Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΕΔ: 3.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην υγεία

Συμμετοχή και του υπουργείου Υγείας στο φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να ενισχυθούν οι φορείς υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία με 3.000 υπαλλήλους αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Τις θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν:

• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.

• Ανεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις αυτές θα έχουν πεντάμηνη διάρκεια και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, υπαλλήλους πληροφορικής, διοικητικές γραμματείς κτλ.

Οι αμοιβές όσων απασχοληθούν καθορίζονται στα 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών

Η πλειονότητα των θέσεων (1.114) αφορά την ειδικότητα ΔΕ Νοσηλευτών, ενώ ακολουθούν οι ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (562 θέσεις) και ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (283 θέσεις).

Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού (oaed.gr).





ΠΗΓΗ sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου