Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Oι πιο πλούσιες και ισχυρές γυναίκες σε όλον τον κόσμο

Και φέτος στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο παραμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Πίσω από τη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η Χίλαρι Κλίντον και η Μισέλ Ομπάμα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της FED Τζάνετ Γέλεν και στην τρίτη η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα.

H Τζάνετ Γέλεν
janet
H σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα
meleinda
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η φημολογούμενη ως νέα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η 33χρονη διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρόμτι.
Στον κατάλογο των 100 ισχυρότερων γυναικών βρίσκονται συνολικά εννέα επικεφαλής κρατών, το ΑΕΠ των οποίων φτάνει αθροιστικά τα 11,1 τρισεκατομμύρια, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι, 18 που ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση, 13 δισεκατομμυριούχες, ενώ το συνολικό αποτύπωμά τους στα κοινωνικά δίκτυα αθροίζει 812 εκατομμύρια followers.
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη λίστα, σε αυτή εξακολουθούν να βρίσκονται, εκτός από την Γκέιτς, τη Λαγκάρντ, την Κλίντον και η Όπρα Γουίνφρεϊ, η βασίλισσα Ελισσάβετ, η Έιμι Πασκάλ και η Χο Τσίνγκ.
Η Όπρα Γουίνφρεϊ
Oprah-Winfreyσυγνωμξ
Η βασίλισσα Ελισσάβετ
queen-elizabeth
Ντεμπούτο στη φετινή λίστα κάνουν 18 γυναίκες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η Τζάνετ Γέλεν, η πρέσβειρα Σαμάνθα Πάουερ, η διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Bloomberg Philanthropies Πατρίτσια Χάρις, η Λούσι Πένγκ της κινεζικής εταιρείας Alibaba και το στέλεχος της SpaceX Γκουέιν Σότγουελ.
Στην ίδια λίστα βρίσκονται ακόμα οι επικεφαλής διαφόρων τομέων όπως η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σιρλίφ, η πρόεδρος του Χάρβαρντ, Ντριου Γκίλπιν Φάουστ, η πρώτη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος από την Αφρική Φολορονούσο Αλακίγια και η Νάνσι Πελόζι ως η πρώτη πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
H πρόεδρος του Χάρβαρντ, Ντριου Γκίλπιν Φάουστ
faust
Ξεχωριστή ομάδα αποτελούν οι εκπρόσωποι του τομέα της τεχνολογίας όπως η Μεγκ Γουίτμαν από την HP, η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube Σούζαν Βοιτσίσκι, η συνιδρυτής της HTC Σερ Γουάνγκ και το στέλεχος της Cisco Παντμασρί Γουόριορ.
Από τη λίστα δεν λείπει και η μόδα με εκπροσώπους όπως η Μιούτσια Πράντα, η Τόρι Μπρατς και η Νταιάνα φον Φίρστενμπεργκ. Στην ευρύτερη ομάδα των αυτοδημιούργητων περιλαμβάνονται η Αριάνα Χάφινγκτον, η κινέζα μεσίτης Ζανγκ Ξιν και από την Ινδία η Κιράν Μαζουμντάρ-Σο.
H Μιούτσια Πράντα
Miuccia-Prada
Από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες οι 58 προέρχονται από τις χώρες της Βόρειας και κεντρικής Αμερικής, οι 23 από την Ασία, πέντε από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, αντίστοιχα, τέσσερις από την Ευρώπη, μια Αφρικανή και μια Ρωσίδα.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου