Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Εξαφάνιση 75χρονου από την Ποντοκώμη

Εξαφάνιση του 75χρονου Ηλιάδη Χρήστου
 από την περιοχή Ποντοκώμης, Κοζάνης.


Ξεκινά το 1ο Drift & AutoGP Κοζάνης! Πρόγραμμα

Οι ετοιμασίες στο χώρο του Δημοτικού parking στον Κασλά Κοζάνης ολοκληρώνονται και όποιος έρθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα. Μια πίστα αγώνων άψογα σχεδιασμένη, με βαμμένη οριοθέτηση της διαδρομής και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως κάγκελα και προστατευτικούς αμμόσακους μπροστά από το χώρο θεατών.

«Η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή κατά την αρχαιότητα» στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης

Με αφορμή τις εκθέσεις Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Αρχαίων Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών του καθηγητή κ. Κώστα Κοτσανά, η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων παρουσιάζει στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης μαρτυρίες για ορισμένους από τους τομείς της αρχαίας τεχνολογίας, όπως αναδεικνύονται από τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής μας και του ελλαδικού χώρου γενικότερα.

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Μια λάθος απόφαση μόνο αρκεί για να χάσεις ότι πολυτιμότερο έχεις σε αυτήν την ζωή!!!.. video

Η θερμοπληξία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά ειδικά τα βρέφη και τα νήπια που δυσκολεύονται περισσότερο να διαχειριστούν την θερμοκρασία στο σώμα τους.

Τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν ΠΟΤΕ ΜΟΝΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Εγκληματικό το νομοσχέδιο για τις ακτές μας

Αγαπητοί φίλοι,
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό. Ίσως έχετε ακούσει το θέμα από τα μέσα ενημέρωσης.Μου είναι αδύνατο να συνοψίσω σε μερικές γραμμές τα προβλήματα του νομοσχεδίου, αλλά ελπίζω να σας δώσω μια ιδέα:

Αλλάζουν τα πάντα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας - Προβλέπουν μείωση προστίμων για τροχαίες παραβάσεις - Τι θα συμβεί με τις εξετάσεις

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Στα επίπεδα της δεκαετίας του '80 οι τιμές των ακινήτων

Παλαιά διαμερίσματα ακόμη και από 100 ευρώ το τετραγωνικό και νεόδμητες κατοικίες κάτω από 1.000 ευρώ
Στα επίπεδα της δεκαετίας του '80 έχει γυρίσει η οικονομική κρίση τις τιμές των ακινήτων αφού σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και καινούριες κατοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφτασαν να πωλούνται στο κόστος κατασκευής, ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς – Από 647 ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε δικαιούχο

- Ποσό 133,2 εκατομμυρίων “μοιράζει” σήμερα το υπουργείο
- 500 ευρώ το εφάπαξ σε 75.000 ένστολους 
- 50.000 χαμηλόμισθοι θα πάρουν μέρισμα μετά από αλλαγές που θα αποφασιστούν μέσα στην εβδομάδα
Οι δικαιούχοι του μερίσματος που έκαναν αίτηση μέσα στον Απρίλιο παίρνουν σήμερα το ποσό που τους αναλογεί από το κοινωνικό μέρισμα.

Το χειρότερο της Ευρώπης είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για την έρευνα

H χώρα μας «πάτωσε» στην κυριολεξία  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον εκπαιδευτικό τομέα και «φιγουράρει» στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου που χαρακτηρίζονται ως «αναδυόμενες» οικονομίες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία!

Παγκόσμια ανησυχία για εξάπλωση της πολιομυελίτιδας

Στις 5 Μαΐου 2014, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε παγκόσμιας εμβέλειας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία μετά την εξάπλωση της πολιομυελίτιδας σε πολλές χώρες.Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζεται ότι αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία το στόχο της παγκόσμιας εξάλειψης μιας από τις σοβαρότερες ασθένειες που μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό.

Καστοριά: Δείτε τι έκρυβε η λίμνη για 7.254 χρόνια

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς
και συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο
 που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν
από 7.254 χρόνια!

Νέα διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη στις 11 Μαΐου

ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2014

Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις για την Συντήρηση και Λειτουργία του τµήµατος της Εγνατίας Οδού από Α/Κ ∆υτ. Σιάτιστας µέχρι Α/Κ Πολυµύλου

Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις για την Συντήρηση και Λειτουργία του τµήµατοςτης Εγνατίας Οδού από Α/Κ ∆υτ. Σιάτιστας µέχρι Α/Κ Πολυµύλου, για την εκτέλεση απαραιτήτων εργασιών επαναδιαγράµµισης της οδού και κοπής χόρτων επί του ερεί-
σµατος.

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Χορού από τον πολιτιστικό σύλλογο «Η Κόζιανη»

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 το πρωί, ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος «Η Κόζιανη» θα γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα χορού.
Συγκεκριμένα, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Νικόπολης Κοζάνης, για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Νομού Κοζάνης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού Λυκείων

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α. Κοζάνης, Δρ. Σαββιλωτίδης Κοσμάς, καθώς και η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου, που διεξήχθη στις 6 και 7 Μαΐου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).

Ημερίδα στην Κοζάνη με θέμα: «Σύγχρονη Προπονητική Ποδοσφαίρου»

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Κοζάνης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:

«  ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  »

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου 2014,
ώρα 10:π.μ. στην Αίθουσα Φίλιππος, Λ.Α.Φ. Κοζάνης.

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 11 Μαΐου σε αρκετούς οικισμούς της Κοζάνης

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 11-5-2014 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 15:00  στους οικισμούς:

450 ως 600 ευρώ το μήνα σε ανέργους – Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους μπαίνουν μπροστά με στόχο την πρόσληψη από ιδιωτικές επιχειρήσεις 35.000 ατόμων.
 Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα

Διαθεσιμότητα: πώς θα τοποθετούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι στις νέες θέσεις

Τον τρόπο τοποθέτησης, σε νέους φορείς, των δημόσιων υπαλλήλων εκείνων, που έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους και έχουν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και που υπογράφεται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζιδάκη.

ΣΕΟ Κοζάνης: Εξόρμηση στο Βόιο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την
Κυριακή 11 Μαΐου 2014 εξόρμηση στο όρος Βόιο με διαδρομή
Βυθός - Σκοτωμένο Νερό – Προφήτης Ηλίας (1802μ.) - Πεντάλοφος.

7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 11 Μαΐου 2014. Πρόγραμμα και πληροφορίες για την Κοζάνη

Η Ποδηλατοπορεία αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Εδώ και 6 χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονίζονται και ενώνουν τις φωνές τους, έτσι ώστε να προβάλλουν το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.

Η θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» την Πέμπτη 8 Μαϊου στην πόλη της Κοζάνης

Η θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή έρχεται την Πέμπτη 8 Μαϊου στην πόλη της Κοζάνης στο κινηματοθέατρο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ».

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Καταδικάστηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια για τον θάνατο του μικρού Γιαννάκη από την Κοζάνη

Δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών, κατά περίπτωση, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του μόλις ενός έτους Γιαννάκη από την Κοζάνη, που περιφερόταν για αρκετές μέρες, σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Επιστολή διαμαρτυρίας από τη Βουνοτρυπίδου–Τσέλιου Αγγέλα (πρόεδρο του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Με Τρία Παιδιά Επαρχίας Εορδαίας)


Σαν πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Εορδαίας προσκλήθηκα και ευχαρίστως παραβρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολύτεκνων Εορδαίας, για να τιμήσει την πολύτεκνη μάνα την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.

Άνοιξε η 9η «Ανθοκομική Έκθεση & Ειδών Κήπου» στα Κοίλα Κοζάνης

Η 9η «Ανθοκομική Έκθεση & Ειδών Κήπου», ανοίγει και φέτος τις πύλες της για κοινό και επαγγελματίες, από 7 – 11 Μαΐου 2014, στις εγκαταστάσεις του Φορέα στα Κοίλα Κοζάνης.

ΣΜΑΚ: Διοργάνωση 1ου Drift & AutoGP στην Κοζάνη

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης ανακοινώνει τη διοργάνωση για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία
 του 1ου Drift & AutoGP Κοζάνης στις 10-11 Μαΐου 2014
με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.
 Ο χώρος διεξαγωγής είναι στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην περιοχή Κασλά Κοζάνης που παραχωρεί ο Δήμος Κοζάνης.

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: “Eνημερωτική ημερίδα για το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα»

 To ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ανώτατη Εκκλησιαστική  Ακαδημία Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα για το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την   Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 10.30 π.μ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης    του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης).

ΔΕΗ: 581 προσλήψεις εποχικών σε Φλώρινα και Κοζάνη

Οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα υπογράψουν συνολικά 542 άτομα, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» για τις εποχικές ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Κοζάνη, ενώ 39 γιατροί θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις για την εξυπηρέτηση των μονάδων της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα.

Eτήσια Λειτουργία του Συλλόγου διαφύλαξης της Κοζανίτικης Παράδοσης «ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ»

Ο Σύλλογος για τη διαφύλαξη της Κοζανίτικης Παράδοσης «ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ»
Σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην καθιερωμένη ετήσια Λειτουργία του Συλλόγου που θα γίνει στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη (Κοζάνη) την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 09:00π.μ.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου στο Βελβεντό και η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους στην Δ.Ε. Βελβεντού παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού και επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Εκλογικό επίδομα: Χωρίς κράτηση ή φόρο στους δικαιούχους

Σε καμία κράτηση ή φόρο δεν θα υπόκεινται οι αποζημιώσεις όσων εργασθούν για τη διενέργεια των εκλογών και δεν θα συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εγκαίνια του Παλαιοντολογικού εργαστηρίου στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Η δήμαρχος Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Παλαιοντολογικού εργαστηρίου στο Μουσείο Πτολεμαΐδας
 την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στις 12:30 μμ.

Δήμος Κοζάνης: Ανάρτηση πινακίων εξέτασης ενστάσεων επί των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι έχουν αναρτηθεί στο Δημαρχείο (Πλατεία Νίκης 1) τα πινάκια εξέτασης ενστάσεων επί των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων της ανάρτησης που, μέχρι σήμερα, έχουν αποσταλεί στον Δήμο Κοζάνης από την Κτηματολόγιο Α.Ε.

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Νεκρός εντοπίστηκε ο 65χρονος κυνηγός από τα Ίμερα-Τον βρήκε σε χαράδρα ο αδερφός του

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, σε περιοχή κοντά στο χωριό, ο 65χρονος κυνηγός Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος από τα Ίμερα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 7 Δεκεμβρίου του 2013.

Σήμερα είναι η "καλύτερη" μέρα του χρόνου -ειδικά για τις γυναίκες !

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα κυρίως για τις περισσότερες γυναίκες του πλανήτη, αλλά γιατί όχι και για αρκετούς άντρες… Γιατί;
Γιατί σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας!

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Τι είναι το άσθμα - Ποια τα συμπτώματα;

Άσθμα, μια σύγχρονη επιδημία

H Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη του Μαΐου. Το άσθμα ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και θέτοντας σε κίνδυνο μερικές φορές ακόμη και τη ζωή τους.

Το τρικ του μολυβιού που σταματά τον πονοκέφαλο

Μία από τις πιο άγνωστες αιτίες του πονοκέφαλου, είναι η ενστικτώδης αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να ελέγξει το άγχος και το στρες.
Αυτή η ακούσια αντίδραση είναι να σφίγγουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, το σαγόνι και τα δόντια.

Κοινωνικό μέρισμα: Νέα κριτήρια για την αποκατάσταση των αδικιών

Με σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις να απορρίπτονται και με περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα 450 εκατ. ευρώ του μερίσματος στα αζήτητα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και με πρόθεση να γίνει πιο «ελαστική» η αντιμετώπιση όσων υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ έως και 500 ευρώ.

Οργή και αγανάκτηση στα Γιάννενα για την απελευθέρωση του παιδόφιλου γιατρού

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία των Ιωαννίων, για την απελευθέρωση του παιδόφιλου γιατρού!
 Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος το χαρακτήρισε ως σοκαριστική υπόθεση. Μιλώντας σε μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου ο κ. Δένδιας αναρωτήθηκε «ποια μητέρα ή ποιος πατέρας που πάει το παιδί του σε έναν παιδίατρο μπορεί να υποθέσει ποτέ, στην αγριότερη φαντασία του, ότι αυτό είναι όχι μια πηγή αντιμετώπισης κινδύνου, αλλά η ίδια η πηγή κινδύνου;».

Έρχεται και η έκτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Στην καταβολή της έκτης δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 141 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, από τα συνολικά 180 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί.

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Πάρτι 1 εκατομμυρίου ευρώ σε εγκαίνια ξενοδοχείου από Ρώσους στη Χαλκιδική - Γιατί η αστυνομία διέκοψε συναυλία του Ρέμου

Εκλεκτά ονόματα από τη λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους, γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκπρόσωποι της σόουμπιζ και περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι.
Και μια επεισοδιακή διακοπή συναυλίας.

Τι να κάνετε όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά σας στο Διαδίκτυο;

Με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους στο Διαδίκτυο,το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσίευσε σήμερα έναν Οδηγό για τους χρήστες του, διευκρινίζοντας τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που τα δικαιώματα τους αμφισβητούνται, καταστρατηγούνται ή παραβιάζονται.

Πούλησαν νεαρή σαν σκλάβα σε 52χρονο Έλληνα

Tην τραγική ιστορία που κρυβόταν πίσω από μια 21χρονη Βουλγάρα αποκάλυψε η ελληνική αστυνομία της Λευκάδας.Το κορίτσι είχε αγοραστεί σαν μια σύγχρονη σκλάβα από έναν 52χρονο Έλληνα, ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη παρά την θέληση της σε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Πρόσληψη 10.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις, ποιους αφορά, απολαβές

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από επιχειρήσεις
 Το πρόγραμμα το οποίο θα αφορά όσους από περίπου 20.000 ανέργους είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα μέσω των «Τοπικών σχεδίων για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας ΤοπΣΑ» και των «Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» και απασχολούνται σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές,
 δηλαδή, μέσα στον Ιούνιο.

Κουκουλόπουλος: Για το ΠΑΣΟΚ το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η σταθερότητα της χώρας

«Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανέναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει τότε αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Αυτό είναι απολύτως καθαρό» δήλωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΕΛΙΑΣ στις ευρωεκλογές.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές στην Πτολεμαΐδα - Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών καταστημάτων

Συνελήφθησαν στις 3 Μαΐου το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί, 16, 17 και 28 χρονών και ένας 19χρονος Ρουμάνος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ιδρώτας: Δεν φταίει πάντα η ζέστη

Η έκκριση του ιδρώτα είναι μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μέσω της οποίας εξασφαλίζει τη σταθερή θερμοκρασία μας όταν βρισκόμαστε σε ζεστό περιβάλλον ή κάνουμε κάποιο είδος σωματικής άσκησης. Μήπως όμως ιδρώνετε υπερβολικά ή ακόμη και όταν δεν έχει πολύ ζέστη;

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:«Σινεμά Δευτέρα βράδυ»- «1984»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος κλείνει τον κύκλο των χειμερινών προβολών και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις ταινίες:
Την Δευτέρα 5 Μαϊου προβάλλεται η πολιτική – μελλοντολογική ταινία «1984» παραγωγής 1984, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζωρτζ Oργουελ, σταθμό στην πολιτική σκέψη του 20ου αιώνα σε σκηνοθεσία Michael Radford,
με τους: John Hurt,  Richard Burton, Suzanna Hamilton,  Cyril Cusack

Δείτε το video...

Όλα τα ονόματα του συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» της υποψ. Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου

Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας
α/α
Επώνυμο
Όνομα
Πατρώνυμο
1
Βρυζίδου Παρασκευή
Υποψήφια Δήμαρχος
Παναγιώτης

Τρώμε φυτοφάρμακα: Ποια φρούτα και λαχανικά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού. Τι γίνεται όμως όταν είναι εμποτισμένα με εντομοκτόνα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας;