Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πτολεμαΐδα: Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας σε έναν δραπέτη και διαρρήκτη που πήδηξε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας για να διαφύγει!

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο κέντρο της Πτολεμαΐδας με ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός διαρρήκτη. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί της ασφάλειας εντόπισαν ένα ύποπτο νεαρό κοντά στο χώρος της λαϊκής αγοράς (στον πεζόδρομο επί της οδού Εθνικής Αντίστασης) και επιχείρησαν να τον ελέγξουν ο οποίος και διέφυγε τρέχοντας στα γύρω στενά και δρόμους.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα απίστευτο άνευ προηγουμένου κυνηγητό με τον ύποπτο να τρέχει όπου φύγει-φύγει. Στο ύψος λίγο πριν στη διασταύρωση των οδών Πόντου και Νοσοκομείου ο νεαρός (που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ανήλικος και γνωστός για την παραβατική συμπεριφορά) αναρριχήθηκε με απίστευτη ευκολία σε όροφο οικοδομής και από εκεί ανέβηκε σε ταράτσα και κινήθηκε από κτήριο σε κτήριο διαφεύγοντας των αστυνομικών. Τελικά όπως είδαν μάρτυρες περίοικοι, ο δράστης πήδηξε από τον τρίτο όροφο οικοδομής στην οδό Β. Σοφίας και εξαφανίσθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση (διαφεύγοντας πιθανότατα με αυτοκίνητο). Όπως μάθαμε (από αστυνομικές πηγές) ο νεαρός ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που πριν από μερικές ημέρες είχε διαπράξει αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και κυρίως καταστήματα στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μετά την εντολή του δικαστικού λειτουργού να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τα ενήλικα μέλη και να εγκλειστούν τα ανήλικα στο κέντρο κράτησης ανηλίκων Βόλου, ο νεαρός μόλις το περασμένο Σάββατο δραπέτευσε πάλι για δεύτερη φορά και ήρθε στην Εορδαία για να συναντήσει και τους άλλους και να συνεχίσουν την παραβατική δράση τους με τις διαρρήξεις. Οι τρεις όταν ξαναβρέθηκαν άρχισαν και πάλι τα χτυπήματα με το επόμενο να γίνεται σε μικρό μίνι μάρκετ στην Τοπική Κοινότητα του Προαστίου. Δυστυχώς για αυτούς οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν (τον Πτολεμαϊδιώτη) και να τον οδηγήσουν σήμερα το μεσημέρι και πάλι στη δικαιοσύνη (που για μια ακόμη φορά τον άφησε ελεύθερο προκείμενο να δικαστεί μελλοντικά με τακτική δικάσιμο).

Ο νεαρός διαφεύγει μέχρι τη στιγμή αυτό τη σύλληψη και αναζητείται όπως και οι υπόλοιποι της παρέας των διαρρηκτών.


eordaia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου