Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Στην αναμόρφωση του Γκέρτσειου στοχεύει η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης μέσω πρότασης στο νέο ΕΣΠΑ

Να αλλάξει τη σημερινή όψη του Γκέρτσειου, φιλοδοξεί η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, μέσω της πρότασης που υπέβαλλε στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) για την αποκατάσταση και την ανάδειξη των κτιρίων και του χώρου.

Συγκεκριμένα,  η Μητρόπολη εκπόνησε μελέτη σύμφωνα με την οποία ο χώρος του Γκέρτσειου θα αναμορφωθεί συνολικά, ώστε να στεγάσει τις κοινωνικές δραστηριότητες της Μητρόπολης αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Η μελέτη περιλαμβάνει χώρους για τις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης, συνεδριακή αίθουσα,  αίθουσες διδασκαλίες πληροφορικής και μουσικής και χώρους φιλοξενίας, συνολικού ωφέλιμου χώρου 3.500τ.μ.

Το ύψος της πρότασης είναι στα 5,8εκ ευρώ και θα υποβληθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στη Διαχειριστική Αρχή, καθώς ενώ  η Μητρόπολη θα είναι ο τελικός δικαιούχος, δεν έχει διαχειριστική επάρκεια.

«Είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση και εμεις ως Περιφεέρεια δεν μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα και να υποβάλλουμε την πρόταση. Μένει από εδώ και πέρα να αξιολογηθεί στα πλαίσια του Σ.Ε.Σ. και εφόσον καλύπτει τις προυποθέσεις να ενταχθεί και να προχωρήσει» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.



Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου