Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Οι φορολογικοί «παράδεισοι» σε όλο τον κόσμο

Οι χώρες φορολογικοί παράδεισοι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Πρόκειται για τα κράτη τα οποία δεν συνεργάζονται στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα ή το φορολογικό καθεστώς τους είναι προνομιακό σε σχέση με το ελληνικό.

Βέφα Αλεξιάδου: Η πτώση της πρώτης τηλεμαγείρισσας

Από την απόλυτη επιτυχία και την τηλεοπτική καταξίωση, στο λουκέτο των περισσότερων καταστημάτων της και στην απομόνωση στη Χαλκιδική. 
Η Βέφα Αλεξιάδου, η άλλοτε «αρχόντισσα των τηλε-κουζινών» και ιδιοκτήτρια είκοσι έξι μαγαζιών με χρηστικά προϊόντα για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, βλέπει μέρα με τη μέρα την αυτοκρατορία της να καταρρέει.

«Το βέλος του χρόνου - Από την Ιατρική… στην Πρυτανεία» - Της Καθηγήτριας Ιατρικής Ολυμπίας Γκίμπα Τζιαμπίρη από την Κοζάνη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο της Ολυμπία Γκίμπα Τζιαμπίρη «Το βέλος του χρόνου. Από την Ιατρική… στην Πρυτανεία».
Με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου μου, “Το βέλος του χρόνου. Από την Ιατρική... στην Πρυτανεία”, θέλησα να σκιαγραφήσω, απλά και τεκμηριωμένα, ορισμένες στιγμές από τις διαδοχικές περιόδους της επιστημονικής και επαγγελματικής μου διαδρομής.

Που αποθηκεύεται το λίπος ανάλογα με το τι τρώτε

Εάν θέλετε να αποφύγετε το… σωσίβιο γύρω από τη μέση, θα πρέπει να τρώτε σολομό και ξηρούς καρπούς, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και λιγότερο λίπος σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Εβδομάδα «Δημιουργικής Γραφής» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Α/βαθμια και Β/ βαθμια Εκπαίδευση Ν. Κοζάνης
 και το Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει εβδομάδα  ''Δημιουργικής Γραφής'' για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο χώρο της βιβλιοθήκης.

H Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης

Το Θεατροδρόμιο Κοζάνης, στα πλαίσια της Κεντρικής του σκηνής παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό τη Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση από το Σάββατο 22 Μαρτίου και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων (13 Απριλίου) στις 21:00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (Αγίας Παρασκευής 14-πρωην ΥΕΒ).

Στην Κοζάνη η πρωτη ζώνη κτηνοτροφίας της Ελλάδας

Στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στο οροπέδιο Κοζάνης, όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις, δημιουργείται η πρώτη Ζώνη Κτηνοτροφίας στη χώρα μας (θεσμοθετήθηκε σχετικός νόμος), η οποία και θα αποτελέσει πρότυπο για αυτές που θα ακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα θα έχει ξέχωρο περιφερειακό πρόγραμμα για τα βοσκοτόπια, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό για τη στήριξη της κτηνοτροφίας».