Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δείτε πως οι χάκερς παρακολουθούν μέσω της Samsung smart TV.Τελικά εσείς βλέπετε τηλεόραση ή η τηλεόραση βλέπει εσάς;

Την βλέπετε; Σας βλέπει κι εκείνη!
Αν έχετε την Smart TV της Samsung, την πατήσατε! Όπως ισχυρίζονται οι χάκερς μπορούν να έχουν πρόσβαση στον σκληρό δίσκο της και να πάρουν τον έλεγχο στις ενσωματωμένες κάμερες της.

Οι ειδικοί ασφαλείας αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να
αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή και να καθαρίσουν τους σκληρούς δίσκους και τους δίσκους που συνδέονται για πληροφορίες. Ισχυρίζονται ότι έχουν πλήρη πρόσβαση στο "root" που τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό με το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις κάμερες και τα μικρόφωνα του.

Όλο και περισσότερες συσκευές που συνδέονται στο Internet, χωρίς να έχουν την πρόθεση (λένε) καθιστούν τους καταναλωτές ευάλωτους σε επιθέσεις από χάκερς.

Με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα της Smart TV για να ακούσουν και να δουν τα πάντα μπροστά της.

Η Smart TV της Samsung μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιηγηθείτε στο Internet, για χρήση των κοινωνικών δικτύων, να παρακολουθήσετε τις τανίες που προβάλλονται με υπηρεσίες μετάδοσης streaming και να παίξετε online παιχνίδια, μεταξύ άλλων, από την άνεση του καναπέ σας.

Οι συσκευές μπορούν επίσης να ελέγχονται με φωνητικές εντολές και χειρονομίες, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα και κάμερες που εντοπίζουν, τι συμβαίνει μπροστά τους.
Ωστόσο, όσο η Smart TV είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο είναι ευάλωτη σε χάκερ που μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή και στα αρχεία της.

Η τηλεόραση είσαι τελικά εσύ....



Οι high-end τηλεοράσεις σήμερα είναι σχεδόν όλες εξοπλισμένες με "έξυπνα" PC χαρακτηριστικά γνωρίσματα, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης στο Internet, εφαρμογές, μικρόφωνα και κάμερες.
Όμως, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι σε κάποιες Samsung Smart τηλεοράσεις  πολλά από αυτά τα  νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που παρέχουν δεν παρέχουν και την απαραίτητη ασφάλεια προσωπικού απορρήτου.
Οι "ρωγμές" στις Samsung Smart τηλεοράσεις, οι οποίες έχουν πλέον επιδιορθωθεί, επέτρεψαν σε χάκερς να ενεργοποιήσουν απομακρυσμένα ενσωματωμένες κάμερες των τηλεοράσεων,χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος στην οθόνη.
Ενώ είστε μπροστά στην τηλεόραση, ένας χάκερ οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούσε να σας παρακολουθεί!!
Θα μπορούσε ακόμη να παρέμβει εύκολα και να προωθήσει τη σύνδεση ενός ανυποψίαστου χρήστη σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα για να κλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.

Η Samsung διόρθωσε γρήγορα το πρόβλημα αφού οι ερευνητές ασφαλείας στο iSEC Partners ενημέρωσαν την εταιρεία σχετικά με τα σφάλματα .Η Samsung έστειλε μια ενημέρωση λογισμικού σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ωστόσο οι δυσλειτουργίες που αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούν να υπάρχουν από κατασκευής αφορούν σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα γενικά των gadgets που συνδέονται με το Διαδίκτυο, αλλά δεν παρέχουν σχεδόν καμία ασφάλεια.

Κάμερες ασφαλείας, φώτα, συστήματα ελέγχου θέρμανσης, ακόμη και κλειδαριές σε πόρτες και  παράθυρα, είναι τώρα όλο και περισσότερο πιθανό να επιτρέπουν σε  hackers να ελέγχουν εξ αποστάσεως τους χρήστες. Χωρίς τους κατάλληλους ελέγχους ασφαλείας, υπάρχει πιθανότητα  "εισβολής" στην ιδιωτική ζωή των χρηστών, την κλοπή προσωπικών τους πληροφοριών ή ακόμα και την κατασκοπεία.



Στην περίπτωση της Samsung Smart TV iSEC, ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι δυνατή η εισβολή στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web της τηλεόρασης με ευκολία, σύμφωνα με τον iSEC αναλυτή ασφαλείας Josh Yavor. Αυτό έδωσε στους  χάκερς πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που ελέγχονται από το πρόγραμμα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης κάμερας της τηλεόρασης.

"Εάν υπάρχει ένα θέμα ευπάθειας σε οποιαδήποτε εφαρμογή, υπάρχει μια ευπάθεια σε ολόκληρη την  τηλεόραση», δήλωσε ο Aaron Grattafiori, επίσης αναλυτής της iSEC.

Yavor και Grattafiori ήταν επίσης σε θέση να "πειράξουν" το πρόγραμμα περιήγησης με τέτοιο τρόπο που οι χρήστες θα μπορούσαν να σταλούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο της επιλογής του χάκερ.

 Ενώ η "εισβολή" θα είναι προφανής αν η ιστοσελίδα στην οθόνη δεν ταιριάζει με την επιθυμητή διεύθυνση, ο Yavor λέει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν κάποιος έστειλε ένα χρήστη σε μια παρόμοια τραπεζική ιστοσελίδα και να πάρει τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη.


awakengr-youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου