Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλο ένα Σάββατο με βροχές και καταιγίδες. Δείτε που θα βρέξει σήμερα και τι καιρό θα κάνει αύριο Κυριακή. Και μην ξεχάσετε τις ομπρέλες.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού :

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ στα δυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κοζάνη

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Κοζάνη σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο  14/9, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί τοπικά 3 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Με λίγες νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα. Αλλά από το μεσημέρι και μετά προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στη νότια Πελοπόννησο δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά οι τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από τις απογευματινές χώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.



Πηγές: ΕΜY - meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου