Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Κατοχικό δάνειο: Όλες οι αλήθειες που ειπώθηκαν με τον Γερμανό πρόεδρο στην Αθήνα

Η επιτροπή διεκδικήσεως του κατοχικού δανείου και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών υποδέχτηκε τον Γερμανό πρόεδρο με τον δικό της τρόπο. Με μία συνέντευξη Τύπου στην οποία ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να πολυακούει γιατί προφανώς την φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Μερικά βίντεο από τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και τα οποία μαγνητοσκόπησε και η γερμανική τηλεόραση .

ΓΕΝΟΠ: Να γίνει δημοψήφισμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Να γίνει δημοψήφισμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ.
Όπως υποστηρίζει, με την πώληση του 66 % των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα σχηματίσουν τη μικρή ΔΕΗ «Θα καταστραφεί ένας ολόκληρος λειτουργικός μηχανισμός που εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα του μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή τροφοδοσία όλης της χώρας και την αποτελεσματική και ταχύτατη επισκευή των βλαβών ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο οικισμό της πατρίδας μας.

Φορολογική δήλωση 2014: βήμα-βήμα πώς να συμπληρώσετε το έντυπο Ε1

Απανωτά σοκ αναμένεται να προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα φορολογουμένων η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων 2014. Οι ψηφισμένες αλλαγές με την κατάργηση του αφορολογήτου και τις διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς- συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ενοίκια, κάνουν «πρεμιέρα» και παράλληλα τίθεται σε πρακτική εφαρμογή το μεγάλο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης στην 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης αποφάσισε την συμμετοχή του στην 48ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου 2014.

Διακοπή υδροδότησης το Σαββατοκύριακο στον Κασλά Κοζάνης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό του Δήμου Κοζάνης ότι αύριο 8-03-2014 ημέρα Σάββατο και 9/03/2014 ημέρα Κυριακή θα υπάρξουν διακοπές υδροδότησης στην περιοχή Κασλά και συγκεκριμένα στον δρόμο προς τον Συνεταιρισμό Ξυλουργών, από 10.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ. λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της παραπάνω περιοχής.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Ξέρετε τι περιέχει μία οδοντόκρεμα ; Τι σημαίνουν οι γραμμές στο κάτω μέρος της συσκευασίας;

Καθημερινά οι οδοντόκρεμες εξελίσσονται. Σήμερα έχουμε οδοντόκρεμες κατά της πλάκας, της τερηδόνας, της ουλίτιδας, για λεύκανση, για ευαίσθητα δόντια, λευκές, με ρίγες, ακόμα και με γεύση βοδινού για τα σκυλιά.
Ας δούμε αναλυτικά τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας του εμπορίου και ας βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στην Κοζάνη

 «Θηλυκή Ενέργεια: Τρεις γυναίκες μιλούν και δίνουν έμπνευση»
Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα;
 Πως μπορούν τα στερεότυπα να εγκλωβίσουν τις γυναίκες σε ένα λάθος μοντέλο ζωής;
 Από πού αντλείς τη δύναμη για να συνεχίσεις;
Ποιες είναι οι πραγματικές προκλήσεις για τις γυναίκες;
Υπάρχει πράγματι η θηλυκή ενέργεια;

Μετεγγραφές φοιτητών 2014: πότε ξεκινούν, ποιους αφορά

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη, Πρωινό ΑΝΤ1, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο οποίος μίλησε για το μείζον θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών για το 2014.

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 7η Αιμοδοσία

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2013 και  ΩΡΑ 15:00-20:00 (προσέλευση 15:00-19:30) στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δ.Δ της Καισαρειάς διοργανώνεται Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Κοζάνης, σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καισαρειάς και το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Διαγωνισμός Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού στην Κοζάνη

Την άνοιξη του 2014 θα διεξαχθεί στην Κοζάνη Διαγωνισμός Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Ο Διαγωνισμός γίνεται με ατομική πρωτοβουλία.
Το έπαθλο για τον νικητή θα είναι χρηματικό αλλά και ένα ταξίδι στη Ρωσία όπου οι νικητές θα χορέψουν τα Χριστούγεννα του 2014.

Γιατί πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί νερό με άδειο στομάχι

Σίγουρα, όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα εμφιαλωμένου ή βρύσης νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα.
Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας
για πολλούς και διαφόρους λόγους :

Ποιες οι 10 πλουσιότερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα

Δραστική μείωση κατά 15,8% σε αξία και κατά 12% σε όγκο παρουσίασαν κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012
οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια, εξωνοσοκομειακή αγορά.
Η μείωση των εσόδων του κλάδου έβαινε στη διάρκεια του 2012 επιταχυνόμενη, αφού ήταν 6,7% το πρώτο τρίμηνο και 13,5% το πρώτο επτάμηνο του έτους.

Δώρο έως 2.000 ευρώ σε 3.600 συνταξιούχους: Ποιοι και πότε το δικαιούνται

Καλά είναι τα νέα για 3.600 συνταξιούχους οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% θα πάρουν «δώρο» από 800 έως 2.000 ευρώ.

Ελλάδα: Αυξήθηκαν οι εκατομμυριούχοι με περιουσία πάνω από 30 εκατ.

Μπορεί η Ελλάδα να δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και την τελευταία πενταετία οι πολίτες να έχουν δοκιμαστεί πολύ σκληρά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως στη χώρα δεν υπάρχουν εκατομμυριούχοι που όχι μόνο δεν είδαν την περιουσία τους να μειώνεται και να εξαφανίζεται, αλλά αντιθέτως κάποιοι εξ αυτών την είδαν να αυξάνεται.

Έρχονται αλλαγές σε βασικά προϊόντα διατροφής

Μια σειρά αλλαγών στην καθημερινότητα του καταναλωτή θα φέρουν τα νέα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ και θα υλοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τρόικα και κυβέρνηση είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας καθώς έχει κλείσει το 87% των μέτρων.

Κρούσματα απάτης και στην Κοζάνη από εταιρείες που αναζητούν «άτομα για εργασία»

Σε καιρούς κρίσης και απόγνωσης «εταιρείες» με άγνωστο αντικείμενο στήνουν απάτες σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, τάζοντας δελεαστικά ποσά για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Οι εταιρείες αυτές μπορεί να παρουσιαστούν σαν «Εταιρείες Συμβούλων» Consulting, συνήθως με έδρα το εξωτερικό και αναζητούν συνεργάτες.

Χιόνια μετά τις 10 Μαρτίου σε πολλές περιοχές

Χιόνια έρχονται μετά τις 10 Μαρτίου σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ακόμα και με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Τροχαίο στη «Μπάρα» Σιάτιστας - Είχαν «Άγιο» μητέρα με τα δυο παιδιά της

Κυριολεκτικά "Άγιο" φαίνεται πως είχαν μια μητέρα οδηγός ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου και τα δύο παιδιά της, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η γυναίκα ανετράπη, ενώ κινούνταν στο δρόμο λίγο πριν την τοποθεσία Μπάρα Σιάτιστας.

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Γιορτή πετάγματος περιστεριών την Κυριακή 09/03 στη Σιάτιστα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεαματικών Περιστεριών Σιάτιστας καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στην γιορτή πετάγματος περιστεριών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09/03/2014 και ώρα 9:30π.μ.
Η συνάντηση θα γίνει στο καφέ «LE MONT» στο κέντρο της Σιάτιστας.
Ακολουθεί γεύμα στο Ξενοδοχείο Αρχοντικό

Δήμος Κοζάνης: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης για 40 ανέργους

Για την υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερομένους άνεργους στο πλαίσιο της Πράξης:
 «Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου », που εντάσσεται στο  Ε.Π.: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Ουκρανία: η ανατριχιαστική προφητεία της μάντισσας Βάνγκα

Ποια είναι η προφητεία για την Ουκρανία της μάντισσας από τη Βουλγαρία με το όνομα Βάνγκα που κίνησε το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών του μεταφυσικού;
Φαίνεται πώς για την Ουκρανία δεν έκανε μόνο ο Κοσμάς Αιτωλός προφητείες αλλά και η Βουλγάρα «προφήτισσα» Βάνγκα , που αποτελεί μία μορφή, που ανέκαθεν και όχι μόνο για την Ουκρανία κινούσε το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών του μεταφυσικού, αλλά και απλών ανθρώπων του λαού.

Το άγχος, η δύσπνοια και η φαγούρα είναι μεταδοτικά

Μπορώ να «κολλήσω» το άγχος ή τη φαγούρα του διπλανού μου; 
Οι επιστήμονες λένε ναι. Ανακαλύψτε πέντε χαρακτηριστικές καταστάσεις και προβλήματα υγείας που ίσως αγνοούσατε ότι είναι κολλητικά.

Δημοτικοί σύμβουλοι με οφειλές στο Δήμο Κοζάνης

Να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους προς το Δήμο Κοζάνης, κάλεσε όσους δημοτικούς σύμβούλους χρωστούν,
 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τζέλλος, μέσω ανακοίνωσης, που διάβασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας (εκείνη την ώρα ο κ. Τζέλλος απουσίαζε) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η επίδραση των αυγών στη μνήμη-Κατά πόσο μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας;

Τα αυγά αποτελούν πηγή δυο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης η κατανάλωση των οποίων έχει ήδη συσχετιστεί με την προστασία της όρασης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ υπάρχουν και έρευνες που τις συσχετίζουν με τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας.

Πανελλαδικές 2014: 12.000 θέσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ειδικές κατηγορίες

Στους 12.000 αναμένεται να φτάσουν οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι θα εισαχθούν σε τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε πρόσθετο αριθμό θέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη φετινή χρονιά θα διατεθεί το 20% των θέσεων επί του συνολικού αριθμού εισακτέων στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια.

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

 Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

ΔΕΥΑ Κοζάνης: Η αλήθεια για το ειδικό τέλος 80% στους λογαριασμούς νερού

Με αφορμή επιστολή του κου Τ. Γκανάτσιου που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα Kozan.gr στις 19/2/2014 με τίτλο
 « Ο λιστρικός φόρος 80% επί της αξίας του νερού»
 σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Μαθήματα αγγλικών από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης " Γεώργιος Παρακείμενος'' στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προωθεί μαθήματα αγγλικών,
σε αρχάριους και προχωρημένους, με στόχο την απόκτηση πτυχίου. Προθεσμία εγγραφών έως τις 28 Μαρτίου.

Δύο σεισμικές δονήσεις ξύπνησαν σήμερα την Κοζάνη!

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα 5/3/2014 στην περιοχή της Κοζάνης και επίκεντρο τα Πετρανά.

Η πρώτη σημειώθηκε την:

Ημερομηνία: 05-03-2014
Τοπική ώρα: 05:47
9 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Κοζάνης
ML: 3.2 R
Βάθος: 10 χλμ

και η δεύτερη :

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Σ.Ε.Ο. Κοζάνης: Εξόρμηση στο Μουρίκι


Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 09 Μαρτίου 2014 εξόρμηση στο Μουρίκι
με αφετηρία και τερματισμό την Βλάστη.

Ώρα αναχώρησης 08:00 από το Δημαρχείο.

Oι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2014

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2014 ανακοινώθηκε από το περιοδικό Forbes...
Η λίστα περιλαμβάνει 1645 δισεκατομμυριούχους, η συνολική περιουσία των οποίων ανέρχεται στα 6,4 τρις δολάρια, ενώ την περσινή χρονιά ήταν 5,4 τρις δολάρια...

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Πώς θα προστατέψω το παιδί μου;

Από την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

 Cyberbullying - Eίναι όταν ένα παιδί ή έφηβος δέχεται απειλές, παρενοχλείται, ταπεινώνεται ή γίνεται στόχος από κάποιο άλλο παιδί ή έφηβο, συνήθως με επαναλαμβανόμενο τρόπο, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, του Διαδικτύου ή των κινητών τηλεφώνων.

Δήμος Κοζάνης: Προκήρυξη νέων προγραμμάτων δια βίου μάθησης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης ανακοινώνει την προκήρυξη νέων προγραμμάτων διά βίου μάθησης που πρόκειται
 να υλοποιηθούν, κατά την παρούσα περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2014, εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη:Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες από τον Γεωκ/φικό Συνεταιρισμό «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».


ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:

ΤΡΟΦΙΜΑ:

ΑΛΕΥΡΙ: Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις συσκευασία 25 κιλών/0,50 και συσκευασία 10 κιλών/0,52. Ολικής Αλέσεως, συσκευασία 25κιλών/0,68 και συσκευασία 10κιλών/0,70.

50χρονη βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Αυλιώτη – Παθολογικά τα αίτια του θανάτου της

Μια 50χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σήμερα μέσα στο διαμέρισμά της, κοντά στην πλατεία Αυλιώτη, στην Κοζάνη.
Η 50χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από την Αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, ο οποίος ανησύχησε από την απουσία της γυναίκας, ενώ είχε εντοπίσει και μισάνοιχτη την πόρτα του διαμερίσματος.

Με τον ΣΕΟ Κοζάνης η 5η Αιμοδοσία της "Γέφυρας Ζωής"

O Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης (ΣΕΟ) συμμετέχει στην 5η Αιμοδοσία του 2014 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 από τις 15:00 – 20:00 (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου ( ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23)

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που επέζησε από τρεις καταστροφές

Η φράση “αν έχεις τύχη, διάβαινε” σας λέει κάτι; Μερικοί την απολαμβάνουν σε μεγάλες δόσεις και μερικοί σε μικρότερες. Σίγουρα, η Violet Jessop ήταν μία από εκείνους που είχαν την τύχη με το μέρος τους. Κάτι που φάνηκε ήδη από την αρχή της ζωής της …

Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων στο ART CAFE

Το ART CAFE φιλοξενεί την έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων με τίτλο «Λιθικά» της δημιουργού Αφροδίτης Δασκαλοπούλου.
Η δυναμική των λίθων και των φυσικών υλικών που χρησιμοποιεί η δημιουργός αναπτύσσονται στο πλαίσιο μιας μοναδικής έκθεσης.

Τσουχτερά πρόστιμα για ασυνεπείς ιδιοκτήτες κατοικίδιων

Αλλαγές στο νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ευκαιρίες για σύνταξη στα 58

Έξοδο για σύνταξη στα 58 "βλέπουν" φέτος χιλιάδες εγραζόμενοι από όλα τα ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τραπεζών) καθώς και οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ (Ταμείο μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων).

Τελειώνει η περίοδος χάριτος για τους αιώνιους φοιτητές

Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για τους «αιώνιους» φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2014 διαγράφονται οριστικά.

Προσλήψεις 1.500 ατόμων σε Αστυνομία και Στρατό

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η απόφαση για 500 προσλήψεις ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ. ενώ άμεσα θα γίνουν και οι προσλήψεις 1.000 οπλιτών του Στρατού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ Το Έθνος” μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αύξηση του αριθμού των ειδικών φρουρών κατά 500 θέσεις, προκειμένου να προκηρυχθεί ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ΟΓΑ: Την Τρίτη καταβάλλονται οι συντάξεις

Την Τρίτη θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε 712.612 δικαιούχους η σύνταξη μηνός Μαρτίου με πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών ή των λογαριασμών ΕΛΤΑ.

Οφέλη και μύθοι της νηστείας

Κύριο χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα παράγωγά τους.
Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της νηστείας αυξάνεται η κατανάλωση τροφίμων όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού

Η καθαρά Δευτέρα κατά την Ορθόδοξη εκκλησία είναι η μέρα
που ο άνθρωπος καθαρίζεται ψυχικά και σωματικά και προετοιμάζεται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Η Αποκριάτικη παρέλαση στην Κοζάνη 2014 (βίντεο)

Δείτε τη μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση της Κοζάνης
 όπως την κατέγραψε ο φακός του Top Channel

Αποκριά 2014 - Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την Αποκριάτικη Παρέλαση

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 3.00 μ.μ.

Δείτε την  εδώ

Μοναδικό βίντεο: Νεογέννητο μωρό δεν θέλει να αποχωριστεί τη μαμά του

Ένα απίστευτο βίντεο δείχνει το μοναδικό δεσμό ανάμεσα στο νεογέννητο μωρό και τη μητέρα του
Λίγες στιγμές αφού έχει έρθει στον κόσμο, το κοριτσάκι... αρνείται να φύγει μακριά απο την μητέρα του!
Όταν μια νοσοκόμα κάνει να το απομακρύνει, εκείνη με τα χεράκια της προσπαθεί να κρατηθεί και να μην φύγει από κοντά της.

Δείτε το βίντεο ...

Πετάμε τρόφιμα που θα είχαν εξαλείψει τον υποσιτισμό

Έως και το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλιούνται ή χάνονται...
Το 30% των τροφίμων που παράγει ο κόσμος καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ το ποσοστό αυτό θα ήταν ικανό να καλύψει το χάσμα μεταξύ υποσιτισμού και επαρκούς δίαιτας σε πολλές χώρες. Αυτό υποστηρίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε μια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Φθηνότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

Φθηνότερα κοστίζει φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ειδικότερα, το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού κατά την ΕΣΕΕ ανέρχεται στα 88,95 ευρώ και εμφανίζει μείωση -2,52% σε σχέση με πέρυσι.