Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σχέδιο για 443.474 θέσεις εργασίας. Αναλυτικά η κατανομή

Ενισχυμένες επιδοτήσεις μισθών (έως και 20 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων), συνδυαστικές επιχορηγήσεις έως και 50% των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών για την απορρόφηση ανέργων νέων και μεγαλύτερης ηλικίας, συνέχιση της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και ενισχύσεις με 10.000 ευρώ κατ' άτομο για τη δημιουργία ατομικών επιχειρήσεων, προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία 443.474 θέσεων κατάρτισης και απασχόλησης έως το 2015.

Η Αρχή του Τριωδίου για το 2014 είναι σήμερα 9 Φεβρουαρίου (70 ημέρες πριν τη Κυριακή του Πάσχα)

Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως.
Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου(πρωινή Ακολουθία)περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές.

Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτει τη βροχή...

Η Κayden, ένα κοριτσάκι 15 μηνών, βιώνει το φαινόμενο της βροχής για πρώτη φορά στη ζωή της και η αντίδρασή της είναι ανεκτίμητη.
Η αξιολάτρευτη πιτσιρίκα εντυπωσιάζεται από το «θαύμα» της βροχής και κάνει «πάταγο» στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε και εσείς την έκπληξη και τη χαρά της…


Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές


Από τη Δευτέρα 10  και ως τις 25 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση.

Μακροζωία: Τα μυστικά που προσθέτουν χρόνια

Θέλετε να ζήσετε υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που ίσως δεν υποψιάζεστε.
 Διαβάστε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τη μακροζωία και τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να τα εκατοστήσετε.

Έργα 5 εκατ. € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Εντάξεις και προεγκρίσεις πέντε έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευαγγέλου, του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας  και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

1974 - 2014: 40 χρόνια Νεράιδα...

Μετά την πρόταση  μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού συζητήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2014  ως πρώτο θέμα της συνεδρίασης  η ανακήρυξη  του έτους 2014 σε “ΕΤΟΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ”.

Η πρόταση έγινε στα πλαίσια  των 40 Χρόνων  (1974 – 2014) της μετεγκατάστασής μας  στο λόφο Νεράιδας.