Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Λαχείο η κάθε απόδειξη: Επιστροφή χρημάτων και κληρώσεις δώρων

Επιστροφή χρημάτων και κληρώσεις δώρων προβλέπει ένα από τα μέτρα του «πακέτου» που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να πετύχει αύξηση των εσόδων του κράτους.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καταστήσει «ΛΑΧΕΙΟ» την κάθε απόδειξη για τον φορολογούμενο αφού σύμφωνα με υπολογισμούς που έχει πραγματοποιήσει, μέσω του μέτρου αυτού θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα από την καταβολή του ΦΠΑ περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο και το πρόγραμμα «@podeixi», θα είναι περισσότεροι οι φορολογούμενοι σε σχέση με σήμερα οι οποίοι θα ζητάνε αποδείξεις στις αγορές τους, αφού κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα του χαμογελάσει η τύχη του.

Το μέτρο, όπως αναφέρεται σε μια μόλις μικρή παράγραφο στα μέτρα που έστειλε η κυβέρνηση, θα συνδεθεί είτε με την ίδια την απόδειξη, είτε με την φοροκάρτα ή την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Η κυβέρνηση επικαλείται μία λεπτομερή έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτενή τεκμηρίωση για τη μεγάλη επιτυχία παρόμοιων προγραμμάτων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία.

Οι κληρώσεις δώρων θα περιλαμβάνουν μέχρι και αυτοκίνητα για τους υπερτυχερούς αλλά και σημαντικά χρηματικά ποσά. Η κάθε μοναδική απόδειξη συναλλαγής θα είναι με αυτόν τον τρόπο και ένας «λαχνός» για τον φορολογούμενο.

Αν και εφόσον εγκριθεί το μέτρο, απροσδιόριστο παραμένει το εάν τα έπαθλα θα μοιράζονται σε μηνιαία βάση ή θα γίνεται μία κλήρωση στο τέλος της χρονιάς.



Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου