Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πολιτιστική εβδομάδα στην Λευκόβρυση – Έναρξη Εκδηλώσεων σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου – Aναλυτικά το πρόγραμμα

Και φέτος τολμούμε να κάνουμε το όνειρο πράξη. Ελάτε να ανακαλύψουμε μέσα σ την μαυρίλα που μας περιβάλει, πράγματα που είχαμε λίγο πολύ ξεχασμένα, αξίες του προχθές. Ας κοιτάξουμε τον διπλανό μας, όχι μόνο τα μέλη της οικογένειας μας, που ούτως ή άλλως είναι για να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο.
Τον γείτονα μας που έχει μεγαλύτερη ανάγκη δηλ. τις βόλτες που παλιά τις κάναμε στα ακριβότερα εστιατόρια, με τα ακριβά μας ρούχα για να νιώσουμε καλύτερα, ας την κάνουμε πάλι με απλά ρούχα, μαζί με τον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, για να ανακαλύψουμε μαζί την χαρά που μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό μας να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει από το μικρό μας υστέρημα !!

  Ελεύθερη Είσοδος Όλες τις Ημέρες των Εκδηλώσεων 

Δευτέρα 14 Ιουλίου, 9.30μ.μ.

Κεντρική Πλατεία.(είσοδος ελεύθερη)

Θέατρο σκιών για μικρούς και μεγάλους 
Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα του Σεραγιού
Μια  παράσταση στην οποία   «παρελαύνουν» όλα τα  κωμικά  στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών. OΘωμάς Αγραφιώτης παρουσιάζει το έργο     « Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγιού».
Σε μια επαρχιακή πόλη έχει παρουσιαστεί ένα παράξενο …φαινόμενο, ένας κουκουλοφόρος που τρομοκρατεί τους κατοίκους.
Ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει ότι  αυτό το “Φάντασμα”, διαλέγει και επιτίθεται μόνο σε Έλληνες. Έτσι μαζί με τον Χατζηαβάτη, πιάνουν δουλειά.
Μετά  από σκληρή μάχη, σκοτώνουν  το Φάντασμα, που όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο γιος του Πασά.

Τρίτη 15 Ιουλίου, 9.30μ.μ. 

Κεντρική Πλατεία. (είσοδος ελεύθερη)

Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ElGreco  &  στον Βασίλη Τσιτσάνη.
Μια αναφορά και ένας απολογισμός για το εργαστήριο ζωγραφικής- Αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του συλλόγου σε συνέργια με τον ζωγράφο Χρήστο Βογιατζή. Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση 400 χρόνων(1614-2014) από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου, και η ανακήρυξη έτους -Ελ Γκρέκο- από τη χώρα μας και την Ισπανία. Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση- Έκθεση των έργων που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο ζωγραφικής.

Το αφιέρωμα μας στον συνθέτη που πήρε μετά θάνατον το ΒΡΑΒΕΊΟ Μουσικής Ακαδημίας Charles Gross, για το δίσκο «Χάραμα» που ηχογραφήθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO. Βασίλης Τσιτσάνης, ο άρχοντας του ρεμπέτικου και μέγας συνθέτης του λαϊκού μας τραγουδιού γεννήθηκε και πέθανε μια «συννεφιασμένη» 18η του Γενάρη.
Συμμετέχουν: Κώστας Γεροκώστας (κιθάρα, φωνή), Ανθή Κωλέτση (τραγούδι), Παντελής Μόσχογλου (μπουζούκι), Γιάννης Κουτρότσιος (κιθάρα) και  Γιάννης Παπαευαγγέλου (πλήκτρα) και  η χορωδία του συλλόγου υπό την διδασκαλία της Έρης Κούρμπαλη.
Κείμενα –επιμέλεια: Τάσος Κόλλιας

Τετάρτη 16 Ιουλίου, 9.30μ.μ.

Κεντρική Πλατεία. (είσοδος ελεύθερη)

Έντεχνη & λαϊκή βραδιά
Οι Trio E’Dama έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στον κόσμο μέσα από τη μουσική. Η μουσική αυτή περιήγηση οδηγεί στη γνωριμία με διάφορους πολιτισμούς, κουλτούρες και εν τέλει με μαγικό τρόπο με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η πρώτη γνωριμία με τους Trio E’Dama γίνεται μέσα από το Demo το οποίο αποτελείται από 7 Ελληνικά τραγούδια. Τους Trio E’Dama αποτελούν η Μαρία Βλαχάβα (Ακορντεόν, κρουστά, φωνή), Γιάννης Κωσταντάς (Μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά), Χρήστος Σιμελίδης (Κιθάρα, φωνή), Αλέξανδρος  Χριστοφορίδης (Ηλεκτρακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο)

Πέμπτη 17 Ιουλίου, 9.30μ.μ.

Υπαίθριο πολυχώρο εκδηλώσεων. (είσοδος ελεύθερη)«ηώς ποντιακής παράδοσης»

Μία μουσικό χορευτική βραδιά αφιέρωμα στην νεολαία.
Νέοι καλλιτέχνες και χορευτές από την ευρύτερη περιοχή  μας δίνουν την ελπίδα της συνέχειας  του Ποντιακού Ελληνισμού.  Συμμετέχουν Τραγούδι: Βασίλης Παντελίδης, Θανάσης, Τσαμπερτίδης Βαγγέλης Τυρεκίδης, Παναγιώτης Χατζηθεοδωρίδης.
Λύρα: Κώστας Παρχαρίδης, Μιχάλης Πουϊκίδης , Ανέστης Αμοιρίδης, Γιάννης Ζυμπάς, Κώστας Μαυρόπουλος, Στέφανος Σεβίλογλου, Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης.
Νταούλι: Άγγελος Λαφαζανίδης, Σταύρος Ζυμπάς,  Κώστας Σαββίδης, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Ασλανίδης.
Αγγείο: Σωτήρης Θεοδωρίδης.
Αρμόνιο: Παναγιώτης Τσενεβεζίδης.
Παράλληλα θα εμφανιστούν  τα  Ποντιακά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλείτους.
*Η Ηώς ήταν καθημερινή πρόδρομος του Ήλιου στον οποίον και άνοιγε κάθε αυγή με τα ρόδινα χέρια της τη «Θύρα της Ανατολής».

Παρασκευή 18 Ιουλίου, 9.30μ.μ.

Υπαίθριο πολυχώρο εκδηλώσεων(είσοδος ελεύθερη)

Δημοτικό & Λαϊκό Γλέντι.
Ο Χρήστος Αδαμόπουλος (μπουζούκι & τραγούδι), Νίκος Αδαμόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Αδαμόπουλος (πλήκτρα), Μιχάλης Γκατζιούρας (τρομπέτα), Κώστας Φασουλάς (ντραμς), Ζήσης Φτάκας (κιθάρα) και ο Άκης Παπανικολαου (Βιολί-τραγούδι) μας υπόσχονται ένα  αξέχαστο γλέντι   με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.
Παράλληλα θα εμφανιστούν  τα  χορευτικά τμήματα των δημοτικών τραγουδιών:  του Συλλόγου μας, καιτου Πολιτιστικού Συλλόγου  Αγίας Παρασκευής.

Σάββατο 19 Ιουλίου, 9.30μ.μ.

Υπαίθριο πολυχώρο εκδηλώσεων (είσοδος ελεύθερη)

Ποντιακό Ξεφάντωμα
Τραγούδι, χορό, ξεφάντωμα, νοσταλγία, δυνατά συναισθήματα, μας υπόσχεται ο Παναγιώτης Κογκαλίδης στην λύρα και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης στο τραγούδι.
Συμμετέχουν : Βασίλης Παντελίδης (τραγούδι), Μιχάλης Πουϊκίδης (λύρα), Χάρης Τσακαλίδης (λύρα), Κώστας Παρχαρίδης (λύρα), Κώστας Αθανασιάδης (Νταούλι), Άγγελος Λαφαζανίδης (Κρουστά), Παναγιώτης Τσενεβεζίδης (Αρμόνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου