Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δράσεις Μαΐου από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ 

«Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο». Η βιβλιοθήκη εκπέμπει στο internet (Podcast). Μια φωνή για το βιβλίο, για την βιβλιοθήκη και τους πολύτιμους θησαυρούς της, για τον νέο χώρο και το πρόγραμμα που υλοποιείται. Σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια θα είναι οι νέοι καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα να δημιουργούν αλλά πολύ περισσότερο να καταθέτουν τις απόψεις τους σ' ένα μέσο που έχουν οικειότητα, το γνωρίζουν καλά και θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!!
Η εκπομπή θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης τις επόμενες ημέρες. Με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και  το μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Δευτέρα 11:00΄- 12:00΄

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ

«Το σχολείο του αύριο- μια ανάγκη του σήμερα» (ΚΥΚΛΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» - Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του  Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Στη Βιβλιοθήκη - media lab 19: 00΄μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ  7 ΜΑΙΟΥ 

«Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ». (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο 12 ατόμων (ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop),  διάρκειας 20 ωρών, με τον  Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη την Τετάρτη 26 Μαρτίου .
Στη Βιβλιοθήκη- media lab,  κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 10:00΄ -12:00

«Φωτογραφικό εργαστήριο» (Photoshop) Σεμινάριο  με τον  Θάνο Σιώζο, μηχανικό Η/Υ και καθηγητή Πληροφορικής.
Στη Βιβλιοθήκη - Media lab, μία φορά το μήνα Τετάρτη 19:00΄-21:00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 & 9  ΜΑΙΟΥ

« Ηχοληψία - Μουσική παραγωγή».  Εισαγωγή -Σύνθεση –Παραγωγή, Σύλληψη ήχου- Ενορχήστρωση στο Cubase- Εξαγωγή τελικής παραγωγής, τελικό mixdown, Mastering,  προώθηση στο internet. Σεμινάριο  με τον Νίκο Μόμτσιο,  μουσικό παραγωγό. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Μάρτιο .
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Παρασκευή 19:00΄-21:00΄ (5 δίωρα).
«Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ». (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο 12 ατόμων (ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop),  διάρκειας 20 ωρών, με τον  Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη την Τετάρτη 26 Μαρτίου .
Στη Βιβλιοθήκη- media lab,  κάθε Τετάρτη και Παρασκευή  10:00΄ -12:00΄

 ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 

«Γνωριμία με την αστρονομία». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της φυσικής από την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος - Παράρτημα Κοζάνης. Θα γίνεται ανάλυση  του Ηλιακού Συστήματος, αναφορά στους πλανήτες του, επεξήγηση γιατί έχουμε ημέρα και νύχτα, γιατί έχουμε 4 εποχές και πως δημιουργούνται, με  το 9ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab κάθε Τετάρτη 11:30΄ - 13:30΄

ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ

«Οι χαμένοι της ανάπτυξης » (ΚΥΚΛΟΣ «RE-THINK ATHENS»: Αστικές προκλήσεις - Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του  Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Στη Βιβλιοθήκη - media lab 19: 00΄μμ

Διευκρινήσεις για τα σεμινάρια:
·        Τα σεμινάρια παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν για τα μέλη της βιβλιοθήκης από συνεργάτες της
·        Απαιτείται προεγγραφή! Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2461350435 & 2461022245 και ηλεκτρονικά στο service@kozlib.gr
·        Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης των σεμιναρίων είναι η συμπλήρωση ικανού αριθμού ατόμων
·        Για κάθε αλλαγή (ακύρωση ή προσθήκη) θα βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας.
·        Μπορείτε να προτείνετε επιπλέον δράσεις και σεμινάρια (τα οποία, αν δεν είναι εφικτό να ενταχθούν φέτος, θα ληφθούν υπόψη στον επόμενο προγραμματισμό).
             Διευκρινήσεις κ. Ελένη Μαργαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου