Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έναρξη εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ - Κοζάνης

Mέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η περίοδος εγγραφών των μαθητών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης.
Το Ελεύθερο Σχολείο στηρίζει δωρεάν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, στα μαθήματα της Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, όλων των κατευθύνσεων της Γ΄ Λυκείου, της Αγγλικής Γλώσσας και της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
 Παράλληλα, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, κάνουν εκδρομές, επισκέπτονται και παρακολουθούν πολιτιστικές και αθλητικές  δραστηριότητες, συμμετέχουν, δημιουργούν και παίζουν.

Για άλλη μια χρονιά ξεκινούμε τις εγγραφές χωρίς «πανηγυρικούς» και εναρκτήριους συμπαθητικούς χαιρετισμούς προς τέρψιν (όλων), διότι ξέρουμε ότι θα είναι άλλη μια δύσκολη σχολική χρονιά, με άλυτα χρόνια προβλήματα που λιμνάζουν (κυρίως) στις πλάτες των παιδιών.

Πιστεύουμε στην εκπαίδευση χωρίς κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ενισχύουμε το δικαίωμα κι αρνούμαστε τα «κενά» που δημιουργούνται σε ανύποπτες ψυχές.

Στόχος δεν είναι ο βαθμός ούτε η «ανάδειξη», αλλά η ανάπτυξη της κρίσης, της δημιουργικότητας και των ιδιαίτερων ικανοτήτων των παιδιών μέσα από μαθησιακές διαδικασίες ισότητας, αλληλεγγύης κι αλληλοσεβασμού.

Στο Ελεύθερο Σχολείο μπορούν να εγγραφούν μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες της σχολικής φοίτησης των παιδιών τους (άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες και άλλοι).

Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται στο νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης (στον πλακόστρωτο δρόμο της Αγ.Χριστοφόρου 6 ,πιο κάτω απ’την Αίθουσα Τέχνης), να τηλεφωνούν στο 2461049799, να στέλνουν e-mail στο: infokoz@arsis.gr, να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο: www.arsiskozanis.blogspot.gr ή την ιστοσελίδα www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου