Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιες 2014: σε ποιες σχολές αναμένεται «σφαγή» για την εισαγωγή

Δύο μήνες έμειναν μέχρι τη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων 2014 και οι μαθητές έχουν ήδη προσανατολίσει τους στόχους τους για τις φετινές εισαγωγικές.
Στο επίκεντρο του ενδιάφεροντος των υποψηφίων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται σχολές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν πως οι μαθητές προτιμούν περισσότερο σχολές, που μπορούν να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ωστόσο, στις Πανελλήνιες 2014 αναμένεται να γίνει «σφαγή» για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα περιζήτητα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ο νέος χάρτης των εισακτέων στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλήνιες 2014 πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε σχολές του 2ου, 4ου και 5ου πεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, μεγαλύτερη απορρόφηση αναμένεται να έχουν οι παρακάτω σχολές:

Πολυτεχνικές-Φυσικό-Μαθηματικό-Γεωγραφίας-Οικονομικά: Οι διαγωνιζόμενοι των Πανελληνίων εξετάσεων, που στοχεύουν σε μια σχολή των επιστημονικών αυτών πεδίων θα είναι και οι φετινοί κερδισμένοι, σε αντίθεση με εκείνους, που επιθυμούν εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Οι χαμένοι, λοιπόν, των Πανελληνίων εξετάσεων 2014, λόγω των μειωμένων θέσεων θα είναι όσοι υποψήφιοι επιθυμούν εισαγωγή στις εξής σχολές:

Νομική-Φιλολογία-Παιδαγωγικά-Τμήματα Ξένων Γλωσσών-Ψυχολογίας, τα οποία πλέον θεωρούνται παρωχημένα και με μειωμένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η Νομική και η Φιλοσοφική Σχολή, αποτελούσαν ανέκαθεν τις πιο περιζήτητες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, στις φετινές Πανελλήνιες πρόκειται να γίνει μάχη καθώς οι θέσεις θα είναι σημαντικά μειωμένες.

Ωστόσο, ως προς τις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου και συγκεκριμένα, οι Ιατρικές, Νοσηλευτικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι.



.fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου