Σάββατο 24 Μαΐου 2014

266 τραυματίες στην Τουρκία από το σεισμό – Απίστευτο βίντεο

-Πανικός στην Τουρκία και από τον πολύ δυνατό σεισμό με κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.
-Έγινε αισθητός ακόμα και στη Βουλγαρία και στα Σκόπια.
Ο αριθμός των τραυματιών στην Τουρκία από το σεισμό των 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης και έγινε αισθητός στη γειτονική μας χώρα, ανήλθε σε 266, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι οι περισσότεροι τραυματίστηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε την ώρα του σεισμού.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού και τον πανικό που προκλήθηκε

.


Βουλγαρία: Αισθητός και στη Σόφια ο σεισμός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης

Αισθητός έγινε στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας ο ισχυρός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου .

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα στη φύση. Η προσωπική μου εκτίμηση, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μου, είναι ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες μετασεισμοί", ανέφερε ο κ . Μπότεφ.

Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους της Σόφιας και των πόλεων Κίρτζαλι , Χάσκοβο και Μπλακόεβγκρατ οι κάτοικοι των οποίων βρήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου