Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Φυλακές Μαλανδρίνου: Το σημείωμα της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας - Σπαραγμός και οργή για το έγκλημα

- Ο δράστης επιτέθηκε στον άτυχο σωφρονιστικό υπάλληλο μέσα στο κελί του και τον σκότωσε
- Πριν τον δολοφονήσει του έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και τον μαχαίρωσε τρεις φορές
- Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος υπαρχιφύλακας που έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
- Μαθήτρια Λυκείου η κόρη του και φοιτητής ο γιος του, που έμαθαν
 τηλεφωνικά την τραγική είδηση
- Οι αντιδράσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων και οι αιχμές
προς το υπουργείο Δικαιοσύνης
''Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς''. Αυτό έγραψε σε σημείωμά του ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, λίγο πριν αποφασίσει να επιτεθεί και να σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το φονικό έγινε χθες το μεσημέρι (25-03-2014) μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ο άτυχος σωφρονιτικός υπάλληλος μπήκε στο κελί που φυλασσόταν ο ισοβίτης μαζί με άλλους 7 συγκρατούμενούς του για καταμέτρηση και κλείσιμο των κελιών.

Τότε ο δράστης έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, του έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και στην συνέχεια τον σκότωσε με 3 μαχαιριές. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα, μπήκαν στο κελί αλλά ήταν αργά. Ο πατέρας των δύο παιδιών, είχε πέσει νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Η στυγερή δολοφονία έχει συγκλονίσει τους συναδέλφους του Γιώργου Τσιρώνη. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. ''Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε. Έχουμε επισημάνει επανελειμμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε'' τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα επισκεπτηρίου συγγενών των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας.

Ποιος ήταν ο άτυχος Γιώργος Τσιρώνης που δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, ο άτυχος υπαρχιφύλακας εργάζονταν μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του σε ιχθυοπωλείο που διατηρούσαν στην οδό Μπαϊμπά και στη συνέχεια στην οδό Παναγοπούλου. Ακολούθησε η πρόσληψη του το 1997 ως σωφρονιστικού υπάλληλου και εργάζονταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου εδώ και 12 χρόνια, μέχρι τη μοιραία μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Παράλληλα είχε δημιουργήσει την οικογένεια του. Η γυναίκα του εργάζεται στο Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου του Αγρινίου, ενώ ο γιος του είναι φοιτητής σε Πολυτεχνική Σχολή στην Αθήνα και η κόρη του μαθήτρια Λυκείου. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως εξαίρετο άνθρωπο, φιλικό  και οικογενειάρχη.

Οι συνάδελφοι του παράλληλα τον περιγράφουν ως «πρόσχαρο» και «μπροστάρη» στη δουλειά του και υπάλληλο που είχε καλές σχέσεις με τους κρατουμένους. Να σημειωθεί πως στις φυλακές του Μαλανδρίνου, διευθυντής τα τελευταία περίπου τρία χρόνια είναι ο κ. Βασίλης Γκορτζάς, που κατάγεται από το Δοκίμι  του δήμου Αγρινίου και ήταν κουμπάρος του εκλιπόντος.

Τα συλληπητήρια και το μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της...

Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».



newsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου