Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τελειώνει η περίοδος χάριτος για τους αιώνιους φοιτητές

Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για τους «αιώνιους» φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2014 διαγράφονται οριστικά.
Οι φοιτητές αυτοί θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία ως τον Σεπτέμβριο να δώσουν τα μαθήματα, που χρωστούν σε δύο εξεταστικές. Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο θα υπάρχει διπλή εξεταστική σε όλα τα Ιδρύματα και για όλους τους φοιτητές (παλαιούς και καινούργιους).

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται η διάταξη αυτή του νόμου - πλαισίου που «τελειώνει» στην εκπνοή του φετινού ακαδημαϊκού έτους όσους φοιτητές δεν καταφέρουν στην εξεταστική που διανύουμε (Φεβρουαρίου - Μαρτίου), αλλά και στην εξεταστική του Ιουνίου για ορισμένα Πανεπιστήμια, να περάσουν τα μαθήματα που οφείλουν.

Πρόκειται για φοιτητές που εισήχθησαν από το 2006 και πριν, για τους οποίους η «περίοδος χάριτος» λήγει. Στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι «αιώνιοι» φοιτητές υπολογίζονται περίπου σε 3.000. Σχεδόν 60.000 (50.000 προπτυχιακοί φοιτητές και 10.000 μεταπτυχιακοί) καταγράφονται στο «περιθώριο» των αρχείων του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το σύνολο των 104.160 εγγεγραμμένων φοιτητών του, ενώ 2.000-2.500 είναι ο αντίστοιχος αριθμός φοιτητών που παραμένουν περισσότερα από οκτώ χρόνια εγγεγραμμένοι στα αρχεία ιδρυμάτων όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αρκετά λιγότεροι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο-πλαίσιο, από το 2014 οι «αιώνιοι» φοιτητές χάνουν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα.



Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου