Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Aλλάζει ο καιρός, επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Νοτιάδες και πάλι και λασποβροχή στο... βάθος. 

Άλλαξαν οι άνεμοι, αλλάζει ο καιρός, επιστρέφει η αφρικανική σκόνη και έτσι δεν έχει νόημα να πλύνετε για τουλάχιστον δυο μέρες ακόμη το αυτοκίνητο... Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, σποραδικές βροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας
.

Για το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Κυριακή, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσιες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, με εξασθένηση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία στα πελάγη 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.



Πηγή: yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου