Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Oμάδα αρχιτεκτόνων από την Κοζάνη κάνει αγνώριστη τη Γιτιά και κερδίζει διαγωνισμό

Για άλλη μια φορά αρχιτέκτονες από την Κοζάνη διακρίθηκαν σε διαγωνισμό με τίτλο «Κοζάνη x 4».
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ιδεών που στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων για τον αστικό χώρο που θα ανατρέψουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ενα από τα πέντε βραβεία απέσπασε το project της ομάδας από την Κοζάνη που αποτελείται από τις Αννα Λιάνα, Αννα Κουτσονάνου, Κωστάντζα Χαδιώ και το συνεργάτη τους Στέλιο Σκόρδα.

«Η περιοχή μελέτης που επιλέξαμε είναι η ευρύτερη περιοχή της Γιτιάς και πιο συγκεκριμένα το σταυροδρόμι Γ. Τιόλη, Κ. Παλαμά και Πλαταιών. Είναι μια περιοχή με άναρχη εικόνα και στάθμευση και για το λόγο αυτό λάβαμε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της» λέει η ¢ννα Κουτσονάνου.

«Στην πρόταση μας πεζοδρομούμε τους δρόμους, ενισχύοντας τη χρήση των μέσων μεταφοράς, αλλά και τους χώρους συλλογικότητας» τονίζει από την πλευρά της η αρχιτέκτονας Κωστάντζα Χαδιώ.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την υπό κατάργηση ΕΑΧΑ Α.Ε. «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» και η ομάδα απέσπασε 5000 ευρώ ως βραβείο.

«Επιδιώκουμε τη δημιουργία μικροκλίματος κατά των ρύπων με δενδροστοιχίες και χαμηλή φύτευση» ανέφερε από την πλευρά του ο Στέλιος Σκόρδας, ενώ η ¢ννα Λιάνα αναφερόμενη στο βασικό στόχο του πρότζεκτ μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης, δημιουργώντας ένα οικείο περιβάλλον για κατοίκους και επισκέπτες με ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της γειτονιάς.

Η ιδέα είναι πια στη διάθεση του δήμου για κάθε μελλοντική αξιοποίηση.


Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου