Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Εθελοντική Αιμοδοσία Εκπαιδευτικών στην Κοζάνη

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για τη δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης
 και με σκοπό την ευαισθητοποίηση περισσότερων συναδέλφων μας, επανερχόμαστε στο θέμα αυτό τονίζοντας και υπενθυμίζοντας τα παρακάτω:

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Κωστή Πολύζου- – Ανθρώπινο το αίμα στο αυτοκίνητο!


Το σκοτάδι διαλύεται και οι σκιές φωτίζονται…
Κάθε βήμα προς την αλήθεια, είναι και μια αποκάλυψη…

Τρία χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και οδηγούν στη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης.

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές/φοιτητές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ ότι δύναται να παρέχει θέσεις Πρακτικής Άσκησης για τις ειδικότητες και τα τμήματα που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

H "Γέφυρα Ζωής” συμμετέχει στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία Lets do it

Στα πλαίσια της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης « Let’s do it world» όπου συμμετέχει και ο Δήμος Κοζάνης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής"  καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πάρουν μέρος στην εκδήλωση καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Ανοιξιάτικες δημιουργίες από τον Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης
 σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση της πόλης μας
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 εώς Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου
 στον Εκθεσιακό χώρο του Δ. Κοζάνης έναντι Ιεράς Μητρόπολης.

Παρασκευή 4 Απριλίου-Πολιτικό Debate των υποψήφιων περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας στο Top Channel

Aπόψε, Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 10.30 το βράδυ, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας θα είναι οι προσκεκλημένοι της εκπομπής του Top Channel με θέμα τις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Άδεια και στους άντρες για την ανατροφή των τέκνων

Το δικαίωμα άδειας φροντίδας παιδιού σε άντρες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και σε περίπτωση που η μητέρα είναι αυτοαπασχολούμενη προβλέπει η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος: ποιοι θα πάρουν έως και 370 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Εκτός από το Φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2014 που είναι σε ισχύ, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να έχει θέσει σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα (για Ελλάδα και Ουγγαρία) για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος σύμφωνα με το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα. Να αναφέρουμε ότι στην Κύπρο έχει θεσπιστεί εδώ και καιρό με μεγάλη επιτυχία το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος .

Σε κίνδυνο φτώχειας ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα

Σε 686.000 ή στο 35,4% ανέρχονταν το 2012 τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF «H κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2014- Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά».

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις. 'Ετσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ.

Φωτιά οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Κατά 32% θα αυξηθεί το τέλος για τις ήπιες μορφές ενέργειας, αυτό που γνωρίσαμε ως ΑΠΕ και πλέον αναγράφεται στους λογαριασμούς ως ΕΤΜΕΑΡ και έτσι αντίστοιχα θα αυξηθούν και οι λογαριασμοί του ρεύματος για κάθε λογαριασμό.
Οι αυξήσεις τίθενται σε ισχύ από την 1η Απριλίου και δεν θα είναι... ψέμα ο λογαριασμός που θα δουν φουσκωμένο τα νοικοκυριά.

Το ΕΒΕ Κοζάνης στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2014»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από ικανοποιητικό αριθμό μελών του, θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2014» που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 11 Μαΐου 2014, στα Γιάννενα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Ε.Α.Ν.Κ.Ι-Λιμνοπούλα.

Σύλληψη 38χρονου για απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό σε περιοχή της Κοζάνης

Συνελήφθη την 02.04.2014 τις βραδινές ώρες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης 38χρονος ημεδαπός, γιατί τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το παγκάρι Ιερού Ναού στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη

'Eπειτα από τέσσερις αναβολές, ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη για το θάνατο, πριν από τέσσερα χρόνια, του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη, που ταλαιπωρήθηκε για αρκετές μέρες, μεταφερόμενος σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «Το κουντουνάκι»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος δεν οφείλει ούτε θέλει να ξεχνά τους καλούς, πιστούς, μικρούς του φίλους, τα παιδιά, γι’ αυτό τα προσκαλεί σε παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών της προφορικής μας παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας με τίτλο «Το κουντουνάκι».

Τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων ξεπέρασαν τα 100 στη Δυτική Μακεδονία

Κλείνουν τα εκτροφεία στις άλλες χώρες και τα ανοίγουν στην Ελλάδα
 «Η Καστοριά Λέει Όχι στην Γούνα»: Επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία και τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 6/4

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :Την Κυριακή 6-4-2014 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 15:00  στους οικισμούς

Σύλληψη τριών ατόμων στο Καλονέρι Κοζάνης για παράνομη απασχόληση

Χθες (02.04.2014) τις απογευματινές ώρες στο Καλονέρι Κοζάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας
 (22 και 26 χρονών), για παράνομη απασχόληση.

Η διατροφή των συνοδών κατά την παραμονή στο νοσοκομείο

Απαραίτητη η βιταμίνη C λόγω του περιβάλλοντος με υψηλό μικροβιακό φορτίο
Μερικές φορές, τα παιδιά χρειάζεται να παραμείνουν κάποιες μέρες στο νοσοκομείο και φυσικά ο ρόλος του γονιού είναι να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στο παιδί του. Τι γίνεται όμως με τη διατροφή του κάθε συνοδού; Πώς μπορεί να διατηρήσει τις υγιεινές επιλογές του, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα;

Ανάληψη καθηκόντων Νέου Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας

Σας  γνωρίζουμε  ότι,  καθήκοντα  Διοικητή  Περιφερειακής  Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής  Μακεδονίας,  ανέλαβε από  σήμερα 3 Απριλίου  2014  ο μέχρι πρότινος Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας  Αρχιπύραρχος   Σεραφείμ Αθανασίου του Βάϊου. Ο μέχρι πρότινος Περ/κός Διοικητής Υποστράτηγος ε.α. Καραμπέτσος Κων/νος του Δημητρίου αποστρατεύτηκε από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Περ/κή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτ. Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Αίμα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Σακάτεψαν φοιτητές με σιδηρολοστούς και ρόπαλα

Επίθεση από ομάδα 20 κουκουλοφόρων δέχτηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα φοιτητές και μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον ισόγειο χώρο του ιδρύματος κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Εαρινή εορταστική συναυλία από το Ωδείο Μουρικίου

Στις 15 Μαρτίου 2014, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου (Ω.Δ.Ε.Μ.) από την επίσημη έναρξή του, 5 χρόνια δημιουργικά για μαθητές και δασκάλους, 5 χρόνια στα οποία πέρασαν πάρα πολλά παιδιά και ήρθανε σε επαφή με την μουσική μικροί αλλά και μεγάλοι.

Συμμετοχή του ΣΕΟ Κοζάνης στον καθαρισμό μονοπατιών Ψηλού Άη Λια

 Ο ΣΕΟ Κοζάνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης για τον καθαρισμό των μονοπατιών  του λόφου του  Προφήτη Ηλία (Ψηλός Άη Λιας) με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη την Κυριακή 6-4-2014

ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Πέντε πόνοι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Ένας φαινομενικά «αθώος» και παροδικός πόνος μπορεί στην πραγματικότητα να κρύβει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο πόνος είναι ένας τρόπος να μας δείξει το σώμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά.
Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε πώς να ερμηνεύσουμε τα ανησυχητικά σημάδια για να αποφύγουμε την επίσκεψη στα επείγοντα.

Η εφαρμογή που σίγουρα βασίστηκε στην Ελληνίδα μάνα!

Με βάση τη λογική, στην Ελλάδα δεν θα γνωρίσει ιδιαίτερο... σουξέ η συγκεκριμένη εφαρμογή. Γιατί να κατεβάσει κάποιος στο κινητό υπηρεσία που τσεκάρει αν είναι καλά ο χρήστης και αν γύρισε στο σπίτι; Υπάρχει η Ελληνίδα μάνα γι' αυτό. Για τους υπόλοιπους, η εφαρμογή θα βάλει στη ζωή τους τον έλεγχο που - προφανώς- τους λείπει τόσο...

Εγκλωβισμένοι στην Κέρκυρα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Εγκλωβισμένοι στην Κέρκυρα παραμένουν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας λόγω απεργίας των λιμενεργατών. Η 48ωρη απεργία ήταν προγραματισμένη να λήξει χθές Τρίτη στις 12 το βράδυ πήρε όμως 24ωρη παράταση και προγραματίζεται να λήξει σήμερα στις 12
 το βράδυ.

Βόμβες από Ericsson - 13 εκατ. ευρώ σε μίζες σε έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς

Η σουηδική εταιρεία Ericsson, πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, πλήρωσε 116 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (13 εκατομμύρια ευρώ) σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, χρήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν Έλληνες αξιωματούχοι προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπογραφή μιας συμφωνίας με την εταιρεία το 1999, μετέδωσε σήμερα το σουηδικό ραδιόφωνο.

Θ. Χούντα: Με δεμένα χέρια και πόδια είχαν οι απαγωγείς τη δημοσιογράφο. Τι αποκαλύπτει ο σύζυγός της

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της δημοσιογράφου Θάλεις Χούντα, η οποία εξαφανίστηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου ενώ ο σύζυγός της και γνωστός  δικηγόρος Νίκος Μπούρας, κατήγγειλε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ότι η σύζυγός του είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ευτυχώς η δημοσιογράφος αφέθηκε χθες ελεύθερη.

Πυρκαγιά σε διώροφη μονοκατοικία, στην Τ.Κ. Αηδονίων, στο Δ. Γρεβενών

Στις 14:05 σήμερα, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο, διώροφης μονοκατοικίας στην Τ.Κ. Αηδονίων,  του Δ. Γρεβενών. Στο συμβάν επενέβησαν 7 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα.

Διαγωνισμός Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού στην Κοζάνη

Την άνοιξη του 2014 θα διεξαχθεί στην Κοζάνη  καθώς και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος, Διαγωνισμός Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Το έπαθλο για τον νικητή θα είναι χρηματικό .

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: Η παράσταση «Όπως σε φαντάστηκα» του Μανουέλ Πουίγκ

Με την παράσταση "ΟΠΩΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ" η Θεατρική Ομάδα "ΔΙΑΖΩΜΑ" συστήνεται στο θεατρόφιλο κοινό της Κοζάνης, με την ελπίδα να αποτελέσει άλλη μια δημιουργική κοιτίδα, στην ήδη πλούσια πολιτιστική ζωή της πόλης.
Ελπίζουμε να έρθουν όλα, "όπως τα φανταστήκαμε...

4 βότανα για τα οποια υποκλίνονται οι επιστήμονες

Διαβάστε σε ποια 4 βότανα υποκλίνονται οι επιστήμονες,
για ποιους λόγους και πώς κάνουν τόσο καλό στην υγεία.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση-ενημέρωση οκταμηνιτών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ως είχε δεσμευτεί, τροποποιώντας το καταστατικό του είναι πλέον σε θέση να δέχεται τους εργαζόμενους συναδέλφους (8μηνίτες) ο οποίοι μπορούν να εγγράφονται στο σωματείο για να εκπροσωπούνται.

Κάλεσμα σε απεργία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κοζάνης

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ προχωρά σε συντονισμό του αγώνα με στόχο την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, με τα παρακάτω βήματα:
Κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 4 του Απρίλη και καλεί τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου και των όμορων περιοχών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, από τις 12 το μεσημέρι.

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας

Ι.Θ. Κακριδής

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα; Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

Πανελλαδικές 2014 και πτώση βάσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά ανέρχεται ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος (2014-2015), ενώ ευνοούνται σαφώς οι υποψήφιοι των Θετικών Επιστημών που θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες θέσεις, με λιγότερες θέσεις αντίστοιχα να διατίθενται στους ενδιαφερομένους για τις σπουδές Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Πρεμιέρα για το πασχαλινό ωράριο στις 10 Απριλίου-Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Απριλίου ξεκινάει το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα ανοίξουν και την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου (11:00-18:00)

Το πασχαλινό ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Ψάρεψαν στη λίμνη Πολυφύτου γουλιανό 176 κιλών

Έναν ακόμη τεράστιο γουλιανό, βάρους…176  κιλών ψάρεψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Νικόλαος Κουρτίδης και ο αντιπρόεδρος Μάκης Κουμπούρας, σήμερα το πρωί, σε σημείο της λίμνης Πολυφύτου, πάνω από τη γέφυρα του Ρυμνίου!

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στη διεθνή καμπάνια για τον καθαρισμό του πλανήτη «LET’S DO IT» - Βίντεο

Το Δίκτυο Εθελοντικής προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, συμμετέχει για 3η συνεχή χρονιά  στη διεθνή καμπάνια του  Let’s do it 
 «Όλοι οι πολίτες του κόσμου καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια ημέρα»
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014
 στις 10.30.

Υλοποίηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης στο 1ο ΕΚ Κοζάνης

Στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθούν πέντε κύκλοι ενδοσχολικής επιμόρφωσης με έγκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και της Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης κας Τσιτούρα.

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες

Aπό το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, που σκέφτεται με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και γράφει με το δεξί χέρι;
Ότι είναι εξυπνότεροι, ομορφότεροι και καλύτεροι στο σεξ απ’ ό,τι οι δεξιόχειρες;
Τραβήξαμε την προσοχή σας; Ωραία.

Καλό μήνα - Απρίλης 2014

Ο Απρίλιος, ή Απρίλης,  είναι ο τέταρτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Hμερολόγιο, ο όγδοος κατά το Εκκλησιαστικό που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ο δεύτερος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, και ο δέκατος στο αττικό ημερολόγιο ο οποίος ονομάζονταν Μουνιχιών και αντιστοιχούσε στο χρονικό διάστημα 24 Μαρτίου-22 Απριλίου του Γρηγοριανού ημερολογίου. Ο Απρίλιος περιλαμβάνει 30 ημέρες.

Κατατέθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή το νομοσχέδιο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η νέα εταιρεία θα προέλθει από τη ΔΕΗ ΑΕ με μεταβίβαση ποσοστού 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, με τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις και με αναλογικό ποσοστό της πελατειακής βάσης.

Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 25-04 ως 23-05

Το «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» θα έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει, τις Διεθνούς φήμης 
«Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»
  του καθηγητή Κώστα Κοστανά, στους χώρους του.
 Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

Ενημερωτική εκδήλωση: “Παγίδες της Εφηβείας”, την Τρίτη 01 Απριλίου 2014 στην Αιανή

Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι της Δημοτικής Ενότητας Αιανής
 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής
 και οι Συλλογικοί Φορείς της,σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ενημερωτική εκδήλωση:

 “Παγίδες της Εφηβείας”

την Τρίτη 01 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00.

Παράσταση Μπαλέτου στην Πτολεμαϊδα

Παράσταση Μπαλέτου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο  Πτολεμαϊδας

Δείτε το πρόγραμμα :

Τοπικός Πόρος: μια δημόσια διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ.(του Χρ,Κολοβού)


Με το Ν.3852/2010, (σχέδιο «Καλλικράτης»), σε κάθε Περιφέρεια συστάθηκε Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης. Είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας, φορείς, οργανώσεις και πολίτες. Συμμετέχω ως πολίτης στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, η οποία δυστυχώς δεν συγκλήθηκε παρά μόνο δυο φορές και συνεδρίασε μόνο μια (η Επιτροπή συγκαλείται απ’ τον Περιφερειάρχη, συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον μια φορά ανά τρίμηνο και διατυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση)

Σ.Ε.Ο. Κοζάνης: εξόρμηση στον Χορτιάτη


Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 06 Απριλίου 2014 εξόρμηση στον Χορτιάτη με αφετηρία το χωριό Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Ώρα αναχώρησης 08:00 από το Δημαρχείο.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Δείξε μου το γραφικό σου χαρακτήρα να σου πω ποιος είσαι

Όπως λένε οι ειδικοί, η διαδικασία του γραψίματος ελέγχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς συμμετέχουν πολλοί μύες…
όπως του μπράτσου, του αγκώνα, του χεριού, των δαχτύλων και της ωμοπλάτης. Άν κάνετε υπομονή μέχρι το τέλος, στα δείγματα γραφής που ακολουθούν και στην ερμηνεία τους, ίσως κάποιοι συναντήσετε τον εαυτό σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.