Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία των διαρρηκτών που κατάκλεψε δεκάδες καταστήματα στην Πτολεμαΐδα

Το κουβάρι της σύλληψης των επίδοξων διαρρηκτών, που είχε γίνει ο τρόμος και ο φόβος των καταστημάτων του κέντρου της Πτολεμαΐδας, άρχισε να ξετυλίγεται νωρίς το πρωί (της Παρασκευής 18 Ιουλίου) όταν ένα από τα μέλη της ομάδας έπεσε στα χέρια της αστυνομίας και συνελήφθη.

Μέχρι το μεσημέρι τα κρατητήρια του τμήματος ασφαλείας Πτολεμαΐδας είχαν αποκτήσει "συμφώρηση" και οι ένοικοι έγιναν τέσσερις. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ομάδα έχει στο ενεργητικό της 10 διαρρήξεις (5 το μήνα Ιούνιο και αντίστοιχες το μήνα Ιούλιο). Μάλιστα μόλις σήμερα, λίγες ώρες πριν την εξάρθρωση και την σύλληψη των μελών της ομάδας, οι διαρρήκτες είχαν ληστέψει δύο καταστήματα (ένα μπουγατσάδικο επί της Εθνικής Αντίστασης και ένα πρατήριου φούρνου επί της Δημοκρατίας).
 Η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν άλλες διαρρήξεις που παραμένουν "ορφανές", αλλά και μέλη της "συμμορίας" που διαφεύγουν τη σύλληψη. Οι 4 δράστες με τον ογκοδέστατο φάκελο της δικογραφίας αναμένεται να βρεθούν απέναντι στον εισαγγελέα και τον ανακριτή πιθανότατα τη Δευτέρα το πρωί και μέχρι τότε θα βρίσκονται κρατούμενοι στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Πτολεμαΐδα.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι ηγετικό ρόλο δείχνει να παίζει στην ομάδα ένας γνώριμος στην αστυνομία (Πτολεμαϊδιώτης) ο οποίος και απασχολεί καιρό τους αστυνομικούς και τη δικαιοσύνη. Από τον περασμένο Μάϊο συλλαμβάνεται και μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα βρίσκεται μετά από μέρες και πάλι ελεύθερος. Κάθε φορά τα μέλη της ομάδας, "συμμορίας",  μεταβάλλονται εκτός από τον Πτολεμαϊδιώτη που πάντα συμμετέχει.
Τα μέλη της ομάδας (που σήμερα κρατούνται) είναι ανήλικοι γεννημένοι, οι δύο το 1997 και
 οι δύο το 1998.



 eordaia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου