Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών ΛΚΔΜ:Σε Δημόσια Διαβούλευση η πώληση της «ΔΕΗ»? Διαβούλευση σε/για όλα. Η «νέα» πρακτική της πρώην, νυν και αεί Mνημονιακής και όχι μόνο Συγκυβέρνησης.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,
θεωρείτε ότι είναι δημοκρατική διαδικασία ένα νομοσχέδιο να τίθεται
σε διαβούλευση 5 ημερών όταν αφορά το μείζων θέμα της Ενεργειακής Πολιτικής της χώρας μας;
Με ποιο δικαίωμα ξεπουλάτε τον Εθνικό πλούτο της χώρας και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί;
Ποιον ρωτήσατε;
Έτσι θα αλλάξετε το Ενεργειακό τοπίο στην Χώρα?
Με ξεπούλημα των ενεργειακών δικτύων?
Πουλάμε τη ΔΕΗ με το κομμάτι…
Προίκα στη «μικρή ΔΕΗ», που προορίζεται για ιδιωτικοποίηση, παραγωγικά τμήματα φιλέτα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και 2 εκατομμύρια πελάτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους….
Αν θυμάστε, ή δε θέλετε να θυμάστε, η δημιουργία της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950 ήταν μια αναγκαιότητα, καθώς οι 385 εταιρείες που λειτουργούσαν τότε δεν διέθεταν ούτε τα αναγκαία κεφάλαια, ούτε την ικανότητα να διαχειριστούν το μεγάλο έργο του εξηλεκτρισμού της χώρας.
Η «Μικρή ΔΕΗ» που θα ενσωματώσει το 30% κάθε δραστηριότητας της σημερινής, από πλευράς προσωπικού, μονάδων παραγωγής, εμπορικού πελατολογίου, κλπ., θα τα λύσει όλα?
Κάντε δημοψήφισμα γι’ αυτό, αν τολμάτε «δημοκράτες μου»!
Η ηλεκτρική ενέργεια (όπως και πολλά άλλα που χαρίζετε τσάμπα σε ντόπιους και ξένους προστάτες και κολλητούς –ύδρευση – λιμάνια –αεροδρόμια – αυτοκινητόδρομοι – τηλεπικοινωνίες - ορυκτός πλούτος και πολλά άλλα) είναι αφενός μεν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, όπως θέλετε εσείς να το βλέπετε και αφετέρου τομέας στρατηγικής σημασίας τόσο για την Εθνική οικονομία, όσο και για την Εθνική ασφάλεια!
Με ποιο θράσος χαρίζετε κερδοφόρες επιχειρήσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας από τα τάρταρα που την έχετε ρίξει εδώ και 40 χρόνια, αλλά και για την πληρωμή των όποιων (νόμιμων) χρεών της χώρας, από τα τεράστια κέρδη τους;;;
Προχτές ήταν ο ΟΤΕ, χθες η ΕΡΤ, σήμερα η ΔΕΗ, αύριο το νερό που πίνουμε;
Θα θέσετε και υπό δημόσια διαβούλευση και ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ?
Περιμένουμε. Για να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Μιας και θα τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας….πριν την οριστικοποίηση του Νομοσχεδίου σας.
Φτάνει πια, ας μην κοροϊδευόμαστε.
Όταν το κράτος, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττεται ιδιαίτερα τόσο περιβαλλοντικά όσο και ηθικά, απαξιωτικά, δεν θα διαθέτει πια κανένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, πώς θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι από τον αργό θάνατο στον οποίο τους έχετε καταδικάσει;
Με ποια Δημόσια Εργαλεία θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια η πολυπόθητη ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη χώρα; Με το …
Τρίπολο Ανάπτυξης??:






Παράληψη μας… ΑΝΑΠΤΥΞΗ σημαίνει ΠΩΛΗΣΗ όλων.

Η νέα επενδυτική «έκρηξη» που θα δημιουργήσει νέες και σταθερές θέσεις εργασίας για την χώρα αλλά και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττεται σοβαρά τόσο από θέματα υγείας όσο και μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου