Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Προχωρούν με καλούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας - «Έχουμε προχωρήσει ένα 20% των εργασιών» λέει ο Αντιδήμαρχος Κ. Δεσποτίδης - Το χρονοδιάγραμμα

Το 20% των εργασιών για την αναμόρφωση και ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κοζάνης έχουν ήδη προχωρήσει, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης Κωνσταντίνου Δεσποτίδη.

Ο κ. Δεσποτίδης, μίλησε τόσο για την πολύ πρόοδο των εργασιών της κεντρικής πλατείας, όσο και των έργων της ΔΕΥΑΚ που εκτελούνται το διάστημα αυτό παράλληλα με την ανάπλαση της πλατείας, ενώ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση των περιπτέρων που προχωράει αυτές τις ημέρες.

Μάλιστα οι εργασίες της ΔΕΥΑΚ για την εγκατάσταση νέου αγωγού στο κέντρο της πόλης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη κάτω από το καμπαναριό αλλά και σε δρόμους πλησίον της πλατείας, ενώ ήδη τα συνεργεία εκτελούν εργασίες θεμελίωσης στο κεντρικό τμήμα της πλατείας. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτό το κομμάτι της πλατείας, θα προχωρήσουν οι εργασίες στον πεζόδρομο (σε αργότερο χρονικό διάστημα). Μέχρι τότε οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες προχωρούν όσο διατηρείται ο καιρός σε καλά επίπεδα! Μάλιστα τις πρώτες δέκα ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα της ΔΕΥΑΚ.



Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης

Ειδικότερα με πολύ καλούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία αφού σύμφωνα με τον κ. Δεσποτίδη "το εργοτάξιο είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ένα μεγάλο μέρος εργασιών ολοκληρώνεται μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο. Το έργο βρίσκεται στο 20% της εκτέλεσής του, ενώ ουσιαστικά τα συνεργεία έχουν δύο μήνες που εργάζονται. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αν βοηθήσει και ο χειμώνας (που αποτελεί το μόνο μας, ενδεχομένως, πρόβλημα), να πάμε καλά και να μπορέσουν οι εργασίες να ολοκληρωθούν τότε που έχουν προσδιοριστεί, το τέλος Αυγούστου του 2015).

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για το επόμενο διάστημα προβλέπει τα εξής: Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα εγκατάστασης του αγωγού της ΔΕΥΑΚ. Ακολούθως, θα μπουν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να περάσει τα δίκτυα ηλεκτρισμού (για χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας), σε άλλη θέση. Παράλληλα, θα συνεχίσει να δουλεύει το εργοτάξιο του εργολάβου εντός του κέντρου της πλατείας: Ολοκληρώνεται το υπόσκαφο κτίριο και μετά θα μπουν η υπόβαση και η βάση της επίστρωσης της πλατείας. Έτσι κι αλλιώς η νέα πλατεία υποβαθμίζεται σε σχέση με την παλιά (αναφορικά με το υπόβαθρο), φτάνοντας στο επίπεδο του πεζοδρόμου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης δεν θα υπάρχουν σκαλοπάτια από τον Άγιο Νικόλαο, παρά μόνο ανατολικά και βόρεια του κεντρικού χώρου της πλατείας για να μπορεί κάποιος να φτάσει στα πεζοδρόμια. Ταυτόχρονα, θα διαμορφωθεί όλος ο πεζόδρομος (σε δύο φάσεις, εναλλάξ το αριστερό και το δεξιό του τμήμα).



Οι νέες θέσεις των περιπτέρων 

Εντωμεταξύ προχωράει αυτό το διάστημα η τοποθέτηση των περιπτέρων που  μέχρι πρότινος βρισκόταν στην κεντρική πλατεία και λόγων των έργων ανάπλασης θα τοποθετηθούν σε περιοχές γύρω από το κέντρο μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Ήδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει περάσει από την επιτροπή κυκλοφοριακού του Δήμου, αλλά την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου έχουν καταλήξει στις θέσεις των περιπτέρων, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί τα τέσσερα από τα πέντε περίπτερα στις θέσεις τους. Χθες μάλιστα (σ.σ. Πέμπτη), τοποθετήθηκαν και τα δύο καινούρια. Οι θέσεις είναι: Στην μικρή πλατεία μπροστά από το Βιβλιοπωλείο Πάπυρος (θέση για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ επιλέχθηκε θέση εντός του πεζοδρομίου, όπου ήταν και η αρχική απόφαση της επιτροπής). Επίσης, ακόμη ένα περίπτερο τοποθετήθηκε επί της Οδού Βενιζέλου (μπροστά από την πρώην τράπεζα Κύπρου). Επίσης ένα περίπτερο έχει τοποθετηθεί έναντι του καταστήματος παιχνιδιών "FunnyBunny", κάτω από τα σκαλιά στον Άγιο Νικόλαο. Μάλιστα σε αυτό το περίπτερο χθες γινόταν εργασίες τοποθέτησης της τέντας. Εκκρεμεί μια θέση ακόμη, για το καινούριο περίπτερο που αναμένεται να παραληφθεί από το δήμο και το οποίο θα τοποθετηθεί ίσως την ερχόμενη εβδομάδα στην περιοχή της πλατείας Παπαγιάννη (επάνω στην Παύλου Μελά). Τα περίπτερα θα επανέλθουν από τις προσωρινές τους θέσεις στον χώρο που προβλέπεται να τα φιλοξενήσει.


_______________



από τον Πρωινό Λόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου