Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ενα πλούσιο πολιτιστικά καλοκαίρι υπόσχεται ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης- Ολο το πρόγραμμα και οι εκπλήξεις

Ενα πλούσιο πολιτιστικό  πρόγραμμα επιφυλάσσει και αυτό το καλοκαίρι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης στους πολυπληθείς φίλους του. Μια σειρά από συναυλίες, φεστιβάλ ταινιών μηκρού μήκους, προβολές θερινού κινηματογράφου αλλά και παράσταση Καραγκιόζη θα γεμίσουν τα καλοκαιρινά Δευτεριάτικα (και όχι μόνο)   βράδια μας  στην πάντα φιλόξενη Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος και τα μέλη Νίκος Κουρού και Μελίτα Ασημοπούλου.


Συναυλίες
Στις συναυλίες ξεχωρίζει ασφαλώς η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου και η σύμπραξη του με τον Γιώργο Μεράτζα και την Ρίτα Αντωνοπούλου, του Νίκου Πορτοκάλογλου και το αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Δευτέρα 7 Ιουλίου, συναυλία με την μουσικοσυνθέτρια Μαριέττα Φαφούτη.


Δευτέρα 14 Ιουλίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τις Φτερωτές Κιθάρες στην παρουσίαση των νέων του τραγουδιών.


Δευτέρα 21 Ιουλίου, Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου.


Δευτέρα 28 Ιουλίου,η τραγουδοποιός Ευσταθία συναντά το μαέστρο-πιανίστα Δαυίδ Ναχμία, γνωστό για τις επιτυχημένες, μουσικές παραστάσεις του αλλά και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του.
Μαζί στήνουν ένα πρωτότυπο, μουσικό αφιέρωμα με αφετηρία το ελαφρό τραγούδι του μεσοπολέμου και τερματικό σταθμό τα τραγούδια της Ευσταθίας.
 Ο Δαυίδ Ναχμίας είναι ένας από τους λίγους, που διαβάζει τη Ρετρό μουσική και στην συνέχεια την κάνει παράσταση..
Η Ευσταθία μας ταξιδεύει με τον δικό της τρόπο σε εποχές που η Αθήνα μύριζε γιασεμί και οι Αποκριές ήταν γιορτή στους δρόμους με το οργανάκι, αλλά θα την απολαύσουμε και  σε δικά της σύγχρονα τραγούδια  που τα ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.
Στην βραδυά θα συμμετάσχει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και θα γίνει ένα αφιέρωμα στον Αττικ, στη Δανάη και τον Αλέκο Σακελλάριο.


Δευτέρα 25 Αυγούστου, η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Γιάννης Μήτσης είναι φίλοι από χρόνια. Ζούνε το τραγούδι από άλλη μεριά ο καθένας τους. Την Φωτεινή την ξεχωρίσαμε από το τραγούδι «Μέλισσες» που τόσο αγαπήθηκε από τα ράδια και τον Γιάννη τον μάθαμε από το τραγούδι του «Δεν ξέρω» που τραγούδησαν στο δίσκο του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η Φωτεινή τραγουδάει λαϊκά και ο Γιάννης τραγουδάει ροκ.
Φέτος πραγματοποιούν μιά παλιά τους επιθυμία, να συνεργαστούν στη σκηνή και να αποδείξουν πως τα αντίθετα συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Πως το ροκ είναι βαθύτατα λαϊκό και το αληθινό λαϊκό είναι ροκ.
Η συνάντηση τους επί σκηνής είναι εκρηκτική.
Το πάθος τους στα όρια. Το ρεπερτόριο αποκαλυπτικό. Η διαδρομή «από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι».
Η Φωτεινή Βελεσιώτου ανεβαίνει στη σκηνή με ένα αμόλυντο λαϊκό πάθος και ο Γιάννης Μήτσης με μια πηγαία ροκ απόγνωση. Καταλύουν λόγω της φιλικής τους σχέσης όλα τα σύνορα και τα στεγανά. Δημιουργούν μία νέα εκ βαθέων ανάγνωση όλων των τραγουδιών και άνευ ορίων και άνευ όρων βιώνουν και μεταδίδουν στιγμές αποκαλυπτικές. Ακολουθούν μιά διαδρομή με τραγούδια πηγαία που έχουν πατρίδα την αλήθεια και στόχο την βαθειά χαρά και την μεγάλη ένωση.! Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι.
Η επίκληση αυτή γίνεται με τραγούδια του Μπάτη, του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα,του Πάνου,του Καλδάρα,του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Σαββόπουλου,του Αγγελάκα,του Κραουνάκη,του ¢σημου, του Μάλαμα,του Παπακωνσταντίνου, της Αλλαγιάννη,του Καζαντζή κα.


Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, αφιέρωμα στον Πάνο Τζαβέλλα, με τη συμμετοχή της Καλλιόπης Βέττα, Ηλία Λογοθέτη, Μάνο Παπαδημητρίου, Μαρία Ζαχαρή.
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, Los Mujeros 
Οι Los Mujeros, η μπάντα έκπληξη από τη Θεσσαλονίκη με ανανεωμένη διάθεση και καινούρια τραγούδια.
Οι Los Mujeros είναι ένα οκταμελές σχήμα από την Θεσσαλονίκη που στη μουσική τους στεγάζουν ήχους από την βαλκανική χερσόνησο συνδυασμένους με το μεσογειακό στοιχείο και πινελιές από την ελληνική μουσική παράδοση. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε το 2007 με την συμμετοχή τους στο Schollwave Festival 2007 σε ηλικία μόλις 16 χρονών! ¹ταν η στιγμή που η καρδιά των Los Mujeros άρχισε να χτυπά. Ακολούθησαν δύο ακόμα εμφανίσεις στο Schoollwave Festival το 2008 και το 2009, αλλά και σε festivals ανά την Ελλάδα (Twofestival (Χανιά), Dramaica (Δράμα), Νεστόριo (Καστοριά)), με αποκορύφωμα την εμφάνιση τους στο Rockwave 2008 παρέα με τους Locomondo, Patty Smith και του Manu Chao.

Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου


Για πρώτη φορά έρχεται στην Κοζάνη το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου «Βαγγέλης Κοτρώνης» το διήμερο 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, το οποίο  αφορά σε ταινίες μικρού μήκους Φανταστικού κιν/φου. 
Το ´Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» έχει συσταθεί το 1992, στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού σκηνοθέτη Βαγγέλη Κοτρώνη. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (ήταν μόλις 28 ετών), είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του Φανταστικού κιν/φου. Δύο ταινίες μικρού μήκους με τίτλους «FLASH» και «ΒΕΡΝΤΑΛΑΚ» αντίστοιχα, μεταμεσονύκτιες προβολές φανταστικού κιν/φου στον τότε κιν/φο «ΙΛΙΣΙΑ», περιοδικά ανάλογου περιεχομένου («ΣΙΝΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ», «ΧΙΟΝΑΤΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ»).
Μετά το θάνατό του, η μητέρα του κα Αικατερίνη Κοτρώνη, καθιέρωσε στη μνήμη του την απονομή ενός ετήσιου χρηματικού βραβείου σε μια ταινία μικρού μήκους Φανταστικού Κιν/φου.
Τα τελευταία χρόνια, οι προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ επαναλαμβάνονται σε ειδικές εκδηλώσεις Δήμων και κιν/φικών λεσχών σ’ όλη τη χώρα .
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τις ταινίες και στη συνέχεια να ψηφίσει την αγαπημένη του.

Προβολές θερινού σινεμά


Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνουν οι προβολές θερινού κινηματογράφου, όπου θα έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα γιατί οι διοργανωτές ζητούν οι θεατές να φέρουν μαζί τους τροφές μακράς διαρκείας, για συμπολίτες μας.
Τετάρτη  25 Ιουνίου, Το Κυνήγι του Κλέφτη, Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Τζον Γουίλιαμς., Σαρλ Βανέλ, Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι
Τετάρτη  2 Ιουλίου,Αριαν Ερωτας το απόγευμα, Aμερικανική ταινία με τον Γκάρι Κούπερ, σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ. 
Τετάρτη 16 Ιουλίου, Σκιές και σιωπή, σε  σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μάλιγκαν.Πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορι Πεκ, Τζον Μέγκνα, Φρανκ Οβερτον, Ρόζμαρι Μέρφι, Μπροκ Πίτερς.
Τετάρτη 23 Ιουλίου, Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές, Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπ. Ράφελσον με τους: Τζέραλντιν Πέιτζ, Τζακ Νίκολσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζον Κόλικος.
Τετάρτη 30 Ιουλίου, Το παιδί και το δελφίνι, Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Γιαν Νεγκουλέσκο Πρωταγωνιστούν: Αλαν Λαντ, Κλίφτον Γουέμπ, Σοφία Λόρεν, Αλέξης Μινωτής.
Τετάρτη 27 Αυγούστου, Νοσφεράτου, βουβή ταινίας τρόμου γερμανικής παραγωγής του 1922. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του γερμανικού εξπρεσιονισμού που βγάζει τους πρωταγωνιστές έξω από τα στούντιο και συνδυάζει τα επιτηδευμένα οξυκόρυφα σκηνικά με τα φυσικά ντεκόρ. Επίσης πρόκειται για την πρώτη ταινία που εκμεταλλεύτηκε το θρύλο του Δράκουλα και το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ.
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ¸νας άντρας,μια γυναίκα, Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κλοντ Λελούς με τους: Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ανούκ Εμέ, Πιέρ Μπαρού.
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, επιλογή κοινού.

Κουκλοθέατρο
Δευτέρα  23 Ιουνίου, κουκλοθέατρο με την ομάδα Το Θέατρο Κούκλας Κοκου-Μουκλό. Ωρα έναρξης 8 το απόγευμα.




από το ΧΡΟΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου