Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Bloomberg: Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2015. Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2015 σύμφωνα με το σενάριο του πρακτορείου Bloomberg;

Ως ένα από τα 15 πιθανά «σημεία αναστάτωσης» το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg την Ελλάδα.

Σε δημοσίευμά του, με τίτλο: «Ένας απαισιόδοξος οδηγός για τον κόσμο το 2015«, το πρακτορείο σημειώνει ότι ζήτησε από επενδυτές, οικονομολόγους, αναλυτές εξωτερικής πολιτικής και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες να αντοπίσουν τα χειρότερα πιθανά σενάρια, με βάση τις σημερινές διεθνείς συγκρούσεις.

Για την Ελλάδα, ως σενάριο αναφέρεται: «Η ελληνική κυβέρνηση πέφτει, φέρνοντας στην εξουσία τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που είναι κατά του ευρώ (σ.σ.: η θέση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ) και εξασθενώντας το καθεστώς της Ελλάδας μεταξύ των χωρών του ευρώ, κάποιες από τις οποίες αντιμετωπίζουν και οι ίδιες ακραία κινήματα. Αναποτελεσματικοί πολιτικοί της Ευρώπης αδυνατούν να ανταποκριθούν. Υπάρχει μετάδοση μέσω της αγοράς ομολόγων, αναζωπυρώνοντας την κρίση της Ευρωζώνης».

Στην Ευρώπη, το δημοσίευμα αναφέρει ως πιθανά «σημεία ανάφλεξης» την Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το σενα΄ριο, παρελαύνουν περαιτέρω στα δυτικά της χώρα για να δημιουργήσουν έναν δίαδρομο ένωσης με την Κριμαία. «Αυτό πυροδοτεί βαθύτερες οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και τις αναγκάζει να επιταχύνουν τη στρατιωτική στήριξή τους στην κυβέρνηση του Κιέβου».



fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου