Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα κάνετε την αποτοξίνωση, ρουτίνα;

Επειδή ακόμα και η λέξη «αποτοξίνωση» αποθαρρύνει τους περισσότερους να ασχοληθούν με μια πιο καθαρή και υγιεινή διατροφή, καλό είναι να πάψουμε να την αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι δύσκολο, βασανιστικό και εξαιρετικά στερητικό και να αρχίσουμε να τη βλεπουμε σαν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής και τίποτα παραπάνω.

 Η αποτοξίνωση, άλλωστε, όπως όλα τα πράγματα, θέλει τρόπο και όχι κόπο και μπορεί εύκολα να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, ώστε να μη μοιάζει ένα βουνό που έχετε να καλύψετε κάθε εξάμηνο ή τρίμηνο, αλλά να ενταχθεί αθόρυβα και διακριτικά στην καθημερινή σας διατροφική ρουτίνα.

 Ακολουθούν, λοιπόν, 7 «ανώδυνοι» και άκρως προσεγγίσιμοι τρόποι για καθημερινή... κάθαρση. 

 1. Ζεστό λεμονόνερο  Ένας από τους ευκολότερους τρόπους αποτοξίνωσης είναι να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό λεμονόνερο κάθε πρωί. Μπορεί να σας δυσαρεστεί η ξινή του γεύση, αλλά το λεμόνι παραμένει ένα αλκαλικό τρόφιμο το οποίο συνδράμει αποτελεσματικά στην ισορροπία οξύτητας και αλκαλικότητας στον οργανισμό. Το λεμόνι ακόμα ενισχύει την ηπατική λειτουργία, η οποία είναι επίσης βασική για την καθημερινή αποτοξίνωση του ίδιου του οργανισμού.

 2. Χυμός λαχανικών  Ακόμα μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για την αλκαλοποίηση του οργανισμού είναι οι χυμοί λαχανικών, καθώς πολύς κόσμος αδυνατεί να καταναλώσει τα λαχανικά που του αναλογούν ιδανικά μέσα στην ημέρα και ακόμα περισσότερος δεν γνωρίζει καν τη σημασία ισορροπίας οξύτητας και αλκαλικότητας στον οργανισμό. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα χυμό από σπανάκι, λαχανίδα και σέσκουλο και θα έχετε κάνει την καλύτερη έναρξη. Μην ξεχνάτε πως είναι σαφώς προτιμότερο να στίβετε τα λαχανικά σας, από το να πίνετε χυμούς φρούτων που σας δίνουν περισσότερα ζάχαρα, απ’ όσα τελικά χρειάζεται ο οργανισμός.

 3. Ωμά λαχανικά σε κάθε γεύμα  Στην περίπτωση που θέλετε να αυξήσετε τις ποσότητες λαχανικών στη διατροφή σας, φροντίστε να γίνουν κομμάτι κάθε γεύματος. Μην παραλείπετε τη φρέσκια σαλάτα και μην υποτιμάτε την αξία της. Ξεκινάτε το μεσημεριανό σας με μια πράσινη σαλάτα πριν περάσετε στο κυρίως, ενώ τα ωμά λαχανικά σε συνδυασμό με χούμους, σαν απογευματινό σνακ, επίσης συνδράμουν στην αποτοξινωτική διαδικασία.

 4. Φρούτα σε άδειο στομάχι  Τα φρούτα καλό είναι να καταναλώνονται με άδειο στομάχι για την καλύτερη πέψη και την ενεργοποίηση όλων των αποθεμάτων ενέργειας του οργανισμού με στόχο τον καθαρισμό και την αποτοξίνωσή του. Κάθε φορά που καταναλώνετε τα φρούτα μαζί με κάποιο άλλο τρόφιμο, το στομάχι δίνει προτεραιτότητα στη χώνεψη των άλλων τροφίμων, κάνοντας τα φρούτα να «κάτσουν» και τελικά να σας βαρύνουν. Τρώτε τα καλύτερα λοιπόν, νωρίς το πρωί, πριν φάτε οτιδήποτε άλλο, και περιμένετε περίπου μισή ώρα μέχρι να χωνευτούν και να φάτε κανονικά το πρωινό σας.

 5. Φυτικές ίνες  Οι φυτικές ίνες ενισχύουν τη χώνεψη και την εκκένωση, σε βαθμό που ενισχύουν και την αποτοξίνωση του οργανισμού από τα περιττά στοιχεία. Μην παραλείπετε τις φυτικές ίνες από τη διατροφή σας και θα διαπιστώσετε άμεσα αποτελέσματα και σημαντική βελτίωση στις πεπτικές λειτουργίες. Είτε μέσω των ωμών λαχανικών και φρούτων, είτε προσθέτοντας λίγο λιναρόσπορο στη σαλάτα σας, είτε επιλέγοντας το άγριο από το λευκό ρύζι, ενισχύστε σημαντικά την υγεία και λειτουργία του συνόλου του οργανισμού σας.

 6. Τσάι βοτάνων  Το τσάι από βότανα όπως είναι το τζίντζερ, η κανέλα, ο μάραθος, η μέντα, η τσουκνίδα και η ρίγανη έχει ιδιαίτερα αποτοξινωτική δράση. Δοκιμάστε ένα τσάι από πιπερόριζα κάθε βράδυ μετά το γεύμα και θα βοηθήσετε το σώμα σας να χωνέψει πιο εύκολα αλλά και να καθαρίσει από τις τοξίνες της ημέρας.

 7. Τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα  Το νερό είναι κλειδί σε μια αποτελεσματική διαδικασία αποτοξίνωσης. Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα, αλλά στην περίπτωση που κάνετε αποτοξίνωση σε συνδυασμό με γυμναστική θα χρειαστείτε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα για να διατηρήστε ενυδατωμένοι και να ενισχύετε την αποτοξινωτική διαδικασία.


clik@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου