Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σσσς! Ο ΕΟΠΥΥ κοιμάται...

Φαίνεται ότι στη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει το γεγονός ότι η ιδιωτική εταιρεία στην οποία ανήκει η ιδιωτική ψυχιατρική κλινική της Αθήνας «Παλλάδιον» διαλύθηκε και η κλινική βάζει λουκέτο.

Φαίνεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι θα αντιμετωπίσει εντός των ημερών μία πολύ δραματική κατάσταση, για την οποία θα ζητήσει, μάλιστα, τη... συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας: 220 νοσηλευόμενοι ψυχικώς πάσχοντες βρίσκονται ήδη στην πόρτα της... εξόδου από την κλινική, με μόνον πιθανό προορισμό τον... δρόμο!

Με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή στη Νορβηγία, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό σε συνέδριο στο εξωτερικό, η ιδιωτική ψυχιατρική κλινική «Παλλάδιον» έχει ήδη γνωστοποιήσει αρμοδίως το λουκέτο, αλλά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έδωσε την Παρασκευή 14 Μαρτίου εντολή στο γραφείο Τύπου του Οργανισμού να μας ενημερώσει ότι... «ο πρόεδρος δεν έχει πάει βόλτα ανά τας Ευρώπας, είναι σε πανευρωπαϊκό συνέδριο», καθώς και ότι... «με το "Παλλάδιον" δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα πληρωθούν άμεσα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2013»!

Δεν έχουν καταλάβει τίποτε στον ΕΟΠΥΥ! Είτε πληρωθούν είτε δεν πληρωθούν για τους δύο αυτούς μήνες, οι ιδιοκτήτες της κλινικής έχουν αποφασίσει να αναστείλουν οριστικά τη λειτουργία της κλινικής και να αφήσουν στην τύχη τους (πού να τη βρουν την τύχη;) τους 220 νοσηλευομένους ψυχικώς πάσχοντες!

Δεν είναι η ώρα να υπενθυμίσουμε, ασφαλώς, αυτό το οποίο έχουμε διατυπώσει στο παρελθόν από εδώ, στο protagon, δηλαδή το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα με τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές δεν αποτελούν μόνον ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα και πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ. Αποτελούν, κυρίως, παρεπόμενα και συνεπαγόμενα του γεγονότος ότι αυτή η πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αυτή η ασθμαίνουσα αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας δεν συμπεριέλαβαν ποτέ στον σχεδιασμό τους τον ιδιωτικό τομέα Ψυχικής Υγείας, τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Δεν είναι ώρα γι' αυτά. Είναι ώρα, όμως, να συνέλθει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και να ασχοληθεί, επιτέλους, με τα κύρια και τα σημαντικά, αυτά τα οποία απειλούν όχι μόνον να εκθέσουν τη χώρα διεθνώς, αλλά να πληγώσουν επίσης βάναυσα όσα στοιχεία ανθρωπισμού έχουμε καταφέρει να διασώσουμε!

Πληροφορηθήκαμε ότι ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, μόνος στο υπουργείο Υγείας αυτές τις ημέρες, αναμένει την επιστροφή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ από το εξωτερικό, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα.

Να ελπίσουμε, απλώς, εμείς να μην είναι πολύ αργά τη Δευτέρα...


protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου