Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν έντεκα ορειβάτες στο όρος Παγγαίο

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν έντεκα ορειβάτες στο όρος Παγγαίο που το Σάββατο έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν τη νύχτα στα απόκρημνα μονοπάτια του, μέχρι να ξημερώσει και να βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

«Ήταν οχτώ άνδρες και τρεις γυναίκες. Ξεκίνησαν από την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας να περπατήσουν το μονοπάτι Ε4, για κάποιους λόγους όμως αποπροσανατολίστηκαν και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χάθηκαν», είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ορειβάτες ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Για το σημείο ξεκίνησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής από Σέρρες και Ροδολίβο με επτά άνδρες, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια της 2ης ΕΜΑΚ που συνέδραμε με δύο οχήματα και έξι άνδρες.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ άσχημες, η ορατότητα περιορισμένη με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να σταματήσουν και να ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της μέρας.

Ευτυχώς οι ορειβάτες βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς, αλλά αρκετά τρομαγμένοι και ταλαιπωρημένοι από την περιπέτειά τους.



Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου