Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μακροζωία: Ανακαλύψτε το μυστικό των Ιαπώνων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λατρεύουν το sushi. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι αποτελεί μια υγιεινή διατροφική επιλογή. Αν αρέσει και σε σας, έχετε έναν ακόμη λόγο να το απολαμβάνετε χωρίς ενοχές: Μια νέα μελέτη συνδέει την κατανάλωση sushi με τη μακροζωία.
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών μπορούν να περιορίσουν τη σκλήρυνση των αρτηριών.  Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα αποτιτανώσεων των στεφανιαίων αρτηριών – που προκαλούν την σκλήρυνση τους- είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες άνδρες που ζουν στην Ιαπωνία αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο στένωσης των στεφανιαίων αρτηριών σε σχέση με τους μεσήλικες λευκούς μεσήλικες άνδρες που ζουν στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή οι Ιάπωνες  καταναλώνουν πολύ περισσότερα ψάρια.

«Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση των ιχθυελαίων στην καρδιαγγειακή υγεία, με ανάμεικτα αποτελέσματα», ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Akira Sekikawa, αναπληρωτής καθηγητής της επιδημιολογίας.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι προσλαμβάνουμε σημαντικά χαμηλότερη ποσότητα ωμέγα - 3 λιπαρών οξέων μέσω της διατροφής μας, σε σχέση με τους ανθρώπους στην Ιαπωνία. «Η μελέτη μας δείχνει πως η ποσότητα ωμέγα - 3 λιπαρών οξέων που καταναλώνεται στις μέρες μας πρέπει να είναι υψηλότερη σε σχέση με τις μέχρι σήμερα συστάσεις των ειδικών ώστε να προσδίδουν ουσιαστική προστασία», ανέφερε.

«Τα ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα ψάρια, ιδιαίτερα στα λιπαρά, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό και να επιβραδύνουν το σχηματισμό πλακών ασβεστίου στις αρτηρίες», πρόσθεσε.


pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου