Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μανώλης Κουτσονάνος από Κοζάνη: Γυρίζει την Ελλάδα παίζοντας ντραμς στο δρόμο

Περιήγηση ανά την Ελλάδα πραγματοποιεί γνωστός ντράμερ από την Κοζάνη, ο οποίος παίζει σε κεντρικούς δρόμους διάφορων πόλεων, προκειμένου να νιώσει τον παλμό του υπαίθριου μουσικού. Το παράτολμο εγχείρημα ανήκει στο Μανώλη Κουτσονάνο, ο οποίος στο πλαίσιο της περιήγησής του, πραγματοποίησε προχθές υπαίθρια ρεσιτάλ στην καρδιά του Βόλου, στην οδό Αντωνοπούλου, αλλά και στην παραλία του Βόλου, προσελκύοντας τα βλέμματα αλλά και το ενδιαφέρον των περαστικών.

Ο 55χρονος ντράμερ, ο οποίος είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ και εργάστηκε επί πολλά χρόνια στα ορυχεία Καρδιάς στην Κοζάνη, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το μουσικό του ταξίδι, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι θα ήθελε να διευρύνει μελλοντικά τη δράση του, και σε Ευρωπαϊκές πόλεις. «Είμαι ντράμερ πάρα πολλά χρόνια, η βασική μου μπάντα είναι το «Τρίο Αποψης» και η τελευταία συνεργασία που κάνω αυτή τη στιγμή είναι με τη Νατάσα Μάρε-Μουμτζίδου» όπως αναφέρει ο ταλαντούχος μουσικός, ο οποίος πραγματοποιεί μουσικό τουρ, έχοντας ως εφόδια τα ντραμς, ένα ηχείο και το μεράκι του.

«Ξεκίνησα από τη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Τρίτη, παίζοντας στην παραλία και την επομένη μίλησα με έναν κιθαρίστα που ζει στο Βέλγιο και παίξαμε ντουέτο στη Ναβαρίνου. Ξαφνικά, από ντουέτο γίναμε τρίο, καθώς προστέθηκε ένας σαξοφωνίστας που έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή. Αυτά είναι τα καλά του δρόμου» υπογραμμίζει ο γνωστός ντράμερ. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο, όπου έχει εμφανιστεί, σημειωτέον, σε γνωστά κλαμπ κατά το παρελθόν, και επόμενος στόχος είναι η Αθήνα, προκειμένου να παίξει κάτω απ’ την Ακρόπολη, όπου παίζουν όλοι οι μουσικοί.

Ο Μανώλης Κουτσονάνος κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη διάρκεια του ταξιδιού, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εμπειρία του προσφέρει «υγεία, ωριμότητα για τη ζωή» μακριά από μεμψίμοιρες σκέψεις. Αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο συγκεκριμένο ταξίδι, υπογραμμίζει ότι «μου άρεσε πάντα να βλέπω μουσικούς στο δρόμο. Ηθελα πάντα να νιώσω την ατμόσφαιρα του δρόμου, να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, να νιώσω το αίσθημα ελευθερίας που σου προσφέρει αυτή η διαδικασία».

Οπως επισημαίνει παράλληλα, δεν το κάνει για βιοπορισμό, αλλά στο πλαίσιο της διαρκούς προσωπικής αναζήτησης, για να εμπλουτίσει τις μουσικές του γνώσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεν δίστασε να ταξιδέψει με το γιό του Σωτήρη, επίσης ντράμερ, μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου παρέμειναν έξι μήνες, μαθητεύοντας κοντά σε κορυφαίους ντράμερ. «Εξι μήνες στη Νέα Υόρκη είναι μεγάλο σχολείο» τονίζει ο ίδιος.

Λάτρης της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής αλλά και ρεμπέτικου, δίνει το δικό του στίγμα, υιοθετώντας το προσωπικό του στιλ. Εξακολουθεί να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, εξακολουθεί να μελετάει μουσική με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό, έχοντας ως μότο ζωής τη φράση «νιώθω μια αίσθηση ελευθερίας παίζοντας ντραμς, κι ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση, όταν επικοινωνώ με τους ανθρώπους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου