Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα στην πρώτη συνάντηση για τη Νέα Σχολή Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Ν. Κοζάνης του έτους 2014

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Παράρτημα της ΕΟΔ νομού Κοζάνης ξεκινά την νέα σχολή για το έτος 2014. Ραντεβού λοιπόν στο Κοβεντάρειο την Πέμπτη 2/10/2014 και ώρα 18:00 για την καθιερωμένη ενημέρωση στους νέους υποψήφιους διασώστες.
Ελάτε να γνωρίσετε την ομάδα και το έργο της.
Η Σχολή έχει γίνει πλέον θεσμός στην εκπαίδευση που αφορά την έρευνα, τη διάσωση και τις Α’ Βοήθειες και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ένταξη ενός εθελοντή στην Οργάνωση, ενώ τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι μαθητές παρακολουθούν μια σειρά μαθημάτων, ενώ με το πέρας της Σχολής μπορούν να ενταχθούν σε ένα από τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (τμήμα Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Α’ Βοηθειών, Αντιμετώπισης Καταστροφών και Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης).
elliniki_omada_diasosisΤα μαθήματα περιλαμβάνουν Πρώτες Βοήθειες, Προσανατολισμό,
Βασικές Αρχές Επιβίωσης, Τηλεπικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Ναυαγοσωστικές Διαδικασίες, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Οργάνωση και Υποστήριξη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τα εκπαιδευτικά σχολεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι διαμορφωμένα, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στις προδιαγραφές και τις κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που θέτουν οι διεθνείς φορείς των οποίων είναι μέλος η ΕΟΔ.

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απευθύνονται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθούν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύονται και εξειδικεύονται στο αντικείμενο που θα επιλέξουν, με στόχο να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο εξειδικευμένη γνώση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937170336 και 6972440092 (απογευματινές ώρες).
Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κοζάνης
 στο e-mail: eod@hrtkozanis.gr, καθώς να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ομάδας: www.hrtkozanis.gr ή το blog: www.hrtkozanis.blogspot.gr.


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Παράρτημα Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου