Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Κουραµπιέδες µε άρωµα µαστίχας

Η μαστίχα «απογειώνει» την ούτως ή άλλως μοναδική γεύση
αυτού του χριστουγεννιάτικου γλυκού.

Διαβάστε τη συνταγή :

Mερίδες: 40
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής:

700 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
400 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1½ κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
2 κρόκοι αυγών
1/2 κούπα Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γλ. λικέρ μαστίχα
1 κ.γλ. τριμμένη μαστίχα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ανθόνερο για ράντισμα


Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

2. Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο. Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.






syntagesmekefi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου