Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Η περιφορά του Επιταφίου στην Κοζάνη

Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν στην κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.
Υποβλητική η συνοδεία μουσικής από «Πανδώρα» και τη μπάντα του Στρατού

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Τι φταίει και κάθε Πάσχα αισθάνομαι θλίψη;


Οικονομική κρίση
Πρώτη στη λίστα της φετινής χρονιάς έρχεται η οικονομική κρίση και οι ανησυχίες που φέρνει. Το κλίμα γενικότερης αβεβαιότητας, οι δυσοίωνες παγκόσμιες προβλέψεις, το οικονομικό «στρίμωγμα», ακόμα και όταν κανείς δεν έχει χάσει τη δουλειά του είναι αρκετοί λόγοι για να ανησυχεί κανείς για το άμεσο μέλλον.

Επικίνδυνα ιδιωτικά παιχνίδια με τη «μικρή» ΔΕΗ

Οι πρόδηλες αδυναμίες των ιδιωτών που θα εμπλακούν στη λιγνιτοενεργειακή δραστηριότητα καταδεικνύουν την προδιαγεγραμμένη αποτυχία του εγχειρήματος.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ*

Κρούσμα λοίμωξης από τον κοροναϊό MERS στην Ελλάδα

Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από MERS – κοροναϊό σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από την Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Άγιον Φως: Το βίντεο που δείχνει το θαύμα σε αργή κίνηση

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους - αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Robert Powell: πώς είναι σήμερα ο κινηματογραφικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Είναι γεγονός, πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας πολλοί είναι εκείνοι, που βλέπουν ξανά και ξανά τη σειρά που προβάλλει ο ΑΝΤ1, «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού εξαιτίας της εξαιρετικής ομοιότητας του πρωταγωνιστή Robert Powell με τον Ιησού.

Νερό: ποιος ο «σωτήριος» ρόλος του στην καρδιακή προσβολή

Σε όλες τις περιπτώσεις, το νερό αποτελεί πηγή ζωής, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών αλλά και στην πρόληψη άλλων τόσων.
Η συμβολή του νερού στην υγεία του ανθρώπου είναι τεράστια, ωστόσο, αυτό, που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως με το να πιείτε νερό σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, μεγιστοποιείτε την αποτελεσματικότητά του στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνετε μια ενδεχόμενη καρδιακή προσβολή.

Κοινωνικό μέρισμα: Από σήμερα οι αιτήσεις - ποιοι δικαιούνται

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Υπενθυμίζεται ότι 500 ευρώ θα δοθούν για τον άγαμο, το οποίο διευρύνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για πολύτεκνους.

Hellenic Seaplanes: Ανάπτυξη υδατοδρομίων σε λίμνες μεταξύ των οποιων και η λίμνη Πολυφύτου

Στην ανάπτυξη υδατοδρομίων σε επτά λίμνες της χώρας
-μεταξύ των οποίων και η λίμνη Πολυφύτου-προχωρά η Hellenic Seaplanes, για τη σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική, μέσω των λιμνών της.

Υποβολή αιτήσεων μετάθεσης για εκπαιδευτικούς


Από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014, καλούνται  οι εκπαιδευτικοί Π/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:

Δύο υποτροφίες σε τελειόφοιτους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Δυτ. Μακεδονίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης

Από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης  α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι  ότι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο - Λύκειο) προσφέρει σε τελειόφοιτους μαθητές ή μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας δύο (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων (διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια) για την Α’ τάξη του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων στην Κοζάνη

Στις 03:25 σήμερα (17/04/2014), η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε τρείς κάδους απορριμμάτων στην πόλη της Κοζάνης και συγκεκριμένα επί των οδών  Νικολάου Χαλκιά, Εμμανουήλ Παππά και Γεροστάθη.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Μετονομασία της οδού Βιτσίου σε οδό Αλεξίου Καραλίβανου

Ο Δήμος Κοζάνης, την 8η Απριλίου 2014, υλοποίησε την υπ' αρίθμ. 16/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η Οδός Βιτσίου μετονομάζεται σε οδός Αλεξίου Καραλίβανου, όπως ονομαζόταν και παλαιότερα, πριν την περίοδο της Δικτατορίας (1967- 1974), που είχε μετονομασθεί σε Οδό Βιτσίου.

Mikel: ποιες οι καταγγελίες για τις μεθόδους της εταιρείας

Γιατί κατηγορείται η γνωστή αλυσίδα καφέ Mikel
από τη Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού του Π.Α.ΜΕ;
Τι υποχρεώνει τους υπαλλήλους της οι Mikel να κάνουν;

Δημόσιο: ποιες οι ριζικές αλλαγές στους μισθούς μετά το Πάσχα

Μετά το Πάσχα, θα δρομολογηθούν οι αλλαγές στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι αποσυνδέεται το μέτρο της κινητικότητας από τις απολύσεις, μετά και την ολοκλήρωση των 25.000 διαθεσιμοτήτων που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα.

Εγνατία Οδός: Έκτακτη ανακοίνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερη προσοχή

Από την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το πρωί της Μ. Τετάρτης 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία.

Πρόγνωση καιρού Μ. Τετάρτης 16/4. Χιόνια στα ορεινά (κι όχι μόνο) της Δ.Μακεδονίας

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλία, τοπικά στη βορειοανατολική Στερεά και στα νοτιότερα τμήματα της δυτικής Πελοπονήσου.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Τα 5 πιο παράξενα γιατροσόφια όλου του κόσμου

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας πρότεινε να πιείτε ζεστή μπίρα για να σταματήσει ο βήχας και παγάκια για να σας περάσει ο λόξιγκας;
Ίσως να σας φαίνονται παράξενα, ωστόσο είναι μόνο δύο από τα πολλά γιατροσόφια, παραδοσιακής ιατρικής από όλο τον κόσμο, που φαίνεται πως… λειτουργούν!

Στα θρανία από την Τετάρτη του Πάσχα χιλιάδες μαθητές

Την Τετάρτη του Πάσχα, 23 Απριλίου και όχι στις 28 του ίδιου μήνα, θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των σχολείων, που έχασαν έως τρεις μέρες από καταλήψεις.

Βράβευση επιτυχόντων σε οικονομικές σχολές της Χώρας, από την Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της βράβευσης των επιτυχόντων σε οικονομικές σχολές της Χώρας, από την Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ‘’ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ’’

Ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου την Τετάρτη 23 Απριλίου στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ»

Ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγ. Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί
 την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ».

Έκθεση Ζωγραφικής της Σταυρούλας Μπαλιάκα στην Αιανή


Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Βεγορίτιδα

Σήμερα στις 12:08 μ.μ. προσυδατώθηκε το πρώτο υδροπλάνο στη Βεγορίτιδα και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
Με την πρώτη αυτή πτήση ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.

Ανακοίνωση -Πρόσκληση ΣΕΦΠΕ Δ.Μ.

Καλούνται όλοι οι επενδυτές Φωτοβολταικών της Περιφέρειας
 Δυτ. Μακεδονίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
Σήμερα Δευτέρα 14-04-2014 και ώρα 20.30 μμ
Στο Ξενοδοχείο «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» στην Κοζάνη με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ:Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Δήμου Πρεσπών

Σε συνέχεια της υλοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία, LESS WASTE – Πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και προώθηση της ανακύκλωσης, η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών.

Ευχαριστήριο από την ΑΡΣΙΣ

Οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης θα ήθελαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πλήθος του κόσμου που πέρασε από το Ανοιξιάτικο Παζάρι και στήριξε την προσπάθεια μας. Ήταν ένα όμορφο και γεμάτο Σαββατοκύριακο στο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, με πολλές παρέες, κουβεντούλες, όμορφες συζητήσεις, αλλά και προβληματισμούς.

Μεγάλη Δευτέρα : Το μήνυμα της ημέρας

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι για την Εκκλησία αφορμή να θυμηθούμε τον Ιωσήφ, όπου τα αδέρφια του τον πουλάνε δούλο, βρίσκεται στην Αίγυπτο, η γυναίκα του κυρίου του, Πετεφρή, του επιτίθεται ερωτικά, αυτός την αποπέμπει, κλείνεται στη φυλακή, ερμηνεύει τα όνειρα του Φαραώ για τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες, γίνεται στη συνέχεια ουσιαστικά πρωθυπουργός της Αιγύπτου, σώζει τον πατέρα του Ιακώβ, τ' αδέρφια του και όλο το λαό του Ισραήλ.

Άσκηση σεισμού, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, από τις 8:00 εως τις 16:00, το απόγευμα θα πραγματοποιήσει άσκηση διάσωσης θυμάτων από ερείπια σεισμού Η άσκηση θα γίνει στο παλιό οικισμό του Κλείτους και στον παλιό οικισμό της Χαραυγής μέσα στους χώρους του ορυχείου, στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας του νομού Κοζάνης.

Οι πρώτοι 100 υποψήφιοι της "Δημιουργικής Ενότητας" της Παρασκευής Βρυζίδου

Ανακοινώθηκαν τα 100 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού "Δημιουργική Ενότητα" της υποψήφιας Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου.

«Δίπλωμα του χορού» την τρίτη μέρα του Πάσχα στη Μηλιά Κοζάνης

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Μηλιάς – Κοζάνης «Προοδευτικός», σας προσκαλεί να «διπλώσετε» για μια ακόμη φορά τον χορό και να αποχαιρετήσετε με τρόπο πατροπαράδοτο
και μοναδικό…, την «Πασχαλιά» !!

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Απαλλαγείτε από προβλήματα σπονδυλικής στήλης,σκολίωση, καμπούρα, πόνοι, κήλες στη μέση

Μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα στην σπονδυλική στη στήλη, σκολίωση, καμπούρα, από τους πόνους και τις κήλες στη μέση, απενεργοποιώντας τον φόβο που μας τον προκαλεί, άλλα και ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης, κάνοντας επίσης μαλάξεις τα ενεργειακά τα σημεία στο κόκκαλο που είναι κάτω από το πέλμα της εσωτερικής πλευράς των ποδιών μας, όπως αναλυτικά σας περιγράφω πιο κάτω.

Γερμανικές αποζημιώσεις: βγήκε το ποσό που μας χρωστάνε


Το 1,35 τετράκις εκατομμύριο δραχμές φτάνουν οι γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος,
που παρουσίασαν τα στοιχεία στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής.

Yγειονομική βόμβα στα LIDL .Αρνιά με αφθώδη πυρετό

3.500 αμνιερίφια στην ελκυστική τιμή των 3.99 ευρώ που προσφέρει το LIDL θα καταλήξουν στο πασχαλινό τραπέζι των Ελλήνων. Θα απαντήσουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του αν θα μας ταΐσουν τα ζώα που έχουν πληγεί από αφθώδη πυρετό και από την ευλογιά στην Κομοτηνή και βρίσκονται σε παράνομο σφαγείο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας;

Γιορτή Ψαριού - Γευσιγνωσίας στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων - video


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Ψαριού - Γευσιγνωσία το Σάββατο 12 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων.
Διοργανώθηκε απο τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δειτε το Βίντεο ..

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Πτολεμαΐδα για κλοπή, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι,

Σήμερα (13.04.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς (16, 17, 18 και 19 χρονών), για κλοπή.

Συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό,των μαθητών της Β’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, την Κυριακή 27 Απριλίου

Oι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου τους κ. Δούμα Μιχαήλ, διοργανώνουν,  την Κυριακή 27 Απριλίου και ώρα 19.00 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης, με συμβολικό πόσο εισόδου 3€, συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Έρχεται χιονιάς τη Μ.Τετάρτη !


Μία απρόσμενη εξέλιξη θα συμβεί στον καιρό της χώρας μας την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, καθώς ένα κύμα χιονιά,
 θα επισκεφτεί αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας,
 με πυκνά χιόνια και κρύο !!