Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα είναι η «επόμενη μέρα» χωρίς το Μνημόνιο, ποιες οι αλλαγές

Η έξοδος από το μνημόνιο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.

Όπως αναφέρει το FortuneGreece.com, στη συνάντηση για το φλέγον θέμα της εξόδου από το μνημόνιο θα συμμετέχουν, επίσης, o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από πλευράς του ΔΝΤ θα λάβουν μέρος ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα στηρίζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου από το μνημόνιο, ενώ η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του προαναφερθέντος στόχου και «διαμόρφωσης του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα».

Με βάση το γεγονός ότι η χώρα πέτυχε να έχει το «μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη» και «να πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο», της δίνεται πλέον τη δυνατότητα να περάσει σε μια «καινούρια σχέση» (με το ΔΝΤ), όπως δήλωσε και ο κ. Στουρνάρας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως δυο «βασικοί σταθμοί» θεωρούνται τα stress test των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης.



fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου