Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Λ΄ ΕΠΚΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ«Από την ανασκαφή ως την έκθεση: Το περιπετειώδες ταξίδι του αρχαιολογικού ευρήματος»

Η Λ΄ ΕΠΚΑ  συμμετέχει στις δράσεις που είναι αφιερωμένες  στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.
Τίτλος δράσης
«Από την ανασκαφή ως την έκθεση: Το περιπετειώδες ταξίδι του αρχαιολογικού ευρήματος».
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, από 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και όλες οι εγκαταστάσεις της  Λ΄ ΕΠΚΑ θα είναι προσιτές στο ευρύ κοινό.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα εργαστήρια και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα σωστικά μέτρα και  τις διαδοχικές φάσεις συντήρησης ποικίλων ευρημάτων. Θα ξεναγηθούν στους χώρους καταγραφής και μελέτης του αρχαιολογικού και του ανθρωπολογικού υλικού, στο σχεδιαστήριο, στο λογιστήριο, στα φυλάκια παρακολούθησης και, τέλος, στον εκθεσιακό χώρο, όπου ολοκληρώνεται το περιπετειώδες ταξίδι του αρχαιολογικού ευρήματος. Θα ενημερωθούν επίσης για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας και για τα ετήσια Εικαστικά Εργαστήρια, από τα οποία προέκυψε η πλούσια συλλογή σύγχρονων εικαστικών έργων του μουσείου.
Παράλληλα, επισκέψιμος θα είναι και ο αρχαιολογικός χώρος στην αρχαία πόλη της Αιανής (θέση Μεγάλη Ράχη), όπου πραγματοποιούνται εργασίες στερέωσης – αποκατάστασης στο πλαίσιο έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ.
Στόχος της δράσης είναι να γίνει κατανοητή από τους επισκέπτες  η ποικιλομορφία των εργασιών που απαιτούνται για να διασωθεί, να διατηρηθεί και να αποδοθεί στο κοινό το αρχαιολογικό εύρημα.

Υπεύθυνη δράσης:  Χρ. Ζιώτα, Αν. Προϊσταμένη Λ΄ ΕΠΚΑ
Τηλ. Επικοινωνίας 24610 98800/ 98801/  98551

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου