Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Αποκριά στην Κοζάνη 2014-Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για το Σάββατο 1 - 3

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
18.30  Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδνοί»
19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης
19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ανάκληση απόφασης για τη διευκόλυνση των οφειλετών του Δήμου Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης  ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με την απόφαση υπ’ αριθμόν 8545/1085/24-02-2014, ανακάλεσε   προηγούμενη  απόφασή της (α.π. 4362/651/05-02-2014), με την οποία είχε ελέγξει  και είχε εγκρίνει ως νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με αριθμό 694/12-12-2013, η οποία τροποποιούσε την απόφαση του Δ.Σ. 274/25-04-2013 για την τμηματική καταβολή των οφειλών προς το Δήμο.

SourdGames 2014: Η απόλυτη γιορτή των παιδιών στην Κοζανίτικη Αποκριά! ( βίντεο )

Με την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών πραγματοποιήθηκαν και τα φετινά Sourdgames στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
Οι μικροί φίλοι της Κοζανίτικης Αποκριάς έδειξαν τα προσόντα τους στα αγωνίσματα και δώσαν τον καλύτερό τους εαυτό για άλλη μια χρονιά.

Στο στόχαστρο έργα τέχνης, κοσμήματα. Νέες τεχνικές από την εφορία

Κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας άνω των 5.000 ευρώ καθώς και κάθε άλλη πραγματική δαπάνη που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος και για την οποία διαθέτει στοιχεία θα λαμβάνει υπόψη της η εφορία προκειμένου να υπολογίζει με έμμεσο τρόπο το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύλληψη 17χρονου στην Κοζάνη για κλοπή τσάντας

Aστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στην Κοζάνη 17χρονο ημεδαπό γιατί από κοινού με 19χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν την τσάντα 50χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη.

ΣτΕ: Παράνομος ο φόρος στα κινητά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Παράνομη και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η φορολόγηση του κινητού τηλεφώνου, του ΙΧ και άλλων παροχών στο πλαίσιο της δουλειάς τους που λαμβάνουν οι μισθωτοί από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στη φορολόγηση τους αναζητώντας ουσιαστικά από τη… μύγα ξύγκι για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και να καλύψεις τις τρύπες του προϋπολογισμού.

Αποκριά στην Κοζάνη 2014-Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για την Παρασκευή 28 - 2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου
19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού
19.30      Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα «ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος» Λευκοπηγής

Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε 4 κάδους απορριμάτων στην Κοζάνη

Στις 05:40 σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων επί των οδών Εθνομαρτύρων, Ξεν. Τριανταφυλλίδη, Αρχελάου και Στάμκου Κλεάνθη.

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων δήμου Εορδαίας.

Με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο των Δήμων, ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την Εθελοντική Ενδοαυτοδιοικητική Κινητικότητα, καθώς και τις επεμβάσεις που επιχειρούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων με οδηγό τις αλλαγές που συντελούνται στη ΔΙΑΔΥΜΑ, το σωματείο εργαζομένων του δήμου Εορδαίας θα φιλοξενήσει, στην Πτολεμαïδα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, αντιπροσωπείες των ΔΣ των σωματείων εργαζομένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

180.000 ευρώ… ανάσα για τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης - Πτολεμαϊδας

Mε το συνολικό ποσό των 180.000 ευρώ πρόκειται να ενισχυθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία

Πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο Αποκριάς-Καθαρής Δευτέρας από το Γιώργο Βασιλειάδη


Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

"Η Θ΄ΚΙΑ Τ" του Γιώργου Χ. Παφίλη ( video)

Η φετινή θεατρική παρουσία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στηρίζεται σε μια αισθηματική κωμωδία που διαδραματίζεται την περίοδο της αποκριάς στην Κοζάνη του 1953.
Η Θ'ΚΙΑ Τ' είναι μια καταγραφή ενός ανύποτου έρωτα ενός μαθητή προς μια συνομήλικη κοπέλα , που δεν εκφράστηκε κι ούτε εκδηλώθηκε έμπρακτα πότε προς την ίδια.
Η Νένα παρέμεινε ο μεγάλος έρωτας στη ζωή του αλλά ίσως και ο μοναδικός μέχρι το τέλος γιατί ήταν Η Θ'ΚΙΑ Τ' .

Πως θα βρείτε τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ που πρέπει να επισκεφθείτε

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί από σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς.

«Έχω φαΐ στο τραπέζι και κεραμίδι στο κεφάλι μου»

Όλο και περισσότεροι έλληνες αφήνουν τη χώρα μας, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.
Η οικονομική κρίση και το μνημόνιο ωθεί πολλούς έλληνες, κυρίως νέους, σε άλλες χώρες, ελπίζοντας ότι εκεί θα έχουν τα απλά, βασικά πράγματα: ένα πιάτο φαΐ και ένα κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι τους. Τι γίνεται όμως; Ποιες είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν; Πώς τα βγάζουν πέρα ;

Αποκριά στην Κοζάνη 2014-Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για την Πέμπτη 27 - 2

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού ΣυλλόγουΚοίλων
19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Κλείτους
19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξιωτών

Εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στην Κοζάνη

Το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση/συζήτηση
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν αναλυτικά:
• τρόποι διαχείρισης κόκκινων δανείων από τη μεριά των τραπεζών • το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που αφορά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας • οι δυνατότητες του πολίτη να αμυνθεί στο δικαστήριο • εμπειρίες και δράσεις αντιμετώπισης των πλειστηριασμών από τα εργατικά/κοινωνικά κινήματα

Ψυχική υγεία: ''Συμβουλευτική στήριξη των πολιτών'' στην Κοζάνη

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει τη δυνατότητα παροχής ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους δημότες.
Συγκεκριμένα, παρέχει υπηρεσίες υποστηρικτικού χαρακτήρα με γνώμονα την ουσιαστική προαγωγή της ψυχικής υγείας σε πρωτογενές επίπεδο, για τον άνθρωπο που ζητά αρωγή στην επίλυση των ατομικών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που βιώνει.

«Τhe Voice of…Myrmigkou» στην Αιανή!

Ένα πραγματικά φοβερό και τρομερό…"Τhe Voice… of Myrmigkou" έστησαν την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς στην Αιανή τα… εφευρετικά μέλη του γνωστού Φανού της «Μυρμήγκους»!

Δεν είναι υποχρεωτική αργία η Καθαρά Δευτέρα

Μόνο εάν προβλέπεται σε συλλογική σύμβαση ή υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας χαρακτηρίζεται ως αργία, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όσοι εργαστούν ούτε θα πληρωθούν με προσαύξηση ημερομισθίου ούτε δικαιούνται ημέρα ανάπαυσης (ρεπό).

Διημερίδα για την Ενδοσχολική Βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό. Κοζάνη:Πέμπτη 27/2 . Καστοριά:Παρασκευή 28/2

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα Ενδοσχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, κ. Κωστελίδου Αναστασία, διημερίδα που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας στη διημερίδα.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή του Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονίας στην Υπουργό Τουρισμού για την παραμονή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία

Την ανάγκη να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής σε σχετική επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αφορμή στάθηκε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου προβλέπεται η μεταφορά της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στα Ιωάννινα, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Διάλεξη και προβολή λογοτεχνικού πορτρέτου για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης, διοργανώνουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ., στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, διάλεξη με τίτλο: «Η εμπειρία μου από τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο: ανάλυση του διηγήματος του Περικλή Σφυρίδη: «Η απέραντη γαλήνη του Νίκου Παραλή», με εισηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Σωτηρία Σταυρακοπούλου.

Αποκριάτικο γλέντι των Αιμοδοτών

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 το sourdΑιμα ξεκινάει στις 20:30 στην πλατεία Μαλούτα, απέναντι από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής".
Είμαστε Αιμοδότες, Αιμοπεταλιοδότες, Δωρητές Ζωής γιατί αγαπάμε την Ζωή, αγαπάμε τον Άνθρωπο και η διασκέδαση είναι ποιότητα ζωής!!

Σας περιμένουμε να ξεφαντώσουμε στην Κοζανίτικη Αποκριά των Αιμοδοτών!!!

Προκήρυξη πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ.Ε. Κοζάνης, έχοντας υπόψη την παρ. 16 του άρ. 14 του Ν.1566/1985 και το με αριθ. πρωτ. 125257/Δ2/09-09-2013 έγγραφο της Δ/νσης Προσωπικού του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκηρύσσει την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ14.01 (ΙΑΤΡΟΙ), ΠΕ18.10 (ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στις καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών !

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Τα παιδιά του Β’ παιδικού σταθμού Πτολεμαΐδας επισκέφτηκαν το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Μαζί με τις εκπαιδευτικούς, συμμετείχαν στο ειδικά προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό προγράμμα, είδαν  τους δεινόσαυρους, μίλησαν για αυτούς εξηγώντας τις έννοιες μικρός- μεγάλος-κοντός-ψηλός κτλ, παρατήρησαν  τα παλαιοντολογικά  εκθέματα,  που υπάρχουν στο χώρο, σχολίασαν  και τους απαντήθηκαν όλες τους οι απορίες.

«Έπαιρνα 9.500 ευρώ το μήνα. Γιατί είναι κακό;» (Video)

Απίστευτες σπατάλες και σπαρταριστές ιστορίες βγαίνουν στο φως τώρα που ξεκίνησε το ψάξιμο των «αμαρτωλών» ΜΚΟ.

Το «Έργο Πολιτών» το οποίο δημιουργήθηκε με εντολή του Κώστα Καραμανλή και είχε επιχορηγηθεί με «μόλις» 7,5 εκ. ευρώ, ήταν «κρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε από την Βουλή και είχε μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα και όχι ΜΚΟ»  είπε ο επικεφαλής του Στέλιος Συρμόγλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οι celebrities μάς δείχνουν τον τρόπο!

Μάθετε τα μυστικά ομορφιάς των πιο εντυπωσιακών star της διεθνούς showbiz και εφαρμόστε τα για ανάλογο αποτέλεσμα!

Πώς καταφέρνει να έχει τόσο λαμπερά μαλλιά η Catherine Zeta Jones; Ποια μυστική «συνταγή» χρησιμοποιεί η Halle Berry όταν βάζει κραγιόν και τι δουλειά έχει το lip balm στο eye makeup της Miranda Kerr;

Κοζανίτικη Αποκριά 2014: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης 26 - 2

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Κόζιανη»
18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κώμης

Έντυπο Ε9, TAXISnet:ποια τα 23 σημεία – παγίδες. Αναλυτική λίστα

Ποιες είναι οι 23 παγίδες στο έντυπο Ε9 της φορολογικής δήλωσης 2014; 
Διαβάστε πώς θα γίνει η συμπλήρωση στο TAXISnet.

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν φέτος έντυπο Ε9 στη φορολογική δήλωση 2014.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 να προσέξουν τα ακόλουθα σημεία- παγίδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος:

10 εκατομ. ευρώ για τα έργα υποδομής του Κομάνου

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στον υπό μετεγκατάσταση οικισμό του Κομάνου στην περιοχή Κουρί της Πτολεμαΐδας, ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, από την Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια υπογραφής προέγκρισης χρηματοδότησης σημαντικών έργων για το Δήμο Εορδαίας.

Σεισμός 4.5 R στην Κοζάνη ώρα 3:42:52 της 26-2-2014

Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την περιοχή της Κοζάνης
 στις 3.42 τα ξημερώματα.

Μέγεθος  M 4.5
Περιοχή ΕΛΛΆΔΑ
Ημερομηνία χρόνου 26/02/2014 01:42:52.0 UTC
Τοποθεσία  40.23 N? 21.54 E
Βάθος  10 χιλιόμετρα

Αποστάσεις  190 χιλιόμετρα ΝΑ από τα Τίρανα, Αλβανία / pop: 374801 /
τοπική ώρα: 26/02/2014 02:42:52.0
22 χιλιόμετρα ΒΑ από Κοζάνη, Ελλάδα / pop: 36481 /
 τοπική ώρα: 26/02/2014 03:42:52.
4 χλμ Ν από Σιάτιστα, Ελλάδα / pop: 5.612 /
τοπική ώρα: 02/26/2014 03:42:52.0
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Πτολεμαΐδα: Επιστημονική εκδήλωση «Καρδιαγγειακός Κίνδυνος και άθληση - αιφνίδιος θάνατος»

Επιστημονική εκδήλωση «Καρδιαγγειακός Κίνδυνος και άθληση-αιφνίδιος θάνατος» υπό την αιγίδα της εταιρείας παθολογίας Βορείου Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας

Εργασία στην Κοζάνη: 60 προσλήψεις στη ΔΕΗ (ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου)

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 ΜΗΝΕΣ), συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης

Διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» την Κυριακή 9 Μαρτίου στην Κοζάνη

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
 «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

Τι κι αν πέρασες τα 40; Μείνε υγιής και σε φόρμα

Η ηλικία των 40 χρόνων λειτουργεί ως ένα παράξενο «σύνορο» στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων - Συνέχισε να είσαι σε άψογη κατάσταση με μικρά μυστικά.
Μην παραπονιέσαι για τα κεράκια της τούρτας σου που ξεπέρασαν τα 40 γιατί πολύ απλά μπορείς να είσαι πάντα σε καλή κατάσταση και απόλυτα υγιής. Οι μικρές συμβουλές που ακολουθούν θα σε κάνουν να ζεις μια καλύτερη καθημερινότητα και να μην υποκύπτεις στις παγίδες του καταναλωτισμού.

Ναι, οι σκύλοι συναισθάνονται τους ανθρώπους

Αν οι σκύλοι δείχνουν μερικές φορές να καταλαβαίνουν τα λόγια των αφεντικών τους και να τους νιώθουν πιο πολύ και από τους ανθρώπους, ίσως αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός τους αντιδρά με πολύ όμοιο τρόπο με τον ανθρώπινο στα γέλια, στα κλάματα και γενικότερα στους συναισθηματικά φορτισμένους ήχους.

Κοζανίτικη Αποκριά 2014: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τρίτης 25 - 2

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18:30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδίτσας
19:00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Σκ΄ ρκας
19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα και Φανός «Πλατάνια»
20.30   Κεντρική Πλατεία: Φανός «Κεραμαριό»

ΕΟΠΥΥ: Στα δημαρχεία οι κατάλογοι με τους συμβεβλημένους ιατρούς

Στα δημαρχεία της χώρας θα αναρτηθούν οι κατάλογοι με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμου προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την αναστολή της λειτουργίας των πολυιατρείων του Οργανισμού.
Τα στοιχεία των 5.000 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του
ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

Στο έλεος της γρίπης όλη η χώρα! Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Πανικός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές εξαιτίας της επέλασης του ιού της γρίπης ενώ οι ασθενείς ψάχνουν με το κερί ένα αντιγριπικό εμβόλιο αφού τα φαρμακεία έχουν στεγνώσει. Τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ραγδαία  με τους νεκρούς να πολλαπλασιάζονται ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ περισσότεροι.

Πανελλαδικές 2014: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής

Έως και σήμερα θα μπορούν οι υποψήφιοι για ένταξη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τις φετινές πανελλαδικές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση - δήλωση.

Δομές για τις γυναίκες θύματα βίας στην Κοζάνη

Στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια, εγκαινίασε
 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Κοζάνης, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Καρακάση.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Πόσο ρεύμα καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή. Μειώστε τους λογαριασμούς

Την στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την… ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα βάλαμε κάτω και με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ και την ενδεικτική τους ισχύ, καταλήξαμε στο τελικό τους
κόστος ανά ώρα λειτουργίας.

Τα 10 πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στην Ελλάδα

Μεγάλες διαφορές στις ευκαιρίες απασχόλησης μεταξύ των χωρών της Νότιας και της Βόρειας Ευρώπης, καταγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση των κενών θέσεων εργασίας στην Ε.Ε. το δεύτερο τρίμηνο του 2013, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τραυματίστηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών σε τροχαίο

Στο νοσοκομείο της Λαμίας μεταφέρθηκε τραυματίας,ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Σέργιος, ύστερα από σύγκρουση του ταξί στο οποίο επέβαινε με αγροτικό αυτοκίνητο, στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Σύμφωνα με την Τροχαία, το ταξί στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης κατευθυνόταν από Δομοκό προς Λαμία, ενώ αντίθετη πορεία είχε το αγροτικό αυτοκίνητο.

Διήμερο συνέδριο για τον Πρωτογενή Τομέα διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης διήμερου συνεδρίου για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την ποιότητα στον πρωτογενή τομέα, με τίτλο: «Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση, Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Υπαίθρου».

Κοζανίτικη Αποκριά 2014: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Δευτέρας 24 - 2

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Κώμης
19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου και Φανός «Άι Θανάσης»

Με ενιαίο μέτωπο στη μάχη για €11 δισ.: Τι αποφασίστηκε για φάρμακα, βιβλία, γάλα και ψωμί

Στο τραπέζι με την τρόικα θα υποβάλει σήμερα η κυβέρνηση προτάσεις που αλλάζουν το τοπίο στις αγορές του φρέσκου γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των βιβλίων, ελπίζοντας να εξασφαλίσει τη συμφωνία της και να ξεκλειδώσει μια δόση, μεταξύ 11 και 16 δισ. ευρώ, ώς το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Αφιέρωμα στην Κοζανίτικη Αποκριά και στα Χάλκινα Κοζάνης από το "Αλάτι της Γης"

Η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-1 «Το Αλάτι της Γης»
την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Κοζανίτικη Αποκριά και στα Χάλκινα Κοζάνης...

Σάκης Μπουλάς:Το γεύμα μετά θάνατο και το μεγάλο μυστικό

Το μεγαλείο ψυχής του το είχε αποδείξει όσο ήταν εν ζωή ο Σάκης Μπουλάς, αλλά και μετά τον θάνατό του φρόντισε να συγκινήσει φίλους και γνωστούς με τις πράξεις του!