Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Θα μένατε σε μία προδομένη σχέση;

Δύσκολη ερώτηση και δύσκολη απόφαση.
Κι όμως, υπάρχουν αρκετές γυναίκες γύρω μας που επιλέγουν να μείνουν σε μία σχέση που ξέρουν ότι υπάρχει άλλο πρόσωπο.
Δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε την επιλογή των γυναικών αυτών αλλά ούτε να τους βάλουμε κάποια ταμπέλα.
 Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν μια γυναίκα, να μένει σε μία σχέση ή ακόμη σ΄ένα γάμο που ο σύντροφός της είναι επιρρεπής στην απιστία.

Φόβος, ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, θάρρος, αγάπη, δύναμη είναι μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη σχέση αυτή.
Μπορεί κάποιες να μένουν σ΄ένα δανεικό γάμο απλά και μόνο γιατί δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν την μοναξιά τους. Ή έχουν το θάρρος να παλέψουν για τη σχέση τους.
Ο φόβος και η ανασφάλεια λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες μπροστά στο καινούριο.
 Δεν είναι εύκολη υπόθεση να πάρει κάποιος τη βαλίτσα του και να πει φεύγω. Ειδικά, μετά από πολλά χρόνια γάμου. Ακόμη και αν η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική για εκείνες είναι η καθημερινότητά τους.
 Η ζωή τους.

Συνεπώς, δεν νομοθετούμε την απιστία, ούτε δικαιολογούμε την γυναίκα που παίζει το ρόλο της απατημένης. Απλά, προσπαθούμε να καταλάβουμε ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητάς της.
Εμείς πιστεύουμε πως η ευτυχία υπάρχει και αξίζει στον καθένα μας. Θέλει δύναμη και κότσια να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να την ξαναχτίσεις. Αξίζει όμως τον κόπο και την προσπάθεια. Αξίζει να το παλέψετε.
 Γιατί πάνω από όλα η αξιοπρέπεια είναι αυτή που μετράει. Και είναι άδικο να τη σαμποτάρει κανείς μόνο του.



jenny gr

1 σχόλιο:

  1. "Θα μένατε σε μια προδομένη σχέση;"
    - Ναι, αμέ. Αν το σεξ είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή