Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ: Υπό κατάρρευση η προνοσοκομειακή φροντίδα

Λόγω της κινητικότητας-διαθεσιμότητας οδηγών νοσοκομείων

Επιχείρηση διάλυσης του ΕΚΑΒ και της προνοσοκομειακής φροντίδας με την εφαρμογή της κινητικότητας- διαθεσιμότητας των οδηγών των νοσοκομείων, καταγγέλλει το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Κοζάνης, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:
«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια αποδιοργάνωσης και αποδόμησης του Συστήματος Υγείας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι και αδαείς.
Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Στο οποίο περνάνε διατάξεις οι οποίες φέρνουν ένα βήμα πριν την καταστροφή και την προνοσοκομειακή φροντίδα.

Η εγκύκλιος η οποία λάβαμε (5-04-20140,με τις ασαφείς «οδηγίες», έρχεται να διαλύσει την λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των οδηγών των νοσοκομείων.

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ :

Το προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης και Δυτικής Μακεδονίας τίθεται σε επιφυλακή, κόβονται όλες οι άδειες και ελαχιστοποιούνται τα ρεπό (βάση της εγκυκλίου το ΥΠ. Υγείας), για να καλυφτούν οι ανάγκες των νοσοκομείων (ραντεβού, εξιτήρια, επανεξετάσεις, αξονικές και όλες οι διακομιδές).
Ο πρωταρχικός σκοπός του Ε.Κ.Α.Β. είναι το ΕΠΕΙΓΟΝ. Ως διασώστες και λοιπό προσωπικό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη.

Είναι αυτονόητο πως με τη διαθεσιμότητα των οδηγών θα τονιστούν ακόμα περισσότερο οι υπαρκτές ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε Διασώστες και οχήματα που εδώ και χρόνια τονίζουμε μέσα από τα Μ.Μ.Ε.

Ευχαριστούμε και ζητούμε την υπομονή και κατανόηση των συμπολιτών μας, ώστε να γίνεται σωστή χρήση του αριθμού 166 μόνο για πραγματικά
επείγοντα περιστατικά.»


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου