώρα παραμένουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στη γέφυρα των Σερβίων, ενώ ένα τρίτο μπλόκο αγροτών στη Δυτική Μακεδονία είναι από τους αγρότες του Αμυνταίου. Εντωμεταξύ, η αντιπροσωπία των αγροτών συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, παραθέτοντάς της τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής έκαναν ηχηρή την παρουσία τους χθες στην Πτολεμαΐδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα αιτήματα όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στις δημοσιογραφικές κάμερες ο αγρότης Δημήτριος Δερβενιωτάκης: "Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών μας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν και η κινητοποίηση σήμερα είναι μεγάλη. Περνάμε τα μηνύματά μας, θέλουμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα  και δείχνουμε ότι είναι δύσκολη η δουλειά μας. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ανεξάρτητα από επαγγελματικό κλάδο και κατηγορία επαγγέλματος, όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στα μέτρα". Οι αγρότες αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα βιβλία εσόδων εξόδων και ό,τι αυτά συνεπάγονται.



Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου