Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: “Eνημερωτική ημερίδα για το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα»

 To ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ανώτατη Εκκλησιαστική  Ακαδημία Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα για το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την   Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 10.30 π.μ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης    του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης).
Σκοπός του έργου είναι η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου  που παράγεται από τα δύο συνεργαζόμενα ιδρύματα, η ανάπτυξη  συνοδευτικού πολυμεσικού υλικού όπως βιντεοδιαλέξεις, podcasts, κ.ά. και η διάθεσή τους χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς τόσο   στους άμεσα ενδιαφερόμενους, φοιτητές και σπουδαστές, όσο και στο   ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσω της αξιοποίησης των πλέον σύγχρονων   τεχνολογιών.

Η ανάπτυξη και διάθεση ψηφιακών μαθημάτων ανοικτής πρόσβασης διευρύνει  και αυξάνει το ακροατήριο που τα μελετά, αίρει τους όποιους   χωρο-χρονικούς περιορισμούς, προωθεί την συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων   και εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία   συμβάλλοντας συνολικά στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό   Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του   Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου