Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση για Συγκρότηση Επιτροπής Ειρήνης στην Πτολεμαΐδα

Φίλες και φίλοι,

Διανύουμε μία περίοδο εξαιρετικά έντονης όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας – στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, στον Καύκασο και στην Ουκρανία αποδεικνύουν κάθε μέρα και πιο έντονα την επικίνδυνη και δολοφονική φύση του ιμπεριαλισμού, αυτού του άδικου κι εκμεταλλευτικού συστήματος.
Αποδεικνύουν ότι μοναδικός του στόχος είναι να αυγαταίνει τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, να τρέφεται με τις σάρκες των λαών. Έτσι όπως έγινε γι’ ακόμη μια φορά το φετινό καλοκαίρι στην Λωρίδα της Γάζας, όπως γίνεται χρόνια τώρα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, όπως έγινε παλιότερα, εδώ στη γειτονιά μας στη Γιουγκοσλαβία.

Είμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς έντασης των ξένων επεμβάσεων, της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ισχυρά διεθνή μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις, παλιές και νέες, ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μαζί με τα ντόπια αντιδραστικά καθεστώτα πλέκονται σ' ένα πύρινο «κουβάρι» αντιθέσεων και διαπάλης, αξόνων και αντιαξόνων. Κράτη ολόκληρα καταστρέφονται, αμέτρητοι οι νεκροί και οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες.

Τις τελευταίες μέρες με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη όξυνση της κατάστασης, με επίκεντρο την ΑΟΖ της Κύπρου και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που υπάρχουν εκεί. Ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ αποτελούν παράγοντες εγγύησης της ασφάλειας, της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών της περιοχής. Η αποστολή ελληνικής ναυτικής πολεμικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Αποκαλύπτει τόσο τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, πέρα και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα και δυνατότερα στη γειτονιά μας. Οι φλόγες του απειλούν να κάψουν τα παιδιά μας, εμάς τους ίδιους. Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν ξεσηκωθούμε, αν δεν αντισταθούμε σήμερα, αύριο μπορεί να είναι αργά. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, στα 59 χρόνια της ασταμάτητης δράσης της, στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννάει. Σήμερα προχωράει στο 17ο Συνέδριό της στις 6 και 7 του Δεκέμβρη, στην Αθήνα.

Εμείς, που πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Ειρήνης στην Πτολεμαΐδα, σε καλούμε την Τετάρτη, 19 του Νοέμβρη 2014, ώρα 6:30μμ στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πτολ/δας, στην οδό Βασ. Σοφίας 34.


Πτολεμαΐδα, 16/11/2014
Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου