Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Χρωματίστηκαν οι διαβάσεις πεζών, νέες σημάνσεις στην Κοζάνη

Ο επαναχρωματισμός των ήδη υπαρχόντων διαβάσεων αλλά και η δημιουργία νέων σημάνσεων στο οδόστρωμα κατά μήκος οδών της Κοζάνης παίρνει εδώ και λίγες ημέρες «σάρκα και οστά» στην πόλη.

Στόχος του προσωπικού και του ίδιου του διοικητή της Τροχαίας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ποιότητα ζωής των πολιτών και για τον λόγο αυτό η Τροχαία -στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της- όπως παρουσίασε ο διοικητής του Τ.Τ. “όπου διαπιστώνουμε ατέλειες, τεχνικές ελλείψεις, προβλήματα στην κάθετη και οριζόντια σήμανση κ.ο.κ. προωθούμε τις προτάσεις μας στους Δήμους, την Περιφέρεια κ.ά. εμπλεκόμενους φορείς και οφείλω να πω πως όλες οι προτάσεις μας έως σήμερα υλοποιούνται”.

Διαγράμμιση στα καφέ… του κόμβου – «Δεν θα αμφισβητούνται πλέον οι παραβάσεις»
Αντίστοιχη πρόταση της Τροχαίας προς τους αρμόδιους φορείς, όπως μας είχε ενημερώσει ο διοικητής της Τροχαίας αφορούσε και σε παρεμβάσεις στα περιφερειακά καφέ της Κοζάνης, κυρίως σ’ αυτά που βρίσκονται στον κόμβο Λαρίσης.

Πολλές οι καταγγελίες των διερχόμενων οδηγών για την ανεξέλεγκτη στάθμευση στο σημείο που καθιστά -λόγω χαμηλής ορατότητας- τη διάσχιση της οδού. Η Τροχαία προτείνει με έγγραφό της τη διαγράμμιση του οδοστρώματος “ώστε να μην αμφισβητούνται οι παραβάσεις”, εξήγησε ο κ. Διόγκαρης, τον χρωματισμό των διαβάσεων πεζών και των διαγραμμίσεων κ.ά. ενέργειες που θα ανακουφίσουν… τους χρήστες της οδού.
Εδώ και λίγες ημέρες ο χρωματισμός έγινε και πλέον η Τροχαία μπορεί να βεβαιώνει τις παραβάσεις, γι’ αυτό καλό θα είναι να είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί.
Πάντως ήδη, με τις διαβάσεις και την σήμανση στο σημείο, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το «μπάχαλο» των διάσπαρτων παρκαρισμένων οχημάτων κατά μήκος –και όχι μόνο- του δρόμου.
Ακολουθούν διαγραμμίσεις και διαβάσεις στις οδούς Φιλίππου και Γκέρτσου όπου και εκεί η κίνηση οχημάτων και πεζών είναι συνεχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ακόμη ένα σημείο στο οποίο η Τροχαία Κοζάνης προτείνει διορθωτικές τεχνικές παρεμβάσεις  είναι η διασταύρωση των οδών Γκέρτσου με Ολύμπου.
Πάντως, το σίγουρο είναι πως όσες παρεμβατικές ενέργειες γίνουν στους δρόμους, όσες κλήσεις κι αν δώσει η Τροχαία, τίποτε δεν θα αλλάξει στους δρόμους εάν δεν αλλάξει πρώτα και κυρίαρχα η λανθασμένη νοοτροπία και η όποια οδηγική παιδεία μας.


e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου