Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μετεγγραφές φοιτητών 2014: πότε ξεκινούν, ποιους αφορά

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη, Πρωινό ΑΝΤ1, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο οποίος μίλησε για το μείζον θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών για το 2014.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Κυριαζής, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών 2014 αναμένεται να βγουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, καθώς όπως ανέφερε το θέμα έχει «κολλήσει» στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, διαβεβαίωσε πως οι φοιτητές θα μπορέσουν να εγγραφούν στο εαρινό εξάμηνο, καθώς όπως φαίνεται το χειμερινό έχει ήδη χαθεί.

Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποστείλει ακόμη τη λίστα με τους φοιτητές, που μπορούν να μετεγγραφούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ κοντινότερης πόλης, από αυτή που διαμένουν, γεγονός που αποτελεί το βασικό λόγο καθυστέρησης.

Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών για το 2014 είναι τα ίδια, που ίσχυαν και κατά τις προηγούμενες χρονιές, με κυριότερο το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των φοιτητών, ο οποίος, όμως, υπολογίζεται μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


inewsgr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου