Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αεροπορικά εισιτήρια πιο φθηνά από... λεωφορείο - Ταξίδια με χαμηλό κόστος σε όλο τον κόσμο

Βουτιές στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, καφέ στον Πύργο του Αϊφελ ή βόλτα στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Ό,τι και αν ονειρευόσαστε για φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να το υλοποιήσετε και μάλιστα με άνεση και ταχύτητα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που στη χώρα μας ένα αεροπορικό εισιτήριο κοστίζει πιο ΦΘΗΝΆ και από ένα εισιτήριο με τουριστικό λεωφορείο ή τον σιδηρόδρομο.
Η δυναμική είσοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην Ελλάδα και στις πτήσεις εσωτερικού δικτύου έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αεροπορική ΑΓΟΡΆ της χώρας μας, με τους αερομεταφορείς να προχωρούν σε... αερομαχίες για να κερδίσουν μεγαλύτερο ποσοστό από την αυξημένη επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι.

Μοναδικό «όπλο» στα χέρια των εταιρειών οι τιμές των εισιτηρίων και οι προσφορές στις οποίες προχωρούν, προκειμένου να προσελκύσουν Έλληνες αλλά και ξένους επιβάτες.
Όταν για πρώτη φορά τον χειμώνα ακούστηκε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη θα ξεκινούν από 9,9 ευρώ, η ελληνική ΑΓΟΡΆ εντυπωσιάστηκε και «γέμισε» τα αεροπλάνα της Ryanair. Αν και οι τιμές δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο ο ανταγωνισμός πιέζει συνεχώς προς τα κάτω.
Κερδισμένοι όσοι αποφασίσουν να ... «ανοίξουν τα φτερά τους» και επιλέγουν διακοπές αεροπορικώς.
Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε και να παραθέσουμε ορισμένες από τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών για φθηνούς ναύλους.

Η Aegean Airlines προσφέρει καλές τιμές για κάποιους προορισμούς έχοντας υιοθετήσει παράλληλα και ένα ημερολόγιο που διαμορφώνει την τιμή του εισιτηρίου ανάλογα τον μήνα του ταξιδιού. Μία πολύ καλή προσφορά είναι αυτή που αφορά ταξίδι με την Aegean Airlines από την Αθήνα στο Βερολίνο με επιστροφή στα 114,58 ευρώ. Η προσφορά λήγει στις 31 Ιουλίου 2014.
Για την Σκύρο υπάρχει προσφορά εισιτηρίων από 29,03 ευρώ, για την Αλεξανδρούπολη από 42,64 ευρώ, για την Κέρκυρα από 42,64 ευρώ όπως και για τα Χανιά.

Ανταγωνιστική η Aegean
Θέλοντας να γίνει ανταγωνιστική η Aegean προχωρεί και σε προσφορές σε πτήσεις που ήδη πετούν εταιρείες χαμηλού κόστους. Έτσι από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο το κόστος για ένα εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κοστίζει 24 ευρώ. Για το Ηράκλειο προς την Αθήνα η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από τα 41 ευρώ τον Ιούλιο, μειώνεται σε 32 ευρώ τον Αύγουστο και κατρακυλά στα 24 ευρώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Από τη Ρόδο προς την Αθήνα η τιμή του εισιτηρίου της Αegean ξεκινά από τα 41 ευρώ τον Ιούλιο, διαμορφώνεται στα 50 ευρώ τον Αύγουστο και πέφτει στα 24 ευρώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Από τα Χανιά στην Αθήνα το εισιτήριο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φτάνει στα 32 ευρώ και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στα 24 ευρώ. Από τη Μύκονο, το κοσμοπολίτικο νησί που μαγνητίζει Ελληνες και ξένους τουρίστες το εισιτήριο επιστροφής στην Αθήνα είναι 41 ευρώ για Ιούλιο και Αύγουστο, 32 ευρώ τον Σεπτέμβριο και μόλις 24 ευρώ τον Οκτώβριο. Πιο ακριβή η επιστροφή από τη Σαντορίνη στην Αθήνα με το εισιτήριο να διαμορφώνεται στον Ιούλιο στα 99 ευρώ, να μειώνεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα 70 ευρώ και τον Οκτώβριο να πέφτει στα 50 ευρώ.
Εσωτερικό δίκτυο
Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού δικτύου τα εισιτήρια της Aegean για πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα ξεκινούν από 84,05 ευρώ τον Ιούλιο, προς Μιλάνο από 95,15 ευρώ, προς Ρώμη από 73,15 ευρώ, προς Φραγκφούρτη από 164,15 ευρώ, προς Βουδαπέστη από 124,15 ευρώ, από την Αθήνα για την Πράγα το κόστους του εισιτηρίου πάντα για τον μήνα Ιούλιο είναι 113,15 ευρώ και προς Βαρσοβία 117,15 ευρώ,
Από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρνακα η Aegean ξεκινά τα εισιτήριά της για τον Ιούλιο από τα 85,9 ευρώ, προς το Μιλάνο από 87,15 ευρώ, προς Μόναχο από 39 ευρώ και προς Ντίσελντορφ από 54 ευρώ.

Η Εasyjet προσφέρει εισιτήρια από Αθήνα για Εδιμβούργο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 από 48,99 ευρώ, για Μιλάνο (Μαλπένσα) μέχρι τον Νοέμβριο από 43,99 ευρώ και για Γενεύη τον Ιούλιο του 2014 από 75,99 ευρώ.
Επίσης η Easyjet προσφέρει εισιτήρια σε καλές τιμές από τη Ρώμη στην Αθήνα στα 126 ευρώ, από τη Ρώμη στο Ηράκλειο στα 173 ευρώ και από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη στα 85 ευρώ.

Η Ryanair για ταξίδια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη προσφέρει εισιτήρια με 17,99 ευρώ για όλο το καλοκαίρι. Για τη Ρόδο το εισιτήριο είναι 19,99 ευρώ όπως και για τα Χανιά της Κρήτης. Στα 21, 99 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο για την Πάφο της Κύπρου, ενώ για Μιλάνο μπορείτε να βρείτε εισιτήρια από 29,99 ευρώ.
Στην ίδια τιμή μπορείτε να βρείτε και εισιτήρια για Ρώμη, ενώ για τις Βρυξέλλες το εισιτήριο διαμορφώνεται στα 35,99 ευρώ.
Πιο ακριβό το εισιτήριο για Λονδίνο που φτάνει τα 81,99 ευρώ.

Η Alitalia έχει να προτείνει καλοκαίρι στη Βαρκελώνη, σε τιμές που ξεκινούν από 213 ευρώ, βαλίτσας περιλαμβανομένης (με επιστροφή και φόρους).
Αν ονειρεύεστε βουτιές στις Δαλματικές Ακτές η Croatia Airlines σας πηγαίνει απευθείας από την Αθήνα στο Ντουμπρόβνικ (από 219 ευρώ) και το Σπλιτ (από 139 ευρώ) όλο το καλοκαίρι.
Για πιο μακρινά ταξίδια η British Airways προσφέρει εισιτήριο προς Νέα Υόρκη με 636,63 ευρώ, προς Ώστιν, Τέξας με 927,63 ευρώ για Τορόντο με 667,48 ευρώ. Για όσους θέλουν ένα ταξίδι που θα τους μείνει αξέχαστο το εισιτήριο για Βοστώνη Special Premium economy θα κοστίσει 1.317,63 ευρώ.
Να ανακαλύψουν τις όμορφες πόλεις της Ευρώπης καλεί τους Ελληνες και η Lufthansa. Με τις καλοκαιρινές της προσφορές το εισιτήρια για Κοπεγχάγη ξεκινά από 209 ευρώ, για Λονδίνο από 205 ευρώ, για Βερολίνο από 190 ευρώ, για Μασσαλία από 203 ευρώ, για Πόρτο από 235 ευρώ και για Αγ. Πετρούπολη από 269 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αεροπορικά τέλη
Σε μία περίοδο, κατά την οποία οι χρεώσεις των αεροδρομίων εκτιμάται ότι ανέρχονται στο 10% του λειτουργικού κόστους των αεροπορικών εταιρειών και μετακυλίονται τελικά στο εισιτήριο των επιβατών, οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στόχο τη διαμόρφωση των τελών σε επίπεδα που καθορίζει η ίδια η αγορά. Μέσω σχετικής κοινοτικής οδηγίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στον εξορθολογισμό των αεροπορικών τελών σε 75 αεροδρόμια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων αυτά των Αθηνών και του Ηρακλείου και από το 2015, ενδεχομένως και της Θεσσαλονίκης. Με βάση την οδηγία, (εφαρμόζεται από το 2011), τα αεροδρόμια που εντάσσονται σε αυτήν πρέπει: να συμβουλεύονται τακτικά τους αερομεταφορείς ως προς τα κόστη, να μοιράζονται μαζί τους συγκεκριμένες πληροφορίες για το κόστος των διαδρόμων προσαπογειώσεων και των τερματικών σταθμών και να μην κάνουν διακρίσεις μεταξύ των εταιρειών.

Νέο Σπατόσημο
Σε περίπου 5 μήνες, εκπνέει η διάρκεια του Σπατόσημου. Ετσι από την 1η Νοεμβρίου λήγει η διάρκεια του Σπατόσημου, ωστόσο έρχεται το? νέο Σπατόσημο ύψους 12 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει για τα επόμενα 10 χρόνια, δηλαδή έως και το 2024! Δέκα χρόνια αργότερα, την 1η Νοεμβρίου 2024 το νέο «Σπατόσημο» θα μειωθεί σε 3 ευρώ ανά επιβάτη, από τα οποία η ΥΠΑ θα παρακρατεί το 35% (δηλ. 1 ευρώ). Το νέο «Σπατόσημο» θα ενσωματώνεται στις συνολικές χρεώσεις των αεροδρομίων, που δεν θα ξεπερνούν τα 14,5 ευρώ για την πρώτη περίοδο της παραχώρησης και τα 20 ευρώ για την δεύτερη. Στην πρώτη περίοδο της παραχώρησης, κατά την διάρκεια της οποίας προγραμματίζονται επενδύσεις σε υποδομές, ύψους 200 εκατ. από τους ιδιώτες επενδυτές, οι χρεώσεις δεν θα είναι υψηλότερες από 14,5 ευρώ, ποσό που αναλύεται ως εξής: 12 ευρώ Σπατόσημο + 1 ευρώ τέλος αεροδρομίου + 1,5 ευρώ χρέωσης ασφαλείας.
Με την ολοκλήρωση των έργων, το ανώτατο πλαφόν συνολικών χρεώσεων δεν θα ξεπερνά κατά μέγιστον τα 20 ευρώ.


ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου