Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Hellenic Seaplanes: Ανάπτυξη υδατοδρομίων σε λίμνες μεταξύ των οποιων και η λίμνη Πολυφύτου

Στην ανάπτυξη υδατοδρομίων σε επτά λίμνες της χώρας
-μεταξύ των οποίων και η λίμνη Πολυφύτου-προχωρά η Hellenic Seaplanes, για τη σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική, μέσω των λιμνών της.

«Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς,  συμπεριλαμβανομένων και των λιμνών της Ελλάδος. Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.

Ειδικότερα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η εταιρεία προχώρησε με τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε επτά λίμνες και κατέθεσε φακέλους στους αρμόδιες φορείς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πρώτες λίμνες που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες είναι η λίμνη Τριχωνίδας  στο Αγρίνιο, η λίμνη Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο, η λίμνη Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, η λίμνη  Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, η λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, η λίμνη Κερκίνης στις Σέρρες και η λίμνη Μεγάλης Πρέσπας στην Φλώρινα.

Η εταιρεία συνεχίζει τις συναντήσεις με την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και τις διευθύνσεις της ανά περιοχή  καθώς και άλλους φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία παραχωρήσεων για  τα υδατοδρόμια στις λίμνες, με στόχο αμέσως μετά το Πάσχα να κατατεθούν οι φάκελοι για δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες Πλαστήρα, Καστοριάς, Βιστωνίδας και Βόλβης.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος  επεσήμανε  ότι στην Ελλάδα χρειαζόμαστε σύγχρονες  αλλά παράλληλα έξυπνες υποδομές όπου θα φέρουν μαζί τους την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Συγκεκριμένα είπε ότι τα υδατοδρόμια στις λίμνες είναι έργα μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών αλλά και της διασύνδεσης των παραλίμνιων δήμων με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε  στόχο να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα, πάντα μέσα στα πλαίσια της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις για το περιβάλλον.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου