Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στη διεθνή καμπάνια για τον καθαρισμό του πλανήτη «LET’S DO IT» - Βίντεο

Το Δίκτυο Εθελοντικής προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, συμμετέχει για 3η συνεχή χρονιά  στη διεθνή καμπάνια του  Let’s do it 
 «Όλοι οι πολίτες του κόσμου καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια ημέρα»
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014
 στις 10.30.

 Το Δίκτυο με εκπρόσωπό του την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης συμμετέχει στην πανελλαδική Επιτροπή συντονισμού της καμπάνιας και έχει την ευθύνη διοργάνωσης στο Δήμο Κοζάνης.

Για την καλύτερη οργάνωση και την εκπροσώπηση της συλλογικής εθελοντικής δραστηριότητας συστήθηκε  μια Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από:
 1)Γραφείο Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης, που έχει και το συντονισμό, 2) Υπηρεσία Πρασίνου Δ. Κοζάνης, 3) Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης, 4) Ελληνική Ομάδα Διάσωσης –παράτημα Κοζάνης, 5) Ραδιοερασιτέχνες της «ΣΥΡΑΚΟΖ», και «ΕΡΑΔΥΜ» 6) Ερυθρός Σταυρός Κοζάνης, 7) Πρόσκοποι Κοζάνης,  8)Φανοί Κοζάνης «Γιτιάς» και «Αη Δημήτρη» , 9) Πολιτιστικοί Σύλλογοι : «Πλατάνια», «Αγ Αθανασίου» ,Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμα», 10) Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης,  11) Μέλη Εκπαιδευτικής Κοινότητας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και εθελοντικές ομάδες μαθητών και φοιτητών.

Σύνθημά μας είναι «ΟΛΟΙ – ΜΕ ΟΛΟΥΣ – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» «καθαρίζουμε το Δήμο μας για να μη ξαναπετάξουμε σκουπίδια».

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε συλλογικά τόσο την αξία  της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον, που τρέφουν οι ενεργές και δραστήριες τοπικές κοινωνίες και οι φορείς που τις εκπροσωπούν.

Γι΄ αυτό και καλούμε κάθε Σύλλογο, Σωματείο, Φανό, Τοπική Κοινότητα, γειτονιά, πολίτη εθελοντή της πόλης  μας  να  δηλώσει συμμετοχή  για  τον καθαρισμό  περιοχής  ευθύνης  που επιθυμεί  έτσι  ώστε  στις 6 Απριλίου 2014 να γίνει ο καλύτερος δυνατόν συντονισμός. Με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και εθελοντών του Δήμου μας έγινε τις προηγούμενες χρονιές το όραμα πραγματικότητα. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης πολιτεία και πολίτες θα δείξουμε και φέτος την αγάπη και το σεβασμό στον τόπο μας.

Για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της όλης επιχείρησης (Προγραμματισμό για σακούλες, γάντια κ.λ.π.), παρακαλούμε να δηλώσετε με email στο ethelontismoskozanis@yahoo.gr , έως τις 17 Μαρτίου 2014:

   1. Την απόφασή σας για συμμετοχή στην πρωτοβουλία μας και στοιχεία Υπευθύνου με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνούμε.
2. Την περιοχή ευθύνης που επιθυμείτε να αναλάβετε για καθαρισμό. Ο χώρος απόθεσης των σκουπιδιών θα καθοριστεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου για να υπάρχει προσβασιμότητα στα φορτηγά που θα τα παραλάβουν.
3. Αριθμό μελών που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα και πόσα άτομα χρειάζονται κατά την εκτίμηση σας για τον καθαρισμό του χώρου που επιλέξατε.

Επισημαίνεται ότι για την ανάρτηση φωτογραφιών στο Διαδίκτυο από το Let’s do it, καλόν είναι να γίνει προγραμματισμός λήψης από την κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Η συνεργασία μας αποτελεί εγγύηση για την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και στο Δήμο μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου