Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Άσκηση σεισμού, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, από τις 8:00 εως τις 16:00, το απόγευμα θα πραγματοποιήσει άσκηση διάσωσης θυμάτων από ερείπια σεισμού Η άσκηση θα γίνει στο παλιό οικισμό του Κλείτους και στον παλιό οικισμό της Χαραυγής μέσα στους χώρους του ορυχείου, στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας του νομού Κοζάνης.

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.) ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί ως μη κυβερνητική οργάνωση.  Αυτή την στιγμή αριθμεί περίπου 150 μέλη .
Το  2006 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και έλαβε τον αριθμό 14 του μητρώου εθελοντικών οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π.. Έδρα του σωματείου είναι η δημοτική ενότητα Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας και περιοχή δράσης όλη η ελληνική επικράτεια ,(Πληροφορίες για την ομάδα και τη δράση μας μπορείτε να βρείτε στο  www.edop.gr  καθώς και στη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/DIASOSTIKI.PTOLEMAIDAS).

Σκοπός της λειτουργίας της ομάδας είναι η προσφορά εθελοντικής βοήθειας ή διάσωσης , με οποιοδήποτε τρόπο στους συνανθρώπους , σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως σεισμοί, πυρκαγιές , ναυάγια, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλου είδους καταστροφή συμβεί στην Ελλάδα λόγω καιρικών φαινόμενων, τρομοκρατικών ενεργειών, σε βουνό, ξηρά ή θάλασσα. Η εθελοντική αυτή βοήθεια θα προσφέρεται στα πλαίσια συνδρομής των κρατικών δυνάμεων πυροσβεστικής , στρατού, λιμενικού σώματος , ΠΣΕΑ, Υπουργείων , Περιφερειών, OTA, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δασαρχείων και άλλων εθελοντικών ομάδων .
Μέσα από συνεχής καλύψεις διαφόρων εκδηλώσεων σε όλη την Δυτική Μακεδονία, παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων , πραγματοποίηση ασκήσεων προσομοίωσης, αποκτήσαμε νέες γνώσεις, εμπλουτίσαμε τις ήδη υπάρχουσες και καταφέραμε να έχουμε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες της περιοχής μας και όπου αλλού μας ζητήθηκε.

Από το 2005, η ΕΔΟΠ έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες δράσεις και αποτελεί μια ομάδα που στηρίζει και βοηθά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, από τις 8:00 εως τις 16:00, το απόγευμα θα πραγματοποιήσει άσκηση διάσωσης θυμάτων από ερείπια σεισμού Η άσκηση θα γίνει στο παλιό οικισμό του Κλείτους και στον παλιό οικισμό της Χαραυγής μέσα στους χώρους του ορυχείου, στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας του νομού Κοζάνης.

 Η άσκηση συνδιοργανώνεται μαζί με τις ομάδες :

1. R.S.F διασωστική ομάδα από Αθήνα
2. ΟΜΑΚ Καλαμαριάς , διασωστική ομάδα από Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
3. Ραδιοερασιτέχνες από Αθήνα – Βέροια – Κοζάνη  
                                                                         
Είναι μια άσκηση μέγιστης σημασίας και απαραίτητη καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφονται συχνά σεισμικές δονήσεις, τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και σε όλο τον πλανήτη γενικότερα.                                                                                                                                Εάν επιθυμείτε μπορείτε να παραβρεθείτε και να παρακολουθήσετε την άσκηση, ως παρατηρητές στις 12:00μμ, ώρα κατά την οποία η άσκηση θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.     Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την  άσκηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της ομάδας  κ. Τριανταφυλλίδη Δημοσθένη στο τηλέφωνο 6944423632 ή στο e-mail της ομάδας.
                                Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
                                                   

 Με τιμή
                                                      Για το Δ.Σ.
       Ο πρόεδρος                                                            Η Γ. Γραμματέας
Τριανταφυλλίδης Δημοσθένης                                                   Χουλιάρα Ρουμπίνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου