Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: σε ποια μέρη θα την περάσετε… φίνα!

Απ’ άκρη σ’ άκρη, η Ελλάδα φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις γιορτές, σε κάθε μέρος της διαφορετικά, παντού, όμως, με την ίδια εορταστική ατμόσφαιρα. Εμείς επιλέξαμε 4 μέρη που διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά υπόσχονται να κάνουν τις γιορτινές διακοπές σας αξέχαστες.
Έχετε ήδη πακετάρει τα πράγματά σας και είστε με το ένα πόδι στην εξώπορτα ή μήπως είστε της τελευταίας στιγμής και θα αποφασίσετε εντός ωρών πού θα πάτε αυτές τις γιορτές για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα; Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, οι παρακάτω προτάσεις σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Αν είστε ήδη οργανωμένοι, δείτε αν ο προορισμός σας συμπίπτει με τις προτάσεις μας.
Ναύπλιο: γιορτές στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας
Τα Χριστούγεννα φαίνεται πως ξεκινούν από νωρίς και στο Ναύπλιο, με το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων να πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος και τους εορτασμούς να ολοκληρώνονται στις 7 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου με τον αγιασμό των υδάτων.
Το κέντρο φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη και οι χορωδίες, οι μουσικές βραδιές, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, οι θεατρικές παραστάσεις και τα κάλαντα, δίνουν χριστουγεννιάτικο άρωμα στην πόλη.
Τις ημέρες των Χριστουγέννων θα απολαύσετε τα Κάλαντα από τη Φιλαρµονική, χριστουγεννιάτικη μουσική µε πνευστά µουσικά όργανα και θεατρικές παραστάσεις, ενώ μια βόλτα στη φωτισμένη πόλη, στο κάστρο του Παλαμηδίου, την Ακροναυπλιά και τα μοναδικά, νεοκλασικά κτίρια απαράμιλλης κομψότητας θα ολοκληρώσουν το ταξίδι σας στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

FACEBOOK ΟΝΕΙΡΟΎΠΟΛΗ ΔΡΆΜΑΣ

Δράμα: Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη
Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές-δράσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, η Ονειρούπολη Δράμας θα σας πάρει από το χέρι και θα σας πάει ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο οποίο θα νιώσετε και πάλι παιδιά.
 Κι αυτό γιατί ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της πόλης μεταμορφώνονται σε ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη με συνεχείς εκδηλώσεις από τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Συν του ότι η υπόλοιπη Δράμα με τα διάσπαρτα διατηρητέα κτίρια, τα βυζαντινά τείχη, τις πηγές και το χειμωνιάτικο τοπίο, υπόσχεται να σας μαγέψει.

WWW.VASILITSA.COM

Βασιλίτσα Γρεβενών: γιορτές με… δραστηριότητες
Δυτικά του νομού Γρεβενών, υψώνεται η Βασιλίτσα με ψηλότερη κορυφή στα 2.249 μέτρα σε ένα πανέμορφο τοπίο με πυκνά δάση, παραδοσιακά χωριά, κορυφές σκεπασμένες με χιόνι και φυσικές ομορφιές που θα κάνουν το μάτι να… χορτάσει.
 Κι αφού «γεμίσετε» από βόλτες και εξερευνήσεις στους ορεινούς οικισμούς της Σαμαρίνας και στα γύρω χωριά (Περιβόλι, Δεσκάτη, Λάβδα, Πολυνέρι, Πανόραμα κ.ά.), όπου τα παραδοσιακά σπίτια, η φύση και οι πέτρινες βρύσες συνθέτουν ένα γραφικό, χειμωνιάτικο τοπίο, σας περιμένει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, για να περάσετε Χριστούγεννα με δράση σε ένα τοπίο άγριο, με έλατα πεύκα και οξιές. 
Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 42 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και στο σαλέ του μπορείτε να βρείτε κατάλυμα και φαγητό ή να προτιμήσετε τους σύγχρονους ξενώνες των γύρω χωριών. Όπως και να ‘χει, στη Βασιλίτσα θα συνδυάσετε Χριστούγεννα με όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο και δράση.


Ναύπακτος: και βουνό και θάλασσα
Ίσως πολλοί να έχουν συνδυάσει τη Ναύπακτο με καλοκαιρινή απόδραση, η αλήθεια είναι, όμως, ότι η χειμωνιάτικη θάλασσα από τη μία και η πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία από την άλλη, μπορούν να γεμίσουν τις ημέρες των χειμερινών διακοπών σας με κάθε λογής εικόνα. 
Τα Χριστούγεννα, το λιμάνι, οι πλατείες και όλες οι γωνιές της πόλης φωτίζονται με αστέρια, λαμπάκια, φάτνη, καράβια κ.ο.κ. δίνοντας στην πόλη γιορτινή χροιά και τα αξιοθέατά της σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε με τις βόλτες και τις περιπλανήσεις σας. 
Το φωτισμένο κάστρο της, που στολίζεται για τα Χριστούγεννα, οι παραδοσιακές συνοικίες της, ο καλοδιατηρημένος Πύργος της Οικογένειας Μπότσαρη, τα αρχοντικά, αλλά και η ορεινή Ναυπακτία με τη μοναδικής ομορφιάς θέα της Τερψιθέας, την «πνιγμένη» στο έλατο Ελατού και την Άνω Χώρα, το πιο ψηλό χωριό της ορεινής Ναυπακτίας υπόσχονται να γεμίσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας με εικόνες που θα σας έρχονται συνεχώς στο μυαλό όταν θα ξαναμπείτε στη ρουτίνα της καθημερινότητας.


click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου