Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Πετροψαρόσουπα» με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης

Τα καλύτερα ψάρια για μια υπέροχη σούπα είναι τα πετρόψαρα (χάνοι , γύλοι πέρδικες ,κτλ.)
Είναι φτηνά και μας δίνουν έναν υπέροχο ζωμό!

Υλικά για 4 μερίδες

- 1 ½ κιλό πετρόψαρα καθαρισμένα, πλυμένα και αλατισμένα.
- Λαχανικά (4 μικρές πατατούλες, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα, 2 ντομάτες, 4 κλωνάρια σέλινο, 2 κολοκυθάκια)
- ½ φλιτζάνι ρύζι ,1 λεμονί.
- 1 αυγό , ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ,5-6 στήμονες κρόκο Κοζάνης
- 1 ½ λίτρο ζωμό ψαριού ή εάν δεν έχουμε ζωμό λαχανικών


Τρόπος παρασκευής 

1. Βράζουμε τα ψάρια στο ζωμό για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε και περνάμε το ζωμό από σινουά (σουρωτήρι)

2. Επαναφέρουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά, βράζουμε για 20 λεπτά (Δεν τα παραβράζουμε να είναι τραγανά.) Αφαιρούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι, για 10 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα ψάρια και περνάμε τα μισά λαχανικά από το μούλτι. Τα προσθέτουμε στο ζωμό, προσθέτουμε και το λάδι με το κρόκο Κοζάνης. Βράζουμε 3-4 λεπτά.

3. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα ,προσθέτουμε τον κρόκο και το στημένο λεμόνι (αυγολέμονο). Το προσθέτουμε προσέχοντας να μην κόψει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου